Adama
Agreena
AGRICOVER

Conferința “Sustenagora: Agricultura Sustenabilă”, o primă ediție de succes

Publicat: 05 octombrie 2023 - 14:29
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

București, 5 octombrie: ProCredit Bank a organizat cu succes prima ediție a conferinței “Sustenagora: Agricultura Sustenabilă”, care a reunit peste 50 de fermieri interesați de metode și practici de agricultură sustenabilă. Evenimentul a avut loc în sud-estul țării, în județul Constanța, regiune care se confruntă cu un nivel de umiditate scăzut al solului, lipsa precipitațiilor având un impact negativ considerabil asupra recoltelor din ultimii ani.

ConferinÈ›a “Sustenagora- Agricultura Sustenabilă”, o primă ediÈ›ie de succes_bObiectivul conferinței a fost de a stimula colaborarea și schimbul de experiență dintre participanți, încurajând astfel implementarea soluțiilor reale la problemele climatice actuale. Printre speakerii evenimentului s-au numărat experți și consultanți în agricultură integrată durabilă, precum Patrick Valmary, un pionier în domeniu, cu o experiență de 30 de ani în sectorul agricol din România și Franța, și Cristiana Necula, inginer agronom care practică principiile sustenabilității în propria fermă.

 

Sustenagora: Agricultură sustenabilă, oportunități pentru fermierii români


Primul panel a servit drept introducere în subiectul agriculturii sustenabile, aducând în centrul atenției contextul actual și oportunitățile prezente în acest sector. Cel de-al doilea panel s-a concentrat pe discuții practice pe subiectul tehnologiei agricole pentru ferme sustenabile. Ambele sesiuni au încurajat dialogul deschis și întrebările din partea publicului, oferind astfel experiența unui forum real, în care sunt urmărite aspecte precum comunicarea și identificarea soluțiilor potrivite pentru fiecare fermă. 

În calitatea sa de organizator, ProCredit Bank s-a concentrat, în primul rând, pe a aduce valoare comunității sale de clienți și colaboratori prin prisma informațiilor utile și a facilitării schimbului de experiențe practice. 

“ProCredit Bank, în calitatea sa de finanțator, își asumă un angajament ferm în dezvoltarea agriculturii sustenabile în România, conștientizând impactul sectorului agricol, atât pentru economie cât și pentru mediu. De peste 20 de ani oferim finanțare și soluții financiare adaptate nevoilor specifice ale acestui sector crucial și ne implicăm activ în înțelegerea fiecărei provocări pe care o au agricultorii. Cu un portofoliu reprezentativ dedicat sectorului agricol, ProCredit Bank își asumă o responsabilitate semnificativă în susținerea comunităților agricole și a fermierilor.” afirma Valentina Neagoe, Șef Departament Clienți Persoane Juridice ProCredit Bank România. 

 

ProCredit Bank, promotor al agriculturii sustenabile


ProCredit Bank depune eforturi susținute pentru a ridica nivelul de conștientizare în ceea ce privește schimbările climatice și efectele activităților economice asupra mediului. Alexandra Floricică, Șef Departament Energie Verde ProCredit Bank România, declară: „Într-un context al schimbărilor climatice tot mai pronunțate, în care România a suferit pierderi monetare în valoare de aproximativ 14 miliarde de euro între 1980-2020, sectorul agricol devine critic pentru a asigura stabilitatea economică și a satisface nevoile alimentare ale populației. Este important să adoptăm și să promovăm practici de agricultură sustenabilă, care nu doar mențin echilibrul ecosistemelor, ci contribuie și la reducerea emisiilor de carbon și la adaptarea condițiilor climatice. Sustenagora: Agricultură Sustenabilă reprezintă un forum pentru fermieri și experți în agricultură, în cadrul căruia ne propunem să discutăm și să învățăm despre cele mai bune practici și inovații, aplicabile în funcție de fiecare regiune a țării.”, a continuat Alexandra Floricică.

După succesul conferinței din Constanța, “Sustenagora: Agricultura Sustenabilă” revine cu cea de-a doua ediție, dedicată fermierilor din vestul țării, de această dată. La fel ca la prima ediție, participanții vor fi fermieri și colaboratori din comunitatea ProCredit Bank. 

Seria de conferințe este menită să aducă participanților un beneficiu adițional în cadrul colaborării cu ProCredit Bank, într-un cerc restrâns ce permite un dialog deschis. 

Despre ProCredit Bank

ProCredit Bank România este parte a Grupului ProCredit, orientat spre dezvoltare, care este format din bănci comerciale pentru întreprinderi mici și mijlocii (IMM-uri). ProCredit Holding AG, cu sediul în Frankfurt am Main, Germania, este compania-mamă a grupului ProCredit, orientat spre dezvoltare, care constă din bănci comerciale pentru întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri). Pe lângă concentrarea operațională asupra Europei de Sud-Est și de Est, grupul ProCredit este, de asemenea, activ în America de Sud și în Germania. Acțiunile societății sunt tranzacționate pe segmentul Prime Standard la Bursa de Valori din Frankfurt. Acționarii principali ai ProCredit Holding AG includ investitorii strategici Zeitinger Invest și ProCredit Staff Invest (vehiculul de investiții pentru personalul ProCredit), KfW, societatea olandeză DOEN Participaties BV și, recent, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare. În calitate de companie mamă a Grupului, conform Legii Bancare germane,

 

Vizualizat: 468 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Recoltăm grâu cu NEXAT în ferma MAXAGRO // wheat harvest

Recoltăm grâu cu NEXAT în ferma MAXAGRO // wheat harvest

Recoltăm grâu cu NEXAT în ferma MAXAGRO // wheat harvest

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Inel de logodnă

Inel de logodnă
Un tânăr cumpără un inel de logodnă şi vrea să-l personalizeze: Detalii