Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Împăduriri sub deviza „Plantăm fapte bune în România”

Publicat: 07 septembrie 2011 - 14:54
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Asociaţia Ecoassist a anunţat, demararea unei acţiuni masive de plantare a unor copaci în mai multe zone ale ţării, în cadrul unei campanii intitulate generic „Plantăm fapte bune în România”.

Iniţiativa vizează plantări masive de copaci în localităţi precum Tigveni (1,5 hectare, judeţul Argeş), Armăşeşti (6 hectare, judeţul Ialomiţa), Tăureni (12 hectare, judeţul Mureş), Ardud (7 hectare, judeţul Satu Mare), Dudeştii Vechi şi Livezile (2 hectare, respectiv 7 hectare în judeţul Timiş) şi Pădureni (8 hectare, judeţul Vaslui).

Organizatorii acestui proiect au stabilit ca pe 22 octombrie, 29 octombrie, 5 noiembrie şi 12 decembrie să aibă loc aceste plantări pe terenuri care nu au mai fost împădurire până în prezent şi se află în domeniul public al consiliilor locale partenere.

Speciile de arbori ce vor fi plantate sunt stabilite în baza studiilor tehnice realizate de experţi.
„Mişcarea noastră a început în România şi vrem să o ducem şi în alte state care au probleme cu împădurirea. Suntem oameni cu deschidere faţă de mediu, este a doua noastră mişcare socială pentru împădurire. Există judeţe în care societatea civilă nu are iniţiativă şi de aceea trebuie să atragem instituţiile statului, oameni activi care să facă acţiuni la nivelul comunităţilor locale”, a declarat, Liana Buzea, preşedintele Asociaţiei Ecoassist, coordonatorul mişcării.

padure_b

Ea a precizat că „Plantăm fapte bune în România” este o campanie lansată pentru evidenţierea zonelor despădurite din ţara noastră, iar la finele lunii noiembrie va fi realizată şi o aplicaţie online „Hărţi vizuale a zonelor despădurite din România”. „Scopul acestei hărţi este acela de a furniza o situaţie a exploatărilor forestiere din România, utilizând imaginile din Google”, a spus Buzea.

Asociaţia a lansat un apel către toţi cei care doresc să se alăture ca voluntari în acţiunile de plantare, înscrierea acestora urmând să se facă pe site-ul mişcării www.plantamfaptebune.ro, până la sfârşitul lunii septembrie.
sursa: Agerpres

Vizualizat: 2554 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
ruben
|
09. 13, 2011. Tuesday 22:54
sa planteze in 12 decembrie? cred ca vor sa faca plantare in spatii protejate nu?
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Farmall, o opţiune pentru fermele mici

Farmall, o opţiune pentru fermele mici

Una dintre noutăţile cu care Titan Machinery s-a prezentat anul acesta la Agromalim a fost tractorul Farmall 75 A, soluţia cu care producătorul Case IH vine să acopere o nişă de piaţă din ce în ce mai solicitată.

Rareş Vădan, manager regional de vânzări la Titan Machinery

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Maschio Gaspardo la Agromalim 2019 Cons DDA la Agromalim 2019 Mewi la Agromalim 2019

Bancul zilei

Vine barza

Vine barza
Doctorul întreabă pe o viitoare mamă tânără: Detalii