Adama
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Cod roșu de caniculă în cultura de legume! Cum ajutați plantele să facă față stresului termic

Publicat: 01 iulie 2022 - 15:16
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

La fel ca oamenii, și plantele suferă când temperaturile de afară sunt extreme. Cum puteți ajuta plantele să treacă cu bine de perioadele caniculare, pentru a vă asigura producții bune.

cultura tomate Malagrow - 1_b


Soluții pentru a face față arșiței


Culturile de legume din câmp sunt afectate nu doar de lipsa apei, ci și de arșiță. Dacă asigurarea apei este o condiție obligatorie, pe care toți legumicultorii o au în vedere, arșița este mai greu de controlat. În astfel de condiții, cu temperaturi extrem de ridicate, soluția este să sprijiniți plantele să își crească rezistența proprie la condițiile nefavorabile. 

”Plantele au un sistem de autoapărare, când afară sunt peste 30 de grade Celsius se închide stomata, ca să nu se mai evapore apa, astfel nu se mai realizează fotosinteza, deci dezvoltarea plantei este întârziată.

Pentru a ajuta plantele să își continue dezvoltarea și să facă față arșiței, fermierii pot aplica foliar Megafol, ceea ce îi dă plantei un plus de energie și ajută la menținerea procesului de fotosinteză.

Megafol 1 l_b

Stomatele deschise funcționează ca o pompă către sistemul radicular. Când stomatele sunt închise, rădăcina nu poate absorbi apă. Substanțele active din Megafol deschid stomatele, de aceea, prin utilizarea Megafol, putem oferi plantelor o rezistență mai bună împotriva stresului termic, fotosinteza va fi mai activă și sistemul radicular va continua să absoarbă mai multă apă.

Doza recomandată este de 30 ml la 10 litri de apă și ar fi bine să fie aplicat o dată pe săptămână, în perioadele cu temperaturi ridicate. La acesta se poate adăuga și Plantafol 20.20.20, pentru nutriția plantei”, explică Gabriel Dănciulescu, director comercial Malagrow România. Acesta o fermă proprie, în care cultivă tomate, ardei și vinete.

 Plantafol 202020 5 kg_b

Rădăcinile bine dezvoltate, esențiale pentru o recoltă bună


”Un alt aspect important este ca rădăcina plantei să fie bine dezvoltată, mai ales dacă are foarte multe fructe legate, pentru a putea susține nutriția plantei și producția. Dacă sunt și temperaturi ridicate și nu avem nici rădăcini bine dezvoltate, planta nu poate face față stresului și nu poate susține producția. Pentru a dezvolta sistemul radicular și a crea noi rădăcini, le recomandăm fermierilor Radifarm, aplicat prin fertirigare. Doza recomandată este de 500 ml Radifarm la 1.000 mp.

 cultura ardei Malagrow - 1_b

Dacă intervenim de jos în sus, cu Radifarm la rădăcini și, foliar, cu Megafol, pentru a-i da un plus de energie plantei, ar trebui să facem față cu brio condițiilor nefavorabile”, spune Gabriel Dănciulescu.

 

Atenție și la carența de calciu în zilele ”fierbinți”!

 

O altă problemă care poate să apară din cauza temperaturilor ridicate este carenţa de calciu, ce poate duce la pierderi de producţie semnificative.

Pentru a preveni deficitul de calciu al plantelor, specialiștii Malagrow recomandă ca, în perioadele ”fierbinți”, să recompletaţi calciul prin aplicare foliară, cu soluție de Calbit C în concentrație de 0,3%.

Calbit C este un supliment de calciu lichid, fără conţinut de azot, ce se absoarbe în întregime. Mezoelementele din compoziţia Calbit C se absorb ușor prin rădăcină, frunze sau fruct deopotrivă. Astfel, produsul asigură aportul adecvat de calciu chiar şi în perioade de secetă, cu temperaturi ridicate.

 Calbit C 1l 2018_b

Tehnologie Malagrow completă, de la rădăcină la recoltă


cultura tomate Malagrow - 2_b

 

Aplicarea unei tehnologii complete Malagrow este o garanție pentru producții bune, chiar și în condiții de stres pentru plante.

”Le recomandăm fermierilor să urmeze planul tehnologic complet Malagrow. Putem asigura toată partea de nutriție a plantei, de la înrădăcinare până la coacere, evitând efectele stresului cauzate de temperaturi sau dăunători”, mai spune Gabriel Dănciulescu.

Adresați-vă specialiștilor Malagrow pentru a primi sprijinul necesar în elaborarea unui plan tehnologic personalizat pentru ferma dumneavoastră: https://malagrow.ro/contact/


cultura ardei Malagrow - 2_b

Vizualizat: 31943 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Când este perioada optimă pentru recoltarea merelor? Cum le depozităm și unde? Ioan Jula, pomicultor din jud. Sibiu, ne dă câteva sfaturi legate de păstrarea merelor peste iarnă pentru cei care au o livadă mică în curte.

Robotul autonom Horsch Primul robot de furajare LELY VECTOR din România în ferma Peica! LIVIU STANIMIR: Costul inputurilor scade marja de profit

Bancul zilei

Card dispărut

Card dispărut
N-am anunţat poliţia că mi-a dispărut cartea de credit, fiindcă indiferent cine a furat-o cheltuieşte mai puţin decât nevastă-mea. Detalii