Adama
Agreena
AGRICOVER

Erbicidul Pontos®: Pentru combaterea eficientă a buruienilor la culturile de grâu și orz

Publicat: 19 septembrie 2023 - 11:38
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

În căutarea soluțiilor inovatoare pentru o agricultură mai eficientă, erbicidul Pontos® se remarcă ca o alegere potrivită pentru fermieri. Cu un amestec bine gândit și caracteristici distincte, acesta reprezintă o soluție pentru combaterea eficientă a buruienilor în culturile de grâu și orz.

Erbicidul Pontos 1-_b

Care sunt beneficiile erbicidului?

  • Combatere eficientă: Combinând două substanțe active - flufenacet și picolinafen - erbicidul Pontos® combate un spectru larg de buruieni monocotile și dicotile, asigurând un control eficient asupra unui număr mare de buruieni .
  • Efect rezidual de lungă durată: Efectul rezidual al Pontos® se traduce într-o protecție prelungită împotriva regenerării buruienilor. Astfel, se reduce necesitatea aplicării repetate și se menține o cultură curată în etapele critice de dezvoltare.
  • Flexibilitate în aplicare: Pontos® poate fi aplicat atât preemergent (BBCH 00-09) cât și postemergent (BBCH 10-29), adaptându-se la nevoile fiecărei culturi și la momentul optim de tratament.

Cum și când se aplică Pontos®

Pontos® este un erbicid inovator, aplicabil toamna pentru culturile de grâu și orz. Acesta conține două substanțe active cu moduri diferite de acțiune: 240 g/l flufenacet și 100 g/l picolinafen. Flufenacet acționează asupra meristemului, inhibând diviziunea și creșterea celulelor, în timp ce picolinafen blochează sinteza carotenoidelor și enzima fitoen desaturaza. Pontos® poate fi aplicat o singură dată pe sezon, preemergent (BBCH 00-09) sau postemergent (BBCH 10-29) la culturile de grâu și orz.

Burienile combătute de erbicidul inovator

Erbicidul Pontos® se aplică la culturile de grâu și orz în toamnă pentru a lupta împotriva buruienilor monocotile și dicotile. În cazul grâului și orzului, Pontos® combate eficient buruienile monocotile cum ar fi Apera spica-venti, Poa annua, Alopecurus myosuroides, Lolium multiflorum, și buruienile dicotile precum Galium aparine, Matricaria spp., Veronica spp., Viola arvensis, Chenopodium album.

Alfă mai multe despre erbicidul Pontos® și cum poți scăpa eficient de buruienile nedorite la culturile tale de grâu și orz, chiar de la experții BASF.

Erbicidul Pontos 2-_b

Vizualizat: 926 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Produs al companiei austriece Lindner, o afacere de familie care mizează pe o abordare mai degrabă exclusivistă decât pe producţia de masă (doar în jur de 1.800 de unităţi sunt produse anual, în funcţie de specificaţiile dorite de client), acest tractor înglobează o serie de inovaţii care îl fac extrem de atractiv.

Printre altele, dispune de o punte spate viratoare la un unghi de 20° (primul tractor standard de pe piaţă care este prevăzut cu un astfel de sistem), pentru o manevrabilitate sporită, şi are capacitatea de a lucra în pante extreme, cu o înclinaţie de până la 60%. Puntea faţă poate fi coborâtă sau ridicată pentru a se obţine o copiere precisă a terenului de către implementele utilizate. În plus, cu ajutorul tehnologiei TracLink, recunoaşterea implementelor se face în mod automat, fără intervenţia operatorului, iar debitele sistemelor hidraulice, turaţiile motorului şi ale prizei de forţă, precum şi modurile de conducere sunt setate automat.

Tractorul este comercializat în România de către Zetor (0357 440 500)

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Ultimul cuvânt în casă

Ultimul cuvânt în casă
Doi prieteni stăteau de vorbă, la o bere: Detalii