Adama
Agreena-direct
AGRICOVER

BIOFIL Descompunere, pentru o descompunere mai rapidă a tulpinilor

Publicat: 04 iulie 2022 - 12:31
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

EFICIENT, deoarece oferă o sursă valoroasă și absorbabilă de nutrienți din resturile vegetale pentru cultura următoare.

EFECTIV, deoarece începe rapid procesul de descompunere pe toate tipurile de sol - chiar și pe solurile încărcate cu pH extrem - fără a fi nevoie de o aplicare separată de îngrășământ cu azot.

MODERN, pentru că se bazează pe cea mai nouă microbiologie şi este rezultatul cercetării solului.

Biofil - logo 2_b

BIOLOGIA TULPINII

 

Produsul BIOFIL Descompunere acționează ca un starter: bacteriile care descompun tulpinile (Cellvibrio fibrivorans, Brevundimonas mediterranea, Achromobacter spanius) proliferează intens pe resturile de tulpini și rădăcini, începând să descompună reziduul stem prin capacitatea lor de rupere a celulozei (Figura 3).

Descompunere - biologia tulpini_b

 

Pe tulpina de explorare, ca sursă de hrană, microflora nativă dezintegratoare se hrănește, proliferează. Prin inducerea pe materii fibroase, produce enzime care se descompun (endo- și exocelulaze, endoxilaze, arabinoxilonidază, pectinaze) și încep să acționeze intens. Astfel, procesul de descompunere este accelerat, rezultatul fiind defalcarea miriștei, explorarea și reutilizarea materiei organice.

În timpul descompunerii tulpinilor, poate apărea o deficiență temporară de azot în sol. Pentru a asigura un raport C/N adecvat, pentru a evita efectul pentosanului, trebuie să se asigure, de asemenea, înlocuirea azotului la încorporarea resturilor de tulpini. Produsul Biofil Descompunere conţine o bacterie de fixare a azotului (Azotobacter chroococcum) care, atunci când este legată de aer, poate înlocui în mod eficient lipsa azotului. Și prin capacitatea sa de a produce hormoni vegetali, stimulează, creșterea noilor culturi semănate după dezmiriştire.

 Biofil - Descompunere_b

 

Produsul BIOFIL Descompunere este un preparat bacterian

 

  • Acesta conţine o varietate de tulpini de bacterii care descompun tulpinile printr-o activitate enzimatică complementară (în primul rând celuloză, xilanază, betaglucozidază) pentru descompunerea cea mai perfectă.
  • Acestea funcţionează la un pH larg al solului.
  • Tulpinile bacteriene ale inoculantului au fost izolate de pe solurile din bazinul Panoniei.
  • Atunci când BIOFIL Descompunere și BIOFIL Protect sunt utilizate în combinaţie, tulpinile din formulări se pot sprijini reciproc și pot susţine microorganismele benefice din sol (bacterii, ciuperci, alge), viaţa microbiană a solului este stimulată.
  • Mineralizarea materiei organice în descompunere este mai eficientă, o cantitate semnificativă de nutrienţi (N, P, K, microelemente etc.) devin disponibile pentru plante, iar capacitatea solului de a furniza nutrienţi creşte.
  • Tulpinile producătoare de siderofori din aceste formule au un efect repelent împotriva ciupercilor fitopatogene (de exemplu, Fusarium, Sclerotinia, Phoma, Aspergillus), sănătatea solului se îmbunătăţește.

 

Biofil România vine în sprijinul fermierilor cu noi tehnologii din domeniul agricol având un portofoliu variat de produse: Biofil® ACIDIC, Biofil® NORMAL, Biofil® ALCALIN (inoculanţi specifici pH-ului solului), Biofil® PROTECT, Biofil® CLIMATE, Biofil® SOIA, Biofil® MAZĂRE, Biofil® ALGAE, Biofil® EXTRA Aditiv.

 

Mai multe detalii puteţi găsi pe pagina noastră de internet: www.biofil.ro sau la numărul de telefon: +40 756 136 661.

Biofil - logo_b

Vizualizat: 1294 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Povestea porumbului de Cărpiniş Massey Ferguson a convins de la prima lucrare

Bancul zilei

Pe bicicletă...

Pe bicicletă...
Un preot mergea pe bicicletă, un poliţai îl vede şi îl întreabă: Detalii