Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Tulcea: Braconaj cinegetic în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării

Publicat: 15 februarie 2011 - 09:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Poliţiştii de frontieră tulceni au identificat două cazuri de braconaj cinegetic, în mai puţin de o săptămână, în condiţiile în care pe parcursul lunii trecute aceştia au constatat doar o singură infracţiune de gen.

Conform unui comunicat de presă remis joi de Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF), doi bărbaţi din judeţul Prahova au fost surprinşi miercuri în timp ce vânau fără autorizaţie pe canalul Murighiol din Delta Dunării, în barca în care aceştia se aflau descoperindu-se nouă lişiţe şi două raţe sălbatice, precum şi armele de vânătoare şi cartuşele aferente.

'Celor în cauză le-au fost întocmite actele premergătoare de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de braconaj prin vânătoare pe alt fond de vânătoare decât cel pe care vânătorul este autorizat să vâneze', se arată în comunicatul de presă semnat de purtătorul de cuvânt al IJPF Tulcea, Natalia Agighioleanu.

Acesta este cel de-al doilea caz de braconaj cinegetic după ce la finele săptămânii trecute în Pădurea Letea doi tineri din oraşul Sulina au fost surprinşi vânând fără autorizaţie un porc mistreţ, celor doi tineri întocmindu-li-se actele premergătoare de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de vânătoare fără permis şi autorizaţie legală, respectiv vânătoarea în zonele de protecţie strictă sau în zonele de protecţie integrală din ariile naturale protejate cuprinse în fonduri cinegetice.

În ianuarie 2011, conform IJPF, a fost identificat un singur caz de braconaj, în maşina tulceanului care avea numere de înmatriculare false, poliţiştii descoperind opt arme de vânătoare şi un singur fazan.

În ianuarie 2010, patru bărbaţi din judeţul Tulcea au fost surprinşi în timp ce transportau şase porci mistreţi sălbatici tăiaţi, luna următoare, în amenajarea Obretin din Deltă fiind găsiţi trei mistreţi ucişi prin folosirea unor suliţe artizanale.

Datorită condiţiilor prielnice create de varietatea mare de habitate terestre şi acvatice, fauna din Delta Dunării este una dintre cele mai bogate numărând circa 3.590 de specii. Mamiferele sunt reprezentate de 42 de specii, 22 din acestea fiind protejate prin convenţiile internaţionale. Delta este însă renumită pentru fauna ornitologică, 313 din cele 331 de specii inventariate în acest areal fiind protejate prin convenţiile internaţionale. În acest context, încă din 2004, autorităţile naţionale şi cele judeţene au dorit interzicerea vânătorii în Rezervaţie, lucru care nu s-a concretizat încă printr-un act normativ.

Sursa: Agerpres

Vizualizat: 2590 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Valabri la Agromalim 2019

Valabri la Agromalim 2019

Compania Valabri este un furnizor recunoscut de tractoare, combine şi utilaje agricole noi şi second hand, precum şi piese de schimb. În ultimii trei ani, Valabri a început să comercializeze şi echipamente pentru sectorul zootehnic: hrănitori, adăpători, fronturi de furajare, separatoare şi cuşete, standuri contenţie animale şi alte elemente pentru dotarea fermelor.
Interviu cu Gregory Ladure, administrator Valabri SRL
Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe
Operator imagine: Claudiu Borobei

Mewi la Agromalim 2019 ARTEX - Structuri uşoare acoperite Oferta Guttler la Agromalim 2019

Bancul zilei

Prin Londra

Prin Londra
Doi prieteni, un englez şi un chinez, se plimbau împreună prin Londra şi se bucurau de privelişte: Detalii