Adama
Vinasa Rompak

Suprafaţa cultivată în sistem ecologic a crescut de trei ori în cinci ani

Publicat: 31 octombrie 2011 - 15:41
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Suprafaţa cultivată cu produse ecologice se apropie, în prezent, de 300 mii de hectare, în condiţiile în care în anul 2006 nu se ajunsese nici la 100 mii hectare.

Potrivit datelor Asociaţiei Bio-România suprafaţa cultivată în sistem ecologic a crescut, în acest an, cu circa 50.000 hectare, de la 250.000 hectare anul trecut la aproximativ 300.000 de hectare în 2011.

Suprafaţa lucrată în sistem biologic a crescut pentru că şi numărul agricultorilor care au decis să cultive în sistem ecologic s-a majorat de la an la an. „Acum s-a ajuns la un număr de 4.500 de agricultori în sistem eco, dar mulţi dintre ei deţin puţin teren şi un număr mic de animale”, a spus preşedintele Asociaţiei Bio-România, Marian Cioceanu, citat de capital.ro.

Teren cultivat_b

Piaţa produselor ecologice este de 120-150 de milioane euro
Conform datelor Ministerului Agriculturii, în anul 2006 erau înregistraţi 3.409 operatori în agricultura ecologică. Chiar dacă în anul 2008 se ajunsese la aproape 4.200 de agricultori care cultivau eco, primii doi ani de criză şi-au spus cuvântul şi mulţi s-au retras sau şi-au suspendat activitatea.

Anul acesta însă, lucrurile şi-au mai revenit, spun specialiştii în domeniu, piaţa cere produse ecologice şi fermierii s-au întors la agricultura ecologică. „Lucrurile au evoluat, dar dacă avem în vedere că suprafaţa agricolă a României este de nouă milioane de hectare, cea cultivată în sistem ecologic este încă foarte mică”, a mai spus Cioceanu, potrivit capital.ro.
Acesta estimează că piaţa produselor ecologice este de120-150 de milioane euro.

Vizualizat: 3487 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

De „Ziua Mondială a Monitorizării Calităţii Apei”, 45 de elevi din Timiş au analizat apele râurilor Bega şi Timiş

De „Ziua Mondială a Monitorizării Calităţii Apei”, 45 de elevi din Timiş au analizat apele râurilor Bega şi Timiş

Cu ocazia „Zilei Mondiale a Monitorizării Calităţii Apei”, 45 de elevi ai şcolilor generale din localităţile timişene Parţa şi Sânmihaiu Român au participat la testarea calităţii apelor râurilor Bega şi Timiş. 

WWF România pledează pentru salvarea pădurilor virgine

WWF România pledează pentru salvarea pădurilor virgine

World Wide Fund for Nature (WWF) România a lansat campania „Salvaţi pădurile virgine”, cu scopul de a pune sub protecţie cele 250.000 de hectare de păduri virgine din România.

Salonul de Eco - Agricultură, la Indagra

Salonul de Eco - Agricultură, la Indagra

Salonul de Eco - Agricultură organizat în cadrul târgului Indagra, în perioada 19 - 23 octombrie 2011, în complexul expoziţional Romexpo, va reuni pentru prima oară şi expozanţi din străinătate, nu numai producătorii români de produse ecologice.

Tabără: Sectorul de agricultură ecologică va fi sprijinit prin noua PAC

Tabără: Sectorul de agricultură ecologică va fi sprijinit prin noua PAC

Sectorul de agricultură ecologică va fi sprijinit prin noua Politică Agricolă Comună, unde va exista o majorare a subvenţiei de la 3 la 4 milioane de euro, a declarat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Valeriu Tabără.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
paula
|
11. 01, 2011. Tuesday 12:17
Comentariu editorial

Referitor la comentariul primit la acest articol, precizam ca informatiile au fost preluate respectand normele de transcriere, iar sursa a fost mentionata in cadrul articolului.

De asemenea, adresa de pe care a fost trims comentariul este una fictiva, astfel incat ne asumam alegerea de a nu-l face public.

Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii