Adama
Vinasa Rompak

Rezervaţia Biosferei Delta Dunării lipseşte de pe lista priorităţilor de mediu ale viitorului parteneriat România-CE

Publicat: 26 iunie 2013 - 18:29
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Rezervaţia Biosferei Delta Dunării nu reprezintă o prioritate în cadrul viitorului Parteneriat dintre România şi Comisia Europeană (CE), în vederea stabilirii cadrului de implementare al fondurilor europene pentru perioada 2014-2020, ceea ce este îngrijorător, atrag atenţia, într-o scrisoare deschisă adresată autorităţilor competente, organizaţiile membre ale Coaliţiei pentru Mediu pentru România (CMR).

“(...) nu putem să ignorăm lipsa Rezervaţiei Biosferei Deltă Dunării dintre priorităţile de mediu ale viitorului Parteneriat România - Comisia Europeană. Mai mult decât atât, am remarcat cu aceeaşi îngrijorare supralicitarea potenţialului economic şi social al Fluviului Dunărea şi ignorarea totală a potenţialului natural al fluviului, iremediabil legat de primele. Considerăm că potenţialul natural trebuie tratat în mod egal, împreună cu ceilalţi doi piloni amintiţi, şi că proiectele de infrastructură care se pregătesc pentru Fluviul Dunărea (Coridorul IV, de exemplu) trebuie să ţină cont în mod covârşitor de valoarea naturală deosebită pe care, încă, fluviul o mai are”, se notează în scrisoare.

Totodată, potrivit sursei citate, Acordul de Parteneriat “nu menţionează modul în care cei 20% din angajamentul de cheltuieli pentru următoarea perioadă de finanţare, dedicaţii reducerilor de emisii de gaze cu efect de seră şi adaptării la schimbările climatice, vor fi cheltuiţi”, fapt care va duce la “un sprijin inadecvat pentru aşa-zisele obiective verzi şi ar putea conduce spre o infrastructură tradiţională, făcându-se apel la necesitatea cheltuirii banilor cu orice preţ şi, uneori, chiar în detrimentul mediului”.

Reprezentanţii CMR consideră că, odată cu acest nou Parteneriat, se readuce în prim-plan ideea de investiţii mari realizate de către autorităţile centrale şi locale, care nu au reuşit, însă, acest lucru în perioada 2007-2013.
Organizaţia solicită Guvernului României reluarea şi organizarea bună a consultărilor cu toţi factorii interesaţi pe acest subiect, în aşa fel încât România să poată trimite partenerilor europeni un document care să exprime clar, concis şi corect realitatea actuală, precum şi planurile necesare în vederea îmbunătăţirii acesteia din punct de vedere economic, social, dar şi de mediu.
CMR, formată exclusiv din 72 de organizaţii neguvernamentale de protecţia mediului din România, este constituită cu scopul de a contribui la dezvoltarea durabilă a României şi implicarea societăţii civile. Sursa: Agerpres

Vizualizat: 1645 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Exporturile de miere, mai mici cu peste 50%!

Exporturile de miere, mai mici cu peste 50%!

19 noiembrie 2024 - 18:49

Exporturile de miere ale României au scăzut anul acesta cu peste 50% față de perioada similară a anului trecut.

Noi coeficienți calcul dimensiune ferme vegetale și zootehnice!

Noi coeficienți calcul dimensiune ferme vegetale și zootehnice!

18 noiembrie 2024 - 18:00

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a publicat versiunea actualizată a Listei coeficienților standard output (Standard Output Coefficients), SOC 2020, care vor fi aplicați pentru a calcula dimensiunea economică a fermelor vegetale și zootehnice.

NOU Ordin MADR: Modificare condiții subvenții apicultori!

NOU Ordin MADR: Modificare condiții subvenții apicultori!

11 iunie 2024 - 23:46

Ministerul Agriculturii a modificat Ordinul privind criteriile de eligibilitate, documentele justificative, condițiile și modul de implementare a intervențiilor aferente sectorului apicol în perioada 2023-2027.

ANSVSA pune limită pentru micii producători: Vânzare directă maximum 300 litri de lapte pe zi!

ANSVSA pune limită pentru micii producători: Vânzare directă maximum 300 litri de lapte pe zi!

