Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

"Livada bunicilor" s-a plantat pentru prima dată în Dâmboviţa. Syngenta România a susţinut proiectul

Publicat: 27 aprilie 2012 - 11:08
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Compania Syngenta a sprijinit proiectul „Livada bunicilor”, parte a campaniei „Bunicii mei sunt cool”, derulată de Asociaţia Centrul de Politici pentru Diversitate şi Securitate.

Acest proiect se înscrie în “Anul European al Îmbătrânirii Active şi al Solidarităţii între Generaţii” şi îşi propune întoarcerea la valori solide, la familie, solidaritate, respect şi empatie.

Campania se desfăşoară în perioada martie – decembrie 2012 şi are ca obiective creşterea solidarităţii prin promovarea activităţilor între generaţii, combaterea marginalizării şi a excluziunii sociale prin participarea la viaţa comunităţii şi sensibilizarea opiniei publice în ceea ce priveşte nevoia persoanelor în vârstă de a împărtăşi experienţele şi de a avea un rol activ în societate.

syngenta-livada_b

Ce presupune proiectul „Livada bunicilor”?
“Livada bunicilor” este un element cheie al acestei campanii şi presupune realizarea a două sau mai multe livezi şcolare.

Bunici şi nepoţi se întâlnesc să planteze o livadă în curtea şcolii sau să împădurească o suprafaţă de teren pentru a arăta că le pasă de chestiunile actuale cum sunt reducerea poluării, oprirea defrişărilor, hrana sănătoasă, că vor şi pot să preia iniţiativa şi să se constituie în comunitatea celor care iubesc România, că vor şi pot să se implice direct atunci când este vorba despre viitor, că nu există bariere între generaţii atunci când este vorba despre mediul înconjurător, că orice acţiune făcută în beneficiul comunităţii poate apropia generaţii diferite.

syngenta-livada-2_b

Evenimente de promovare a proiectului
Primul eveniment a avut loc în data de 22 aprilie, în comuna Niculeşti, judeţul Dâmboviţa. Bunici şi nepoţi s-au adunat pentru a planta 300 de pomişori, meri şi peri, oferiţi de compania Syngenta România şi Pepiniera Csaba, pe un teren de 3000 mp, pus la dispoziţie de Primăria Niculeşti. Încă 100 de pomi vor merge şi la grădiniţa şi şcoala din satul vecin.

Pe lângă bunici şi nepoţi, la eveniment au mai participat Preşedintele Fundaţiei „Preţuieşte viaţa”, Andreea Marin Bănică, consilierul ministrului muncii, Iolanda Stăniloiu, şi primarul comunei Niculeşti, Dorinel Soare.

Rezultatul a constat într-o livadă de care se vor bucura copiii care au participat la plantare, dar şi ceilalţi copii ai şcolii din Niculeşti. Fiecare pom plantat are câte o etichetă pe care sunt trecute numele copilului şi al bunicului.

Livada bunicilor trebuie să devină responsabilitatea bunicilor şi a nepoţilor şi totodată un loc de socializare şi implicare, întrucât trebuie udată şi îngrijită în fiecare an. Potrivit organizatorilor, această acţiune nu se opreşte aici, ea va continua în toamnă şi în alte localităţi din România.

Vizualizat: 2740 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Vest Tract la Agromalim 2019

Vest Tract la Agromalim 2019

Vest Tract a expus la Agromalim toată gama de tractoare McCormick, de la 35CP până la 310CP. Alături de acestea, au mai fost expuse maşini Krone pentru pregătirea şi condiţionarea furajelor vezi, brand pentru care Vest Tract este importator exclusiv în zona sa de activitate şi utilajele pentru pregătirea solului Maschio Gaspardo şi semănători Tume.
Interviu cu Sergiu Cristea, director vânzări Vest Tract.

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe
Operator imagine: Claudiu Borobei

Vaderstad la Agromalim 2019 SAM la Agromalim 2019 A inceput INDAGRA!

Bancul zilei

Lista e necesară

Lista e necesară
O zi la cumpărături se încheie întotdeauna cu: Detalii