Adama
Agreena
AGRICOVER

Agricover Holding SA vine la Bursa de Valori București

Publicat: 09 mai 2023 - 12:46
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

București, 9 mai 2023– Agricover Holding SA („Agricover” sau „Compania”, împreună cu filialele sale, Agricover Distribution SA, Agricover Credit IFN SA și Agricover Technology SRL, definite „Grupul”), un jucător proeminent în piața de agribusiness din România, anunță lansarea Ofertei Publice Inițiale („Oferta”) în vederea listării la Bursa de Valori București. 

Agricover-BVB_b

Astfel, Compania deschide acționariatul către toți cei interesați în dezvoltarea agriculturii performante și sustenabile.

Prin listarea la Bursa de Valori București, Compania își reafirmă angajamentul de a oferi partenerilor săi o abordare orientată către rezultate, inovație continuă și transparență. Conștient de importanța colaborării strânse cu fermierii și a parteneriatelor durabile, Grupul Agricover își consolidează poziția în sprijinirea succesului fermierilor și a dezvoltării afacerilor lor în agricultură. Totodată, Compania vizează continuarea inovării și dezvoltării produselor și serviciilor care să răspundă nevoilor specifice ale fermierilor, urmărind în același timp modalități eficiente de a crește sustenabilitatea și eficiența operațiunilor lor. Investind în inovație, tehnologie și cercetare, Agricover își asumă un rol proeminent în promovarea agriculturii moderne în România și în regiune.

Grupul Agricover a fost înființat în anul 2000 de către antreprenorul local, domnul Jabbar Kanani. În 2017, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare a devenit un investitor instituțional important în Agricover Holding SA, care deține în prezent 12,727% din capitalul social al Companiei. De asemenea, în 2019, Adama Agriculture BV a devenit investitor strategic semnificativ în Agricover Distribution SA, deținând 10% din capitalul social al filialei. Cu 23 de ani de experiență în industrie și o abordare antreprenorială a dezvoltării afacerilor, Grupul  este format astăzi din companii care deservesc sectorul de agribusiness din România, răspunzând nevoilor esențiale ale fermierilor. Prin filialele sale, Grupul oferă fermierilor o gamă integrată de inputuri agricole, finanțare și soluții digitale menite să sporească productivitatea agriculturii, să diminueze costurile de operare, să finanțeze activitatea și creșterea și să dezvolte modele de afaceri agricole eficiente și sustenabile.

Grupul are două segmente principale de activitate: distribuția de inputuri agricole, realizată de Agricover Distribution SA („Agribusiness”) și finanțarea specializată pentru fermieri, asigurată de o instituție financiară nebancară, Agricover Credit IFN SA („Agrifinance”). Cele două segmente principale generează împreună majoritatea veniturilor și rezultatelor operaționale ale Grupului.

În 2021, Grupul și-a extins portofoliul de servicii prin lansarea unei platforme digitale „one-stop-shop” denumită Crop360, operată de Agricover Technology SRL. Această platformă oferă fermierilor cele mai recente inovații digitale din agricultura globală, precum și integrarea vânzărilor online și a interacțiunilor bancare cu clienții Grupului. Prin Crop360, Grupul oferă o experiență facilă tuturor clienților săi, simplificând procesul de accesare a inputurilor agricole și a resurselor financiare necesare, valorificând în același timp tehnologia pentru a stimula creșterea și sustenabilitatea.

Agricover Sigla -_b

Detalii despre Ofertă

 

În data de 3 mai 2023, Autoritatea de Supraveghere Financiară („ASF”) a aprobat Prospectul elaborat pentru Oferta de până la 833.333.333 acțiuni nou emise și existente ale Companiei, prin Decizia nr. 422.

Astfel, în perioada 4 mai – 16 mai 2023, Compania derulează alături de o parte dintre acționarii săi, o Ofertă Publică Inițială. Oferta include un număr maxim de 277.777.778  acțiuni noi, ordinare, emise de Companie ca parte a unei majorări a capitalului social, precum și până la 555.555.555 acțiuni ordinare existente, deținute de actualii acționari semnificativi ai Companiei, respectiv de domnul Jabbar Kanani și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Oferta constă într-o ofertă publică adresată investitorilor instituționali și de retail din România și o ofertă destinată investitorilor eligibili din afara României, în conformitate cu prevederile Prospectului. În urma încheierii cu succes a Ofertei, Agricover intenționează să solicite admiterea la tranzacționare a tuturor acțiunilor emise de Companie, pe piața reglementată operată de Bursa de Valori București („BVB”). WOOD & Company Financial Services, a.s acționează în calitate de Coordonator Global Unic și Bookrunner pentru Ofertă. S.S.I.F. TRADEVILLE S.A. acționează ca Agent de Retail pentru Ofertă.

Prospectul aprobat de către ASF este disponibil pe site-ul Agricover, AICI.

Vizualizat: 993 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Curiozități despre cerbi, ciute, căprioare și COARNELE DE CERB!

Curiozități despre cerbi, ciute, căprioare și COARNELE DE CERB!

Bine ați venit la Ferma de Cerbi din Poiana Neamțului!

Vă invitâm la o scurtă prezentare realizată de Daniel Stoica din care veți afla cum să deosebiți Căprioarele de Ciute și multe alte informații interesante despre Cerbi.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

În vacanţă...

În vacanţă...
De trei ori am fost în vacanţă şi de trei ori soţia mea a rămas însărcinată Detalii