19 decembrie 2023 - 14:57

Un nou proiect de Ordin al ANSVSA stabilește reguli noi pentru vânzarea directă a produselor de origine animală obținute în ferme și stabilește limite privind cantitățile pe care producătorii le pot vinde direct către consumatori.

Punctajul minim pentru sprijinul AFIR vegetal și zootehnie!

Punctajul minim pentru sprijinul AFIR vegetal și zootehnie!

18 decembrie 2023 - 11:35

Care este punctajul minim cu care puteți lua bani de la AFIR pentru proiectele de investiții în zootehnie și în procesarea produselor agricole și pomicole.

Topul țărilor UE cu cei mai mulți stupi de albine: România, pe locul I!

Topul țărilor UE cu cei mai mulți stupi de albine: România, pe locul I!

22 mai 2023 - 07:22

În 2020, în fermele din Uniunea Europeană erau 8,1 milioane de stupi de albine, iar aproape 18,5% dintre aceşti stupi erau în România, arată datele publicate de Eurostat.

Secretar de stat MADR: Plan național de acțiune pentru dezvoltarea producției ecologice!

Secretar de stat MADR: Plan național de acțiune pentru dezvoltarea producției ecologice!

29 martie 2023 - 08:25

România urmează să publice Planul național de acțiune pentru dezvoltarea producției ecologice, prin care își propune creșterea și diversificarea producției ecologice, anunță secretarul de stat MADR Sorin Moise. Acesta s-a întâlnit în data de 28 martie 2023, la sediul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, cu omologul său polonez, secretarul de stat Ryszard Bartosik.

Renumitul

Renumitul "jamón ibérico" din Spania este amenințat de criza climatică

08 februarie 2023 - 10:35

Prețiosul "jamón ibérico bellota" din Spania este amenințat de criza climatică, deoarece temperaturile în creștere și precipitațiile scăzute pun în pericol un ingredient-cheie în alimentației porcilor - ghinda. Scăderea producţiei de ghindă, dar și a prețului jambonului au dus anul trecut la o reducere cu 20% a producției de "jamón ibérico" în regiunea Extremadura.

Larva gândacului de bălegar devine

Larva gândacului de bălegar devine "aliment" oficial

20 ianuarie 2023 - 10:37

Pentru pofiticioşii de insecte, încă o veste bună vine de la Comisia Europeană: larvele de gândac de bălegar (Alphitobius diaperinus) au primit aprobarea pentru comercializare, după ce Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA) a inclus acestă insectă pe lista alimentelor pentru comercializare şi consum uman. Astfel, larva gândacului de bălegar este cea de-a patra insectă al cărei consum este permis în Uniunea Europeană din 2018, după viermii de făină, lăcustele migratoare și greierii de casă.

Criză pe piaţa laptelui ecologic din Franţa

Criză pe piaţa laptelui ecologic din Franţa

15 ianuarie 2023 - 13:31

Pentru prima dată, în 2022, vânzările de lapte ecologic au scăzut în Franţa. Se pare că acest lucru se întâmplă deoarece nu mai există suficientă cerere din partea consumatorilor.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Ioan Rus
|
10. 19, 2022. Wednesday 18:15
In munte la Runcu, Jud, Gorj si la Varghis, Jud. Covasna am doua petece de pasuni ce sunt rezervatii naturale (ceva numit?.. 2000?). As dori sa stiu cum pot sa inregistrez cu APIA aceste pasuni-rezervatie naturala? Ce fel de Masuri APIA pot sa solicit la inregistrarea acestor pasunii cu APIA? Cefel de fonduri EU pot fi accesate pentru imbunatatirea starii lor? Ce altceva trebuie facut/pot face pentru a crea un beneficiu sporit pentru mediu prin aceste rezervatii naturale?
Cu deosebita stima.
Ioan Rus la 19.10.2022
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

MASSEY FERGUSON eXperience Tour 2023 România

MASSEY FERGUSON eXperience Tour 2023 România

În premieră pentru România, în 2023, caravana Massey Ferguson eXperience Tour, organizată de Sigma CVM România, a ajuns în trei locații diferite, unde fermierii au putut vedea și testa tractoarele și combinele #MasseyFerguson

BONUS: Până la finalul lunii iunie 2023, aveți oferte de finanțare cu avans zero și dobânzi începând de la 1,99% până la 4,5%.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La spovedanie...

La spovedanie...
Un credincios merge la preot să se spovedească: Detalii