Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

50.000 puieţi de molid au fost plantaţi în Bucegi

Publicat: 28 iulie 2011 - 11:23
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Ariile protejate din Bucegi sunt reconstruite, din punct de vedere ecologic, cu ajutorul a sute de tineri voluntari din judeţ.

Proiectul a fost iniţiat de Asociaţia Green Mountains Moroeni, în colaborare cu Parcul Natural Bucegi şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa.
În primăvară, s-au plantat puieţi de molid şi larice pe o suprafaţă de 8,2 hectare în punctul „Cocora”, iar în această vară, voluntarii efectuează acţiuni de igienizare în zonele Cocora – Babele, Turbăria Lăptici, Horoabele – Strunga, Cheile Tătarului, Dichiu şi Lacul Bolboci.
„Ne vom implica de asemenea pentru întreţinerea marcajelor turistice şi vom organiza şi patru tabere de educaţie ecologică. Turistul trebuie să înveţe să lase în urma lui natura aşa cum a găsit-o. Realizăm prin acest proiect acţiuni durabile, care vor asigura protecţia mediului. Am plantat 50.000 de molizi şi 5.000 de larice, cu un randament de prindere de 90%, ceea ce ne-a bucurat foarte mult”, a declarat Irinel Tudorache, directorul Green Mountains.

De asemenea, în acest sens, a fost lansată şi o campanie de informare a cetăţenilor cu privire la importanţa protejării pădurii şi a mediului înconjurător. „Este o luptă foarte grea împotriva prostului gust, a nesimţirii şi lipsei de educaţie. Consiliul Judeţean Dâmboviţa se preocupă ca turismul să se dezvolte sănătos. Avem în România foarte multe zone stricate de construcţii care nu-şi aveau rostul. Aşa ceva nu vrem să se întâmple şi la Padina-Peştera”, afirmă Florin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

padure_b

Asociaţia Green Mountains va realiza până în toamnă şi un traseu al celor mai poluate şi distruse locuri din Parcul Natural Bucegi, pentru a atrage atenţia publicului cu privire la impactul negativ pe care omul îl are asupra naturii.
sursa: adevărul.ro

Vizualizat: 2379 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Brinkman - Let’s improve together

Brinkman - Let’s improve together

La sfârşitul lunii noiembrie 2019, compania Brinkman a organizat o întânire cu partenerii săi - fermeri şi distribuitori din România. Desfăşurat sub deviza "Let’s improve together!", evenimentul a fost un bun prilej pentru schimbul de cunoştinţe între fermieri, companie şi colaboratori. Participanţii au fost în principal cultivatori de tomate şi căpşune în sere, dealeri Brinkman şi consultanţi şi specialişti în domeniul horticol. Tema principală a seminarului a fost creşterea eficienţei şi a productivităţii, în condiţiile lipsei forţei de muncă.

 

Interviu cu Cristina György-Hângan, manager vânzări România şi Moldova - Brinkman Hungary Kft.

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

Titan Machinery - Red Carpet 2019 VALTRA seria F - Agritechnica 2019 FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019

Bancul zilei

Tipic feminin...

Tipic feminin...
Masculul balenă se învârte nervos în jurul balenei femelă: Detalii