Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

Agricultorii din sectorul vegetal cer Guvernului introducerea biotehnologiilor agricole şi stoparea înstrăinării terenurilor

Publicat: 17 ianuarie 2012 - 17:34
1 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

 Este necesară definitivarea deciziei privind cultivarea OMG  şi a folosirii biotehnologiilor agricole, în aşa fel încât începând cu anul agricol 2012 acestea să poată fi cultivate şi în România, pentru  a se beneficia de avantaje ce se referă atât la producţie cât şi la mediu, scrie Liga Asociaţiilor  Producătorilor Agricoli din România în comunicatul de presă dat publicităţii.

“Utilizarea biotehnologiilor agricole trebuie sa devina parte integranta a politicii agricole a Romaniei  menita sa faca posibila cresterea productiei si a productivitatii prin realizarea unei agriculturi durabile  si viabile economic. LAPAR  sustine introducerea biotehnologiilor agricole, avand o experienta foarte buna cu acestea pana in anul 2007”, se arată în comunicatul LAPAR.

Totodată, LAPAR propune iniţierea unui set de acte normative care să stopeze vânzarea terenurilor agricole către străini şi să protejeze fermierii români, în aşa fel încât capitalul românesc să fie sprijinit  cu prioritate pentru a evita situaţiile de criză,  iar statul să aibă drept de preemţiune în faţa cumpărătorilor de altă naţionalitate.

Terenuri agricole_b

“Apreciem ca aproximativ un milion de hectare teren agricol s-a vandut pana acum,  iar tendinta este in crestere. Majoritatea terenurilor cumparate cu capital strain in alte scopuri decat cele agricole au fost lasate nelucrate ( parloaga), producand perturbari in activitatea de productie a fermelor agricole romanesti.
In situatia actuala fermierii romani nu pot beneficia de acces liber la capital care sa le permita consolidarea proprietatii funciare. Concurenta pe o piata funciara deschisa in Romania ii dezavantajeaza in mod cert”, scrie LAPAR în comunicatul de presă, semnat de preşedintele Laurenţiu Baciu.

Vizualizat: 3197 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

LAPAR: Irigaţiile au rămas un subiect fără soluţionare

LAPAR: Irigaţiile au rămas un subiect fără soluţionare

Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli adresează Guvernului un comunicat de presă  prin care susţine că “a iriga este un lux pe care nu si-l pot permite fermierii români, deoarece costurile cu apa de irigat sunt foarte mari”, şi solicită primului ministru, Emil Boc, soluţionarea problemelor din agricultură.

LAPAR aduce în atenţia Guvernului problemele producătorilor agricoli din sectorul vegetal

LAPAR aduce în atenţia Guvernului problemele producătorilor agricoli din sectorul vegetal

Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România, în numele producătorilor agricoli din sectorul vegetal, ca reprezentant legal, atrage atenţia primului ministru, Emil Boc, asupra problemelor semnificative acumulate în agricultură.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
|
01. 18, 2012. Wednesday 08:36

De ce nu folositi sinonimul cunoscut de toata lumea pentru "biotehnologii" , respectiv organisme modificate genetic ? Si cine sunt , mai exact , "agricultorii din sectorul vegetal" care "cer introducerea" ? Cumva latifundiarii care sunt aproape de dimensiunile unor corporatii ? Si de ce nu amintiti nimic de agricultorii care NU vor "introducerea" ? Si de motivele acestora ? Astia nu importa chiar deloc ? Dar de pozitia Inaltei Porti (Comisia si Parlamentul UE) vis a vis de "introducere" , nici un cuvintel ? Si de ce dati la pachet doua chestiuni atat de diferite ? Antinomice , as zice ? Stiti bine ca stoparea instrainarii terenurilor - in circumstantele actuale - este cvasi imposibila ! Se opun inclusiv detinatorii patentelor si promotorii "introducerii" biotehnologiilor ...

Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

SAM la Agromalim 2019

SAM la Agromalim 2019

Smart Agro Machines România a expus la Agromalim 2019 patru semănători Sola şi un tractor Versatile, alături de o gamă completă de maşini şi utilaje agricole: pluguri Ermo, scarificatoare Pasto, discuri şi combinatoare Expom, un încărcător telescopic şi remorcă tehnologică Faresin, un încărcător Hydramet, distribuitoare de îngărşăminte Agres, maşini de erbicidat AgroMekanica şi altele.
Interviu cu Ciprian Popa, manager Smart Agro Machines

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe
Operator imagine: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

De mare ajutor

De mare ajutor
Un preot observă pe cealaltă parte a străzii un copil care nu ajungea la sonerie, deşi se chinuia de numa', numa'. Detalii