Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

Suprafaţa cultivată în sistem ecologic a crescut de trei ori în cinci ani

Publicat: 31 octombrie 2011 - 15:41
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Suprafaţa cultivată cu produse ecologice se apropie, în prezent, de 300 mii de hectare, în condiţiile în care în anul 2006 nu se ajunsese nici la 100 mii hectare.

Potrivit datelor Asociaţiei Bio-România suprafaţa cultivată în sistem ecologic a crescut, în acest an, cu circa 50.000 hectare, de la 250.000 hectare anul trecut la aproximativ 300.000 de hectare în 2011.

Suprafaţa lucrată în sistem biologic a crescut pentru că şi numărul agricultorilor care au decis să cultive în sistem ecologic s-a majorat de la an la an. „Acum s-a ajuns la un număr de 4.500 de agricultori în sistem eco, dar mulţi dintre ei deţin puţin teren şi un număr mic de animale”, a spus preşedintele Asociaţiei Bio-România, Marian Cioceanu, citat de capital.ro.

Teren cultivat_b

Piaţa produselor ecologice este de 120-150 de milioane euro
Conform datelor Ministerului Agriculturii, în anul 2006 erau înregistraţi 3.409 operatori în agricultura ecologică. Chiar dacă în anul 2008 se ajunsese la aproape 4.200 de agricultori care cultivau eco, primii doi ani de criză şi-au spus cuvântul şi mulţi s-au retras sau şi-au suspendat activitatea.

Anul acesta însă, lucrurile şi-au mai revenit, spun specialiştii în domeniu, piaţa cere produse ecologice şi fermierii s-au întors la agricultura ecologică. „Lucrurile au evoluat, dar dacă avem în vedere că suprafaţa agricolă a României este de nouă milioane de hectare, cea cultivată în sistem ecologic este încă foarte mică”, a mai spus Cioceanu, potrivit capital.ro.
Acesta estimează că piaţa produselor ecologice este de120-150 de milioane euro.

Vizualizat: 2986 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
paula
|
11. 01, 2011. Tuesday 12:17
Comentariu editorial

Referitor la comentariul primit la acest articol, precizam ca informatiile au fost preluate respectand normele de transcriere, iar sursa a fost mentionata in cadrul articolului.

De asemenea, adresa de pe care a fost trims comentariul este una fictiva, astfel incat ne asumam alegerea de a nu-l face public.

Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor

Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor

"LAND.TECHNIK für Profis 2020" - Tehnică agricolă pentru profesionişti - evenimentul anual organizat de DLG e.V. (Societatea Germană pentru Agricultură) şi Asociaţia inginerilor din Germania (VDI - Verein Deutscher Ingenieure) cu tema "Protecţia plantelor" s-a desfăşurat la sediul companiei Amazone Werke H. Dreyer GmbH & Co. KG, din Hasbergen-Gaste (Germania). Manifestarea a reunit, timp de două zile, aproape 300 de specialişti în domeniul construcţiilor de maşini agricole, fermieri şi studenţi şi au fost prezentate şi dezbătute noutăţile din domeniul tehnicilor de protecţie a plantelor.

Interviu cu conf. dr. ing. Ovidiu Ranta, Catedra de mecanizare - USAMV Cluj-Napoca.

Reporter: Gheorghe Ghişe

Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019 Ce trebuie să ştii înainte să începi un proiect horticol MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

Bancul zilei

Amendă...

Amendă...
Un poliţist opreşte un şofer pentru depăşirea vitezei: Detalii