Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Caraş-Severin: Agricultura ecologică se extinde, de 15 ori mai mulţi producători

Publicat: 23 august 2011 - 09:54
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În acest an, la Direcţia Agricolă Caraş-Severin, s-au înscris 618 producători care se ocupă cu agricultura ecologică, de 15 ori mai mulţi faţă de numărul celor de anul trecut.

Toţi producătorii care desfăşoară activităţi în agricultura ecologică au obligaţia să se înregistreze la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin intermediul Direcţiilor Agricole Judeţene.
„Cei mai mulţi producători agricoli înregistraţi sunt din Cornereva, Domaşnea, Teregova, Zăvoi, Armeniş sau Bucoşniţa, zone cu tradiţie în agricultura ecologică, unde s-a mers pe o agricultură extensivă, pe o agricultură cu resurse naturale, în ceea ce priveşte fertilizarea culturilor, nefolosind îngrăşăminte chimice în tratarea culturilor respective. Noi sperăm ca, după ce trec cei trei ani de conversie, un număr cât mai mare de producători să valorifice pe piaţă produsele pentru care au certificatul ecologic. Cei mai mulţi de la noi din judeţ se bazează pe producţia de fructe”, a declarat Gheorghe Radac, consilier superior la Direcţia Agricolă Judeţeană Caraş-Severin.
 

Coş cu mere_b

Sunt însă, şi producători deja atestaţi. De exemplu, în comuna Vrani este un producător de produse ecologice  atestat, care a ieşit pe piaţă cu produse horticole şi încearcă să îşi vândă produsele la un preţ ceva mai bun, producţia fiind mai mică decât la ceilalţi producători agricoli. „Se consideră că, în perioada celor trei ani de conversie, diferenţa de producţie va fi acoperită prin subvenţii de la bugetul de stat. După trecerea la agricultura ecologică propriu-zisă, nu se vor mai acorda subvenţii, întrucât se apreciază că valorificarea se face la un preţ superior”, a explicat Radac.
Suprafaţa totală înregistrată la agricultura ecologică se ridică, în Caraş-Severin, la 4.621 de hectare.
Sursa: Agerpres

Vizualizat: 3128 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Fertilizarea cu rata variabila

Fertilizarea cu rata variabila

Distributia îngrasamintelor cu rata variabila deschide o noua era în practicile de cultivare a solului si managementul resurselor naturale. Dezvoltarea si implementarea acestui nou concept are drept scop promovarea unei agriculturi durabile, îmbunatatirea calitatii produselor agricole si a mediului.
Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Tomit Agri Macchine, colaborare cu Great Plains Trelleborg ţine pasul cu noile provocări din agricultură T6 cu Dynamic Command

Bancul zilei

Ce face un nou angajat...

Ce face un nou angajat...
Un tânăr absolvent al secţiei de Management era foarte încântat de postul pe care se angajase într-o importantă companie multinaţională. Detalii