Preţul nu e specificat.
CARACTERISTICI ORGANOLEPTICE
Aspect produs brun,dens,lipicois
Aroma tipica de melasa
Gust dulce
CARACTERISTICI FIZICO CHIMICE
Polarizare minim 42 Z
Substanta uscata minim 75 Bx
Densitate 1,35/dm
Umiditate maxim 25%
Proteina bruta maxim 12%
Energie neta lactatie maxim 2150 kcal/kg
Energie metabolica maxim 4000 kcal/kg
continut potasiu maxim 40g/kg
Continut fosfor maxim 0,5 g/kg
Melasa se prezintă sub forma unui lichid vâscos de culoare brun închisă . Conţine cantităţi mari de zahăr de până la 50% din greutatea sa şi va fi consumat cu placera de catre animale. Conţine cantităţi mari de potasiu (50-80 g/kg), ceea ce impune administrarea ei cu atenţie şi după o prealabilă obişnuire treptată. La vacile de lapte se poate ajunge până la 2-3 kg pe zi în amestec cu unele componente fibroase sau furaj propriuzis la care le îmbunătăţesc consumabilitatea.
Productia de lapte si sporurile in greutate vor fi vizibile intro perioada scurta de timp.
Se dilueaza cu apa in proportie de 1/3 sau 1/4 in functie de alimentatia care este administrata.
Dupa umezirea furajelor se va crea o masa compacta de hrana si va fi utilizata in totalitate ,fara ca animalul sa mai selecteze din componenta furajului. In aceste conditi se va ajunge la o valorificare foarte buna a fanului de slaba calitate,coceni ,etc.
Vizualizari: 985
Publicat in: 11 ianuarie 2025 - 09:24