Adama
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

3 condiții pentru recolte profitabile

Publicat: 10 iulie 2022 - 02:29
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Nu este niciun secret că profitabilitatea unei culturi depinde de condiția de: 1) a avea fructe și legume mari, 2) cu o rezistență bună la transport și 3) care pot fi păstrate o perioadă îndelungată. Cum puteți obține aceste calități?

Malagrow RO_bEste deja bine știut că fructele și legumele mai mari vor fura ochii consumatorilor, ceea ce vă ajută la vânzarea recoltei. Adevăratul câștig vine însă din faptul că un calibru mai mare înseamnă o cantitate mai mare produsă pe unitatea de suprafață. Practica a demonstrat că o creștere în diametru de doar câțiva milimetri poate să însemne un plus semnificativ în volumul și greutatea fructelor și legumelor recoltate. 

Soluția Malagrow pentru a obține fructe și legume mai mari și cu dimensiuni uniforme este combinația Benefit PZ și MC Cream.

 

REZULTATE CONCRETE


Atât testele realizate de specialiștii Malagrow, cât și experiențele fermierilor care au utilizat cele două produse cu rol biostimulator, pentru cartofi, varză, mere, cireșe, pepene verde, au demonstrat aceleași efecte: fructe mai multe, de calibru mai mare și mai uniforme, cu miezul mai dens.

• Pentru varză, după două aplicări foliare cu Benefit PZ 2 l/ha + MC Cream 2 l/ha, greutatea totală a căpățânii a crescut cu 11,8%, iar diametrul acesteia a crescut cu o medie de +0,72 cm, adică mai mult de 13% din volumul căpățânii de varză de calibrul cu diametru de 16-17 cm (în jur de 2 kg)!

• În cazul culturii de cartof, Benefit PZ a determinat atât creșterea numărului de tuberculi, cât și calibrul acestora, rezultând o recoltă mai mare cu 19,5%.

 

REZISTENȚĂ LA TRANSPORT ȘI PROSPEȚIME ÎNDELUNGATĂ


Un rol esențial pentru durata de viață la raft (shelf life), dar și pentru rezistența la transport a fructelor și legumelor îl are calciul. Calbit C este un supliment de calciu lichid, fără conţinut de azot, ce se absoarbe în întregime, eficient și în condiții nefavorabile, cu temperaturi foarte ridicate. 

Utilizat împreună cu biostimulatorul Sweet, reduce procesul de degradare a cojii fructelor și legumelor, asigură coacerea simultană și conferă poamelor gust și miros mai intense.

 

CUM SCĂPAȚI DE AFIDE ȘI TRIPȘI?


Protejarea culturilor împotriva dăunătorilor precum Tuta absoluta, afide sau tripși reprezintă o provocare tot mai mare pentru cultivatorii de legume și fructe. 

NanoTac EC asigură o apărare eficientă împotriva acestor dăunători, acționând exclusiv prin contact fizic, ceea ce face ca insectele să nu dezvolte rezistență la produs și să nu existe reziduuri în legume și fructe, astfel că puteți recolta imediat după aplicare, în cazurile în care NanoTac este aplicat fără alt insecticid.

 

CUM ACȚINEAZĂ BENEFIT PZ?


Benefit PZ conține acizi nucleici, minerale, vitamine, proteine și aminoacizi care stimulează procesul de diviziune celulară din fructe. În același timp, ajută la dezvoltarea unor pereți celulari puternici, care are ca rezultat o perioadă de valabilitate mai lungă a fructelor și legumelor, aspect esențial pentru comercializarea producției.

 

Vizualizat: 391 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Când este perioada optimă pentru recoltarea merelor? Cum le depozităm și unde? Ioan Jula, pomicultor din jud. Sibiu, ne dă câteva sfaturi legate de păstrarea merelor peste iarnă pentru cei care au o livadă mică în curte.

Robotul autonom Horsch Primul robot de furajare LELY VECTOR din România în ferma Peica! LIVIU STANIMIR: Costul inputurilor scade marja de profit

Bancul zilei

Card dispărut

Card dispărut
N-am anunţat poliţia că mi-a dispărut cartea de credit, fiindcă indiferent cine a furat-o cheltuieşte mai puţin decât nevastă-mea. Detalii