Camere Agricole - Proiect
Ministrul agriculturii, Florin Barbu, a declarat, la Târgu Mureş, în cadrul unei discuţii cu fermierii, că din anul 2025 ministerul va dezvolta un soft prin care unităţile administrativ-teritoriale vor declara contractele de concesiune ale păşunilor, astfel încât să se evite ca anumite asociaţii sau societăţi comerciale să încheie mai multe contracte de concesiune pe aceleaşi animale, în mai multe localităţi.
Corteva Agriscience a lansat în 2022 cel mai nou și inovator fungicid pentru primul tratament la culturile de cereale păioase, Verben™.
Clubul Fermierilor Români lansează înscrierile pentru seria III a programului ”Tineri Lideri pentru Agricultură”, anunță Clubul Fermierilor Români, într-un comunicat transmis pentru Agroinfo.
Descoperă performanțele celui mai nou triazol de la BASF!
SE POATE ŞI ON-LINE. Achiziţiile publice pentru investiţiile derulate de autorităţile locale vor fi avizate de către AFIR on-line. Măsura se aplica din 27 martie 2020, anunţă Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.
PROTEST PALATUL PARLAMENTULUI. Aproape 1.000 de fermieri, veniți din toate colțurile țării, s-au strâns în Parcul Izvor din fața Parlamentului României. Fermierii au venit cu trei fanfare, una din Botoșani, alta din Neamț și încă una din Covasna. Vuvuzelele, fluierele, talăngile, dar și vestele verzi cu inscripția LAPAR fac parte din recuzită.
Ministerul Agriculturii publică joi, 10 martie, pe pagina sa un proiect de act normativ care modifică hotărârea de guvern care le permite fermierilor să încaseze un ajutor de stat la motorină consumată la lucrările agricole. Se pare că fără această modificare legislativă, fermierii nu pot încasa subvenția restantă de anul trecut.
Noile ghiduri care sunt afișate pe pagina Ministerului Agriculturii au fost criticate vehement. Avem în firea noastră o genă care ne spune că lucrurile se pot face și complicat, nu doar simplu. Solicităm lucruri incredibile, a declarat, pentru TVR 2, ministrul agriculturii.
Două organizații ale crescătorilor de bovine din România sunt în competiție pentru statutul de membru al Asociației Europene Bălțata tip Simmental. În timp ce una a depus cerere într-un cadru solemn, cealaltă a făcut acest lucru pe tăcute.
Proiectul "Camerele agricole: putere de decizie pentru fermieri!", iniţiat de Fundaţia Revistei Ferma este materializat prin PETIŢIA pentru revenirea la forma iniţială a Legii Camerelor Agricole (prevederile Legii nr. 122/2012, cu amendamente) şi abrogarea OUG nr. 58/2013. Pe scurt, cerem revenirea la atribuţiile cu putere de decizie pentru fermieri, pe care Ordonanţa 58 le-a eliminat complet!