Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

APIA Olt primeşte cereri de ajutor specific pentru agricultura ecologică

Publicat: 10 septembrie 2011 - 20:48
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a demarat, de la 1 septembrie, acţiunea de primire a cererilor pentru acordarea ajutorului specific necesar îmbunătăţirii calităţii produselor în sectorul de agricultură ecologică, operaţiune ce se va desfăşura până pe 17 octombrie. 

Ajutorul specific se acordă pentru exploataţiile din producţia vegetală şi animalieră înregistrate în sistemul de agricultură ecologică şi care se află în perioada de trecere de la agricultura convenţională la agricultura ecologică, numită conversie.

Cei care pot beneficia de ajutorul specific sunt persoanele fizice, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale sau familiale constituite conform OUG nr. 44/2008 sau persoane juridice care sunt înregistrate, în fiecare an pentru care solicită ajutorul specific, în sistemul de agricultură ecologică, la Ministerul Agriculturii, prin Direcţiile pentru Agricultură Judeţene, deţin un contract încheiat cu un organism de inspecţie şi certificare acreditat pe teritoriul UE şi aprobat de minister, deţin un document justificativ sau certificat de conformitate, master certificat, certificat de confirmare a conversiei (în care se menţionează statutul exploataţiei în conversie - anul, cultura, suprafaţa, numărul de animale sau de familii de albine) emis de organismul de inspecţie şi certificare cu care au încheiat contractul, se menţin în sistemul de agricultură ecologică pe o perioadă de cinci ani, nu au datorii la bugetul de stat sau local, în cazul beneficiarilor din producţia vegetală suprafaţa agricolă în folosinţă trebuie să fie de cel puţin 0,30 ha, ocupată cu culturi anuale, culturi perene sau păşuni şi fâneţe permanente.

Pagina web APIA_b

O singură cerere

Beneficiarii ajutorului specific pot depune o singură cerere pentru ajutorul specific, fie pentru o exploataţie din producţia vegetală, fie numai pentru una din speciile din producţia animalieră sau numai pentru o exploataţie din agricultură.

Dosarele care vor însoţi cererile de ajutor specific va trebui să cuprindă următoarele documente:
•    copie de pe buletinul sau cartea de identitate a titularului, administratorului sau împuternicitului,
•    copie de pe certificatul de înregistrare eliberat de Oficiul Registrului Comerţului sau certificatul de înregistrare fiscală, după caz,
•    copie de pe documentele care fac dovada folosinţei terenului, copie de pe fişa de înregistrare a beneficiarului în agricultura ecologică, aprobată de MADR, pe anul pentru care solicită ajutorul specific,
•    copie de pe contractul încheiat între beneficiar şi un organism de inspecţie şi certificare acreditat pe teritoriul UE,
•    copie de pe documentul justificativ.
sursa: gazetadesud.ro

Vizualizat: 3525 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Citeste si:

Cererile pentru sprijinul acordat în agricultura ecologică pot fi depuse până la 17 octombrie 2011

Cererile pentru sprijinul acordat în agricultura ecologică pot fi depuse până la 17 octombrie 2011

În perioada 1 septembrie - 17 octombrie 2011, inclusiv, agricultorii pot depune cererile de solicitare a ajutorului specific acordat pentru îmbunătăţirea calităţii produselor agricole în sectorul de agricultură ecologică, informează Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

Mierea ecologică românească pleacă spre Occident

Mierea ecologică românească pleacă spre Occident

România produce în jur de 3.500 tone de miere ecologică, dar cea mai mare parte din producţie se vinde în străinătate pentru că românii sunt interesaţi de marfă cât mai ieftină şi nu de mafă calitativ superioară.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!