Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

Mai puţină miere românească la export

Publicat: 18 decembrie 2011 - 16:13
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

România a exportat în primele opt luni din 2011 o cantitate de 4.476 de tone de miere naturală, cu aproape 31% mai puţin decât în perioada similară din 2010, când exporturile au totalizat 6.461 tone.

Potrivit datelor furnizate de Ministerul Agriculturii privind comerţul cu produse agroalimentare, citate de Agerpres, încasările din exporturile de miere naturală au însumat, în primele opt luni din acest an, 14,83 milioane euro, cu 18,5% mai puţin faţă de cele 18,2 milioane euro încasate în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Aceleaşi date arată că valoarea importurilor de miere în primele opt luni din 2011 a depăşit 1,934 milioane euro, pentru o cantitate de 812,6 tone, în timp ce în aceeaşi perioadă a anului trecut, România a importat 507 tone de miere, în valoare totală de 1,072 milioane euro. Atât exporturile, cât şi importurile de miere au fost realizate cu ţările UE şi cele extracomunitare.

Asociaţia Crescătorilor de Albine din România estimează o producţie de 21.000 tone miere în 2011

Potrivit Asociaţiei Crescătorilor de Albine din România (ACAR), producţia de miere din România este estimată la 21.000 de tone pentru anul 2011, în creştere cu 30-40%, comparativ cu anul 2010.

Miere de albine_b

Românii consumă, în medie, 500 de grame de miere anual, mult sub nivelul înregistrat în ţările UE şi cele nordice, unde anual sunt cosnsumate între 1,5 şi 3 kilograme de miere pe cap de locuitor.

Cu o producţie anuală de circa 20.000 de tone de miere, România deţine, la ora actuală, locul patru în Europa din acest punct de vedere, după Germania, Franţa şi Ungaria. Cu aproape 1,2 milioane familii de albine, ţara noastră este pe locul şapte în UE.

Vizualizat: 2224 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

România – printre primele 20 ţări producătoare de miere din lume

România – printre primele 20 ţări producătoare de miere din lume

România a intrat în Top 20 ţări producătoare de miere, datorită producţiei obţinute, care a fost una record anul acesta, cu 40% mai mare decât cea de anul trecut.

O mini-fabrică de miere şi fructe uscate, realizată cu fonduri UE, a fost inaugurată în Sălaj

O mini-fabrică de miere şi fructe uscate, realizată cu fonduri UE, a fost inaugurată în Sălaj

O mini-fabrică pentru miere, produse apicole şi fructe uscate, realizată în cadrul unui proiect de economie socială, cu finanţare europeană, a fost inaugurată duminică, în localitatea Valcău de Jos, judeţul Sălaj.

România a produs cu 40% mai multă miere şi a exportat cu 30% mai puţin

România a produs cu 40% mai multă miere şi a exportat cu 30% mai puţin

În primul semestru din 2011, România a dat la export o cantitate de 2.508,2 tone de miere naturală, în scădere cu peste 30% faţă de perioada similară din 2010, când exporturile au totalizat 3.600 tone, potrivit datelor furnizate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) privind comerţul cu produse agroalimentare.

Mierea cu urme de OGM, comercializată doar cu autorizaţie

Mierea cu urme de OGM, comercializată doar cu autorizaţie

Prezenţa în miere a polenului provenit de la porumb modificat genetic, chiar şi într-o cantitate infimă, împiedică o comercializare a mierii fără autorizaţie prealabilă, a hotărât Curtea Europeană de Justiţie (CEJ).

Mierea ecologică românească pleacă spre Occident

Mierea ecologică românească pleacă spre Occident

România produce în jur de 3.500 tone de miere ecologică, dar cea mai mare parte din producţie se vinde în străinătate pentru că românii sunt interesaţi de marfă cât mai ieftină şi nu de mafă calitativ superioară.

Producţia de miere în România – mai mare cu 40% în 2011

Producţia de miere în România – mai mare cu 40% în 2011

Producţia de miere din România este de 21.000 de tone, în anul 2011, în creştere cu 30-40% comparativ cu anul 2010, a declarat, vineri, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Albine din România, Ioan Fetea, la deschiderea Târgului Naţional al Mierii.

Veşti bune pentru apicultori: miere mai multă, preţuri mai mari

Veşti bune pentru apicultori: miere mai multă, preţuri mai mari

După un debut lamentabil, când vremea rece a determinat crescătorii de albine să hrănească stupii în loc să scoată mierea, acum şi-au luat revanşa.

Apicultorii fac controale incognito prin magazine după „miere falsă”

Apicultorii fac controale incognito prin magazine după „miere falsă”

Apicultorii membri a Federaţiei Asociaţiilor Apicole din România (ROMAPIS) vor monitoriza piaţa mierii, pentru a detecta negustorii care vând miere falsificată, sau miere cu adaosuri nenaturale ca şi cum ar fi 100%  naturală, scrie money.ro.

România deţine locul patru în Europa din punct de vedere al producţiei de miere

România deţine locul patru în Europa din punct de vedere al producţiei de miere

"România are potenţial mult mai mare pentru dezvoltarea sectorului apicol, mai ales că mierea românească din zonele montane şi culinare, unde se face circa 25% din producţia totală de miere este naturală, chiar dacă nu este certificată ecologic, deoarece nu s-au utilizat pesticide sau îngrăşăminte", a spus Fetea.

România a exportat peste 10.300 tone de miere, în perioada 1 ianuarie - 30 noiembrie 2010

România a exportat peste 10.300 tone de miere, în perioada 1 ianuarie - 30 noiembrie 2010

Încasările din exporturile de miere naturală au totalizat, în primele 11 luni ale anului 2010, peste 29,5 milioane euro, în creştere cu 9,3 procente faţă de cele 27,04 milioane euro obţinute în aceeaşi perioadă a lui 2009.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
szasz laurentiu
|
12. 21, 2011. Wednesday 14:34

Miere de salcam in piata este 30 lei/kg
Miere rapita nu va fi mai scumpa ca miere de salcam nicodata.
Ari trebui interzis importul de miere atata timp cat noi avem,o productie mult peste consumul intern.Calitatea importata este mult sub nivel fata de miere romaneasca.Cum este apiinvert din Germania,sau glucoza din Turcia.Aceste produse false sant mai ieftine si strica piata de miere de calitate

Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Reprezentanţa auto

Reprezentanţa auto
Am intrat într-o reprezentanţă auto şi i-am spus managerului: Detalii