Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Reconstrucţia ecologică în Deltă se derulează cu paşi mici

Publicat: 23 octombrie 2011 - 00:20
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Lucrările din amenajările Carasuhat (Murighiol) şi Balta Zagăn din municipiul Tulcea aşteaptă să fie aprobate. Din 1990, peste 16.000 ha din Delta Dunării au fost redate mediului natural

Lucrările pentru reconstrucţia ecologică a Deltei Dunării se derulează cu paşi mici, datorită alocaţiilor bugetare destul de reduse.
Directorul executiv al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, Cornelia Benea, a declarat, citat de Agerpres, că reconstrucţia ecologică a lacului Murighiol, prevăzută a se finaliza în anul 2013 şi a cărei valoare totală se ridică la 6,5 milioane de lei, a fost finanţată de la buget, în acest an, cu numai 450.000 de lei.

"Reconstrucţia ecologică funcţionează poate nu aşa cum ne-am fi dorit noi, dar cred că şi aceşti paşi mici sunt importanţi. Mai sunt două lucrări de reconstrucţie ecologică ce au şanse de a fi aprobate de Autoritatea de management a POS de Mediu şi asteptăm rezultatele evaluării", a afirmat Benea.
Este vorba despre amenajarea Carasuhat, din localitatea Murighiol, şi Balta Zagăn din municipiul Tulcea, care se întinde până în apropierea comunei Nufăru, două lucrări de reconstrucţie ecologică importante.

Studiile arată că reconstrucţia ecologică a unor amenajări din Deltă ar favoriza realizarea unei producţii de peşte mai mare cu circa 34 de kilograme pe hectar, creşterea suprafeţelor cu stuf, care devin filtru biologic, dar şi a celor cu păduri naturale, păşuni pentru creşterea animalelor şi plante medicinale, zonele respective devenind mult mai atractive şi din punct de vedere turistic.
Institutul Naţional de Cercetare şi Dezvoltare Delta Dunării are, din 1990 şi până în prezent, un parteneriat cu Fondul Mondial pentru Natură, concretizat prin redarea în natură a unei suprafeţe de peste 16.000 de hectare din Delta Dunării, cel mai complex proces de acest gen din Europa.


Vizualizat: 2373 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000

APAN Agriculture Equipments împreună cu producătorul finlandez TUME a prezenta la Indagra 2019 semănătoarea Nova Combi Star 4000. Semănătoarea Nova Combi Star este o semănătoare directă în mirşite, cu disc de pregătire şi fertilizare pentru cereale păioase.

Interviu cu Endre KOVÁCS, reprezentat Tume pentru România, Ungaria şi Serbia

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere! Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Bancul zilei

De mare ajutor

De mare ajutor
Un preot observă pe cealaltă parte a străzii un copil care nu ajungea la sonerie, deşi se chinuia de numa', numa'. Detalii