Adama
Agreena-direct
AGRICOVER

Aplicarea îngrășămintelor foliare cu azot realizează ori completează administrarea de azot?

Publicat: 21 aprilie 2022 - 15:38
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Cu ajutorul îngrășămintelor foliare Vulcan cu azot, putem administra și sulf și magneziu. Administrăm azot, dar când și de care?

Azi toată lumea știe ce cantitate de îngrășăminte de bază va administra pe plantele semănate toamna, și cât va administra la cele de primăvară. Este aproape sigur că tindem să administrăm mai puțin decât anul trecut, și mult mai puțin decât ar fi justificat. Soluția de azot lichid (UAN) este o decizie mai bună, deoarece inflitrează solul și cu precipitații mai reduse, și se poate completa cu sulf (Vulcan Profi S35), cu inhibitori și cu oligoelemente.

Aplicarea îngrășămintelor foliare cu azot _b

Cu ajutorul îngrășămintelor foliare cu azot și sulf, putem administra cantități însemnate de sulf, magneziu și oligoelemente – foto: VulcanAgro

 

Ce rezultate se pot obține prin frunze?

 

Nu toate plantele pot asimila materii nutritive prin frunze în aceeași măsură. Cerealele, rapița, dar chiar și floarea-soarelui asimilează mai bine îngrășămintele foliare decât porumbul. De aceea, dacă avem azot solid sau lichid, să îl administrăm sub porumb și sub floarea-soarelui, iar îngrășământul foliar lichid cu azot să o pulverizăm de mai multe ori peste cerealele și rapiță.

 

Vulcan RapidNS sau Rapid21?

 

În cazul administrării timpurii a îngrășămintelor foliare (chiar și împreună cu un ierbicid), putem utiliza RapidNS, adică un îngrășământ foliar cu azot și sulf, în cantități mari (20-35 litri/ha). După aceea, când frunzele se dezvoltă, îngrășămintele foliare ar trebui să conțină mai multe tipuri de materii nutritive. În acest caz să alegem mai degrabă RapidN21. La înflorire, în cazul unei culturi de rapiță de exemplu, la doze medii (15-25 litri/ha), să alegem mai degrabă RapidN21.

Aplicarea îngrășămintelor foliare cu azot (1)_b

Să administrăm îngrășăminte foliare cu azot în multiple ocazii și în doze medii-mari, până în perioada de dezvoltare a boabelor – foto: VulcanAgro

 

Vulcan RapidN-Extra

 

Asemănător celorlalte produse din familia RapidN, la baza produsului Vulcan RapidN-Extra stă amestecul de carbamidă și sulfat de magneziu, dizolvate în apă cu duritate scăzută. pH-ul produsului este redus cu ajutorul acidului fosforic, care este nu numai materie nutritivă, dar și intensifică efectul substanțelor fitosanitare. Pe lângă conținutul ridicat de magneziu, acesta conține o cantitate mai mare de cupru și mangan decât alte produse, elemente care se deplasează greu sau deloc în plante. Se poate utiliza în cazul instalării în plante a unor deficiențe complexe de materii nutritive, sau dacă apar limitări în administrarea și asimilarea materiilor nutritive.

VulcanAgro_logo(1)_nConsiliere de specialitate: +40-756162952

info@vulcanagro.hu
www.vulcanagro.hu

 

 

Vizualizat: 4111 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ștefan Slavu: Pentru o fermă la început de drum MF 5713 este un tractor excelent

Ștefan Slavu: Pentru o fermă la început de drum MF 5713 este un tractor excelent

Originar din orașul Tecuci, jud. Galați, tânărul Ștefan Slavu a lucrat și a locuit aproximativ 15 ani în Vestul Europei. Acolo a dezvoltat două businessuri, însă a visat mereu să facă ceva acasă. Cu banii și experiența acumulată s-a întors în România și s-a apucat de agricultură. Din 2018 până în prezent a crescut de la 38 ha la aproximativ 200 ha, iar anul trecut și-a modernizat parcul de utilaje cu ajutorul fondurilor europene. Cum a decurs achiziția și de ce a ales modelul 5713M de la Massey Ferguson.

SIGMA România

contact: Strada Biharia, Nr. 26, Etaj 4, 013981,

București, Romania

T: + 40 21 233 10 64; office@saracakis.ro; www.saracakis.ro

Povestea porumbului de Cărpiniş Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

Bancul zilei

Ploaie torenţială

Ploaie torenţială
Un beţiv se împiedică şi cade într-o băltoacă. Cineva vrea să-l ridice, dar el protestează: Detalii