Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

Brăila: Nămolul rezultat de la epurarea apei ar putea fi folosit ca îngrăşământ în agricultură

Publicat: 19 august 2011 - 11:06
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Nămolul rezultat din filtrarea apelor uzate prin staţia de epurare, care va funcţiona în curând la Brăila, ar putea fi folosit ca îngrăşământ în agricultură.

Din declaraţiile primarului de Brăila, Aurel Simionescu, reiese că după tratare şi testare, nămolul ar fi un bun îngrăsământ pentru terenurile agricole. „Există discuţii ca nămolul rezultat de la staţia de epurare să fie utilizat în agricultură. Va trebui însă ca acest nămol să fie tratat chimic şi probat mai întâi pe anumite parcele de pământ, să se vadă care este rezultatul. În funcţie de analizele chimice ale acelui nămol, teoretic, el ar putea fi folosit ca îngrăşământ la un grad de uscare mai mare”, a precizat Simionescu.

Lucrările la staţia de epurare din Brăila, proiect în valoare de 49 de milioane de euro, care se realizează prin Programul ISPA, se apropie de final, în prezent fiind demarată faza probelor cu apă curată. „Specialiştii mi-au spus că este o staţie ultra modernă, comparabilă cu oricare altă staţie de acest gen din lume. Pe 1 septembrie, urmează probele cu apă uzată, iar pe 28 septembrie, potrivit graficului, se finalizează aceste probe”, a spus Simionescu.

La sfârşitul anului trecut, Brăila a fost în pericolul de a returna Uniunii Europene 24 de milioane de euro, bani oferiţi pentru staţia de epurare, proiect care a fost finanţat prin Instrumentul pentru Politici Structurale de Pre-Aderare (ISPA).
Proiectul ISPA de realizare a unei staţii de epurare în judeţul Brăila a fost salvat de firma nemţească „Passavant”, care a preluat conducerea în consorţiul care a câştigat licitaţia pentru realizarea acestui obiectiv.

Situaţia devenise extrem de tensionată în vara anului trecut, când investiţia se blocase din cauză că firma turcească System Yappi intrase în faliment şi nu mai avea capacitatea de a continua lucrările.
Acestea au fost susţinute anul acesta cu bani guvernamentali, partea de cofinanţare guvernamentală fiind de 25 de milioane de euro.
sursa: Agerpres

Vizualizat: 2892 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Valabri la Agromalim 2019

Valabri la Agromalim 2019

Compania Valabri este un furnizor recunoscut de tractoare, combine şi utilaje agricole noi şi second hand, precum şi piese de schimb. În ultimii trei ani, Valabri a început să comercializeze şi echipamente pentru sectorul zootehnic: hrănitori, adăpători, fronturi de furajare, separatoare şi cuşete, standuri contenţie animale şi alte elemente pentru dotarea fermelor.
Interviu cu Gregory Ladure, administrator Valabri SRL
Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe
Operator imagine: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Doi beţivani

Doi beţivani
Doi beţivani notorii se întâlnesc ziua în oraş. Detalii