Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Germania vrea să cultive toate suprafeţele agricole, ignorând astfel la măsurile ecologice propuse de CE

Publicat: 17 ianuarie 2014 - 14:04
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Noul ministru german al Agriculturii a insistat asupra necesităţii cultivării tuturor terenurilor agricole, exprimându-şi lipsa de simpatie faţă de crearea de spaţii ecologice sau menţinerea unor suprafeţe sub formă de pârloagă, măsuri ecologice preferate de Bruxelles, transmite AFP. 

„Avem o obligaţie etică şi morală să producem, permanent, produse alimentare pe suprafeţele pe care le avem”, a declarat Hans-Peter Friedrich cu ocazia deschiderii salonului agricol „Săptămâna Verde” de la Berlin, în una din primele declaraţii publice de la formarea noului Guvern german luna trecută.
Preşedintele federaţiei fermierilor germani (DBV), Joachim Rukwied a salutat declaraţiile noului ministru. „O utilizare productivă a suprafeţelor, prin utilizarea de îngrăşăminte, este şi părerea noastră, deoarece orice altă soluţie s-ar traduce prin scăderea veniturilor”, a explicat Joachim Rukwied.

În cadrul proiectului de reformă a Politicii Agricole Comune (PAC), adoptată de Parlamentul European în luna noiembrie a anului trecut şi care se va aplica începând din 2015, 30% din autoarele ecologice acordate agricultorilor europeni sunt condiţionate de măsuri ecologice. Însă această dispoziţie, susţinută de Comisarul european al Agriculturii, Dacian Cioloş, a făcut obiectul unor intense negocieri iar statele membre vor avea la dispoziţie o marjă largă de manevră în aplicarea sa. sursa: Agerpres

Vizualizat: 1510 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

SoilXplorer, sistem autonom de măsurare a conductivităţii solului

SoilXplorer, sistem autonom de măsurare a conductivităţii solului

SoilXplorer este un sistem inovator care permite fermierilor să exploreze şi să descopere întregul potenţial al solurilor lor. Sistemul conţine un senzor care, paradoxal, nu ia contact cu solul, dar care, prin electromagnetism, măsoară conductivitatea solului la patru adâncimi diferite: 0-25cm, 15-60cm, 55-95cm, 85-115cm.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Tomit Agri Macchine, colaborare cu Great Plains Trelleborg ţine pasul cu noile provocări din agricultură T6 cu Dynamic Command

Bancul zilei

Agronomul

Agronomul
Într-un troleibuz. Ultima staţie. Detalii