Adama
Agreena
AGRICOVER

Doar producția intensivă asigură câștigul pe piață

Publicat: 02 octombrie 2021 - 13:18
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Pentru toți cultivatorii profesioniști, toamna este perioada bilanțului, a învățămintelor acumulate și a pregătirii pentru sezonul următor. Care este rețeta succesului în opinia experților Malagrow?

Sezonul actual arată că doar producția în cantități mari poate contracara mișcările de pe piață și prețurile scăzute la achiziție, crede Csaba Éber, director general adjunct Malagrow.

rosii coapte MALAGROW_b


Siguranța produsului


În prezent se vede clar că recolta bogată, în cantități mari și un nivel înalt de siguranță a produsului reprezintă antidotul cel mai bun pentru nesiguranța creată de volatilitatea prețurilor și de prețurile de achiziție de multe ori prea mici. Adică doar cei care produc cantități mari de produse, la timp, cu un nivel de siguranță mare, pot ieși câștigători. Mișcările de pe piață penalizează rapid producătorii care produc în cantități medii sau mai reduse sau ies cu produse care nu sunt de calitate superioară”, a adăugat directorul general adjunct al companiei.

 

Producție intensivă profesionistă


Așadar, pe termen lung nu există altă cale decât trecerea la modurile de producție intensive, profesioniste. Aceste practici, proceduri, tehnologii moderne fac posibilă producerea unei cantități adecvate de produse, la calitate uniformă și recoltate la timp pentru intrarea eficientă pe piață.

Practica producției intensive are o serie de pași recunoscuți și implementați de tot mai mulți producători români. „Primul pas important ar fi alegerea speciilor moderne, adică producătorii ar trebui să cultive hibrizi moderni suficient de rezistenți la efectele de stres și la boli și care în același timp produc o recoltă bună cu un nivel de siguranță suficient de înalt”, spune Csaba Éber.

În afară de asta există mai mulți factori la care trebuie să fim atenți dacă dorim să obținem avantaje materiale concrete. De exemplu, tehnologia corturilor de folie, suplimentarea rațională a substanțelor nutritive și, bineînțeles, utilizarea biostimulatorilor”, a adăugat directorul general adjunct al Malagrow.

 Eber_Csaba_Malagrow_b

"Piețele de legume și fructe din România au trecut print-un an cu caracteristici mixte, dar per total se poate spune că ardeii și roșiile cultivate în cantități mari nu au avut un preț de preluare ridicat în anul 2021. De aceea, doar producătorii care au reușit să recolteze cantități mai mari de produse la hectar au obținut și profit corespunzător" - CSABA ÉBER, Director general adjunct Malagrow


Pregătirile pentru sezonul 2022 au început


În viața majorității fermierilor, toamna este o perioadă de reflexie asupra învățămintelor acumulate și este și începutul pregătirii pentru anul următor. Toate semnele vizibile par să ne arate că producătorii au început deja pregătirile pentru sezonul 2022, dat fiind faptul că în ultimele săptămâni a crescut cererea mai ales pentru produsele dedicate răsădirii. „În prezent vindem cantități mari de M-Peat, produs de turbă de calitate superioară care se folosește cu succes la răsădire. Și asta pentru că tot mai mulți producători și-au dat seama că nu poți obține rezultatele scontate la final fără răsădire corectă și fără creșterea unor răsaduri puternice și sănătoase. Chiar așa: roadele culese în anul financiar dat încep cu răsadurile corespunzătoare!”

 

Malagrow continuă extinderea în România


Expertul Malagrow ne-a mai spus că datorită interesului crescut, firma continuă să se extindă în România în ritm accelerat: „După aproape trei ani de la intrarea noastră pe piața din România, acum suntem prezenți și în regiunile Iași și Bacău, și am făcut pași importanți în domeniul logisticii, al facturării și al depozitării, ceea ce arată că producătorii au mare nevoie de produsele noastre și de expertiza oferită de noi”.

 

UN FERMIER MULȚUMIT: IANCU PAVEL-PESCARI (JUDEȚUL ARAD)


fermier MALAGROW_b

”Mă ocup de legumicultură, răsaduri și cultivare în câmp din 1987. La mine găsiți cartofi, ardei, varză, vinete. Am început să utilizez de mult o serie de produse Valagro, cum ar fi Master, Megafol, Sweet, Radifarm. Produsele nu sunt ieftine, dar sunt eficiente, de aceea le-am inclus în tehnologia pe care o folosesc. Anul acesta m-am întâlnit cu dl. Adrian Bonchiș, expert, consilier al Malagrow, și am discutat domeniile în care aș putea dezvolta producția. Tizanopterele și musculițele albe de seră îmi dau mari bătăi de cap, de aceea am încercat insecticidul cu acțiune fizică NanoTac. Pot să vă spun că a curățat foarte frumos întregul stoc de ardei și roșii de dăunători. Se integrează bine în tehnologia pe care o folosesc pentru că poate fi aplicat săptămânal și nu are perioadă de așteptare.

O altă inovare introdusă a fost turba M-Peat în care am cultivat o parte din răsadurile mele. La semănare am folosit MPS1, iar la plantare MPS2. Sunt foarte mulțumit de calitatea produselor, nu pot decât să le recomand tuturor colegilor producători”.

 

Testări în locații din toată țara


În plus, Malagrow participă la numeroase experimente și teste pe întreg teritoriul României cu scopul de a adapta la condițiile particulare din România tehnologia și familia de produse încercate deja de mai multe ori în străinătate. Fiind prezentă în mai multe țări, Malagrow elaborează recomandările aferente produselor în funcție de condițiile de sol și de climă, respectiv de nevoile producătorilor și ale pieței locale în fiecare țară unde își derulează activitatea.

Mai multe pe această temă www.malagrow.ro/made-in-romania

Vizualizat: 1079 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ștefan Slavu: Pentru o fermă la început de drum MF 5713 este un tractor excelent

Ștefan Slavu: Pentru o fermă la început de drum MF 5713 este un tractor excelent

Originar din orașul Tecuci, jud. Galați, tânărul Ștefan Slavu a lucrat și a locuit aproximativ 15 ani în Vestul Europei. Acolo a dezvoltat două businessuri, însă a visat mereu să facă ceva acasă. Cu banii și experiența acumulată s-a întors în România și s-a apucat de agricultură. Din 2018 până în prezent a crescut de la 38 ha la aproximativ 200 ha, iar anul trecut și-a modernizat parcul de utilaje cu ajutorul fondurilor europene. Cum a decurs achiziția și de ce a ales modelul 5713M de la Massey Ferguson.

SIGMA România

contact: Strada Biharia, Nr. 26, Etaj 4, 013981,

București, Romania

T: + 40 21 233 10 64; office@saracakis.ro; www.saracakis.ro

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Vaca... vitezomană

Vaca... vitezomană
Merge un taran cu o vaca la abator si pe drum se intalneste cu un prieten, care avea BMW. Detalii