Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Cu cele 32 de mii de hectare, judeţul Tulcea este lider în agricultura ecologică

Publicat: 10 octombrie 2011 - 09:17
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Anul trecut, în “ecoagricultură” au fost înregistraţi 163 de operatori. De asemenea, şase mărci de produse tradiţionale sunt înregistrate.

Într-o recentă conferinţă de presă, directorul Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Tulcea, Luminiţa Răileanu, a declarat că judeţul pe care-l reprezintă se află pe prima poziţie în ceea ce priveşte agricultura ecologică. „La Tulcea merge foarte bine agricultura ecologică, au crescut suprafeţele şi suntem acum la aproape 32 de mii de hectare suprafaţa înregistrată în agricultura ecologică. De asemenea, avem şi 31 de mii de capete de ovine, 80 de mii de capete de bovine, 6. 000 de familii de albine. Suntem, se pare, în continuare, pe primul loc ca şi suprafaţă înregistrată de agricultură ecologică. De obicei, cerealele le preiau firmele care fac procesare cu produse din agricultura ecologică, la fel şi carnea, laptele care sunt preluate de firmele care au autorizare pe prelucrare produse ecologice”, a declarat directorul DADR Tulcea Luminiţa Răileanu.

Din datele centralizate la DADR Tulcea rezultă că, în anul trecut, îşi desfăşurau activitatea un număr de 163 de operatori, dintre care 112 numai în producţia vegetală, unul singur în zootehnie, iar în apicultură sunt înregistraţi 40 de operatori. În ceea ce priveşte sectorul acvaculturii, aici sunt cinci procesatori, doi comercianţi şi un exportator.

În agricultura ecologică tulceană, la sfârşitul anului 2010, erau înscrise aproape aproape 27 de mii de hectare, dintre care 16 mii aflate în conversie, iar 10 mii de hectare sunt deja certificate ecologic.  
Produsele ecologice tulcene sunt exportate în ţările comunitare, îndeosebi ele ajungând pe pieţele italiene, franceze sau germane.

Marcă înregistrată
Judeţul Tulcea se poate mândri şi cu cele şase „mărci înregistrate” de produse tradiţionale atestate, între care:  “Pâinea de casă Prodpan”, “Telemeaua de vacă Stejaru”, “Telemeaua de oaie Agighiol”, “Salata de icre”…

Vizualizat: 2634 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

IQ Robotics, o companie românească cu sediul în Braşov, a adus la INDAGRA o dronă pentru aplicarea tratamentelor fito-sanitare, care a stârnit interesul multor fermieri. Drona este controlată prin calculator, de unde i se stabileşte harta şi misiunea, având o autonomie de zbor între 10 şi 15 minute, în funcţie de complexitatea operaţiunii şi condiţiile de lucru.

Reporter: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere! APAN Horticultură - Indagra 2019

Bancul zilei

La restaurant

La restaurant
Un restaurant foarte elegant. Detalii