Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Tulcea – pe locul I în ţară la suprafaţa cultivată în sistem ecologic

Publicat: 03 iulie 2012 - 21:39
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În judeţul Tulcea, agricultura ecologică se practică pe circa 35.000 de hectare, situându-se astfel pe primul loc în ţară în acest domeniu, potrivit datelor furnizate de Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR).

Dacă în anul 2008, suprafaţa cultivată ecologic era de 24.582 de hectare, în anul următor aceasta a fost de 27.923 de hectare, iar în anul 2010 - de 28.524 de hectare.
“Anul trecut, pe circa 12% din suprafaţa arabilă din judeţ, respectiv 31.840 hectare, se practica agricultura ecologică, iar în aceste condiţii Tulcea ocupa locul I la nivel naţional ca suprafaţă înregistrată. Anul acesta, potrivit datelor pe care le avem, pe circa 35.000 de hectare se practică agricultura ecologică”, a declarat directorul DADR, Vasile Gudu.

Teren cultivat cu legume_b

Potrivit DADR Tulcea, dacă în anul 2008, în judeţ existau 116 operatori economici în domeniu, în anul următor au funcţionat 182 de operatori şi au apărut primii trei procesatori de produse bio, doi comercianţi şi un exportator. În anul 2010, în judeţ au funcţionat 161 de operatori, iar numărul procesatorilor a fost de cinci, anul trecut, în domeniul agriculturii ecologice din judeţul Tulcea fiind înregistraţi 220 de operatori dar şi 14 firme de acvacultură.
“Constatăm o dinamică ascendentă a suprafeţelor cultivate ecologic, precum şi a efectivelor de bovine, ovine şi familii de albine, iar la această dată constatăm menţinerea acestei tendinţe ascendente”, a menţionat directorul Gudu.
Şi în anii anteriori, Tulcea s-a aflat în topul judeţelor în care se practica agricultura ecologică, acest sector dezvoltându-se atât în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, cât şi în imediata apropiere a Parcului Naţional Munţii Măcinului.
Sursa: Agerpres

Vizualizat: 3373 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

SoilXplorer, sistem autonom de măsurare a conductivităţii solului

SoilXplorer, sistem autonom de măsurare a conductivităţii solului

SoilXplorer este un sistem inovator care permite fermierilor să exploreze şi să descopere întregul potenţial al solurilor lor. Sistemul conţine un senzor care, paradoxal, nu ia contact cu solul, dar care, prin electromagnetism, măsoară conductivitatea solului la patru adâncimi diferite: 0-25cm, 15-60cm, 55-95cm, 85-115cm.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Tomit Agri Macchine, colaborare cu Great Plains Trelleborg ţine pasul cu noile provocări din agricultură T6 cu Dynamic Command

Bancul zilei

Agronomul

Agronomul
Într-un troleibuz. Ultima staţie. Detalii