Camere Agricole - Legislatie
Comisia Europeană anunță că a aprobat, în 7 decembrie, Planurile Naționale Strategice (PNS) PAC ale României și Bulgariei pentru perioada 2023-2027.
Ce modificări de ultim moment a adus MADR la Ordonanța de Urgență pentru instituirea schemei de ajutor de stat acordat producătorilor agricoli care au înființat culturi în toamna anului 2021 ce au fost afectate de seceta pedologică!
Ordonanța de Urgență 157/2022, care prevede acordarea către fermieri de despăgubiri de secetă, a fost publicată în Monitorul Oficial 1111 din data de 17 noiembrie 2022.
Fermierii vor plăti prețuri mai mari pentru efectuarea testelor de calitate și pentru certificarea semințelor și a materialului săditor, propune Ministerul Agriculturii.
Ministerul Agriculturii propune o serie de modificări ce vizează Programul naţional de reabilitare și/sau înființare a infrastructurii principale de irigaţii și infrastructurii de desecare și drenaj.
Producătorii de legume sunt nemulţumiţi de faptul că, în timp ce subvenţiile lor scad de la un an la altul, statul român nu verifică suficient importurile şi nu are politici de susţinere şi de protejare a fermierilor români.
AFIR anunţă că a schimbat modul de calcul al dimeniunii platformelor de depozitare a gunoiului de grajd. Fermierii care accesează măsurile de mediu şi climă, investiţii în ferme, tineri fermieri şi ferme mici din PNDR trebuie să ţină cont de aceste modificări.
Care este greşeala pentru care vă puteţi trezi în situaţia ca AFIR să vă declare proiectul neconform şi să nu primiţi nici un ban.
Ministerul Agriculturii a modificat, în luna august, Regulamentul de organizare şi funcţionare al procesului de selecţie şi al procesului de verificare a contestaţiilor pentru proiectele aferente măsurilor din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020.
Ministerul Agriculturii va solicita peste 2 miliarde de lei la rectificarea bugetară din luna august, a declarat ministrul Agriculturii, Adrian Oros, la solicitarea Agroinfo.