Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

Reconstrucţia ecologică în Deltă se derulează cu paşi mici

Publicat: 23 octombrie 2011 - 00:20
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Lucrările din amenajările Carasuhat (Murighiol) şi Balta Zagăn din municipiul Tulcea aşteaptă să fie aprobate. Din 1990, peste 16.000 ha din Delta Dunării au fost redate mediului natural

Lucrările pentru reconstrucţia ecologică a Deltei Dunării se derulează cu paşi mici, datorită alocaţiilor bugetare destul de reduse.
Directorul executiv al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, Cornelia Benea, a declarat, citat de Agerpres, că reconstrucţia ecologică a lacului Murighiol, prevăzută a se finaliza în anul 2013 şi a cărei valoare totală se ridică la 6,5 milioane de lei, a fost finanţată de la buget, în acest an, cu numai 450.000 de lei.

"Reconstrucţia ecologică funcţionează poate nu aşa cum ne-am fi dorit noi, dar cred că şi aceşti paşi mici sunt importanţi. Mai sunt două lucrări de reconstrucţie ecologică ce au şanse de a fi aprobate de Autoritatea de management a POS de Mediu şi asteptăm rezultatele evaluării", a afirmat Benea.
Este vorba despre amenajarea Carasuhat, din localitatea Murighiol, şi Balta Zagăn din municipiul Tulcea, care se întinde până în apropierea comunei Nufăru, două lucrări de reconstrucţie ecologică importante.

Studiile arată că reconstrucţia ecologică a unor amenajări din Deltă ar favoriza realizarea unei producţii de peşte mai mare cu circa 34 de kilograme pe hectar, creşterea suprafeţelor cu stuf, care devin filtru biologic, dar şi a celor cu păduri naturale, păşuni pentru creşterea animalelor şi plante medicinale, zonele respective devenind mult mai atractive şi din punct de vedere turistic.
Institutul Naţional de Cercetare şi Dezvoltare Delta Dunării are, din 1990 şi până în prezent, un parteneriat cu Fondul Mondial pentru Natură, concretizat prin redarea în natură a unei suprafeţe de peste 16.000 de hectare din Delta Dunării, cel mai complex proces de acest gen din Europa.


Vizualizat: 2401 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019

FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019

Fendt a obţinut două medalii de argint la Agritechnica 2019. Una pentru "Sistemul de automatizare pentru vehicul şi dispozitive în viticultură" - inovaţie dezvoltată împreună cu Braun Maschinenbau şi care creşte în mod semnificativ performanţele tractoarelor viticole, reducând totodată efortul operatorului de pe tractor. O altă medalie de argint pentru "Fendt IDEALDrive" prin care braţul de direcţie şi volanul este înlocuit cu un joystick plasat pe cotiera din stânga şi care integrează toate funcţiile braţului de direcţie, de la volan la indicator, crescând astfel vizibilitatea şi manevrabilitatea în timpul recoltării. Combina IDEAL Drive este prima maşină agricolă autopropulsată, cu comandă completă prin joystick.

 

Interviu cu Radu Tălpan - brand manager Fendt, MEWI

Reporter: Gheorghe Ghişe

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Doi tractorişti

Doi tractorişti
Doi tractorişti scot pita ,slana, bat o ceapă de roata de la tractor şi se pun să mănânce. Detalii