Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Cioloş: S-a creat o falsă dezbatere cu privire la pârloagele ecologice

Publicat: 20 ianuarie 2012 - 14:31
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş, a spus recent că există o „falsă dezbatere” cu privire la propunerea sa de a impune agricultorilor ca o cotă de 7% din terenurile lor să fie dedicată pârloagelor ecologice, propunere care a provocat nemulţumire în mai multe ţări.

„Consider că există o falsă dezbatere în jurul acestor 7%”, a declarat comisarul agriculturii la Berlin, unde participă la Târgul de agricultură „Săptămâna Verde”.

Proiectul de reformă a Politicii Agricole Comune (PAC) propus de Cioloş cuprinde condiţionarea ajutoarelor pentru agricultori de măsuri adoptate în favoarea mediului.
Una dintre măsurile propuse a fost obligaţia de a menţine rezervoare de biodiversitate sau elemente de peisaj pe cel puţin 7% din terenurile arabile.

Pârloagă_b

„Nu ne propunem să transformăm în pârloagă 7% din terenurile care slujesc producţiei agricole”, a subliniat comisarul pentru agricultură. „Vom încuraja agricultorii să menţină suprafeţe pe care până acum nu le întreţineau. Ei nu vor fi neapărat obligaţi să transforme în pârloagă parcele dedicate producţiei dacă, de pildă, suprafeţele împădurite de pe exploataţiile lor sunt suficiente pentru atingerea cotei de 7%”, a explicat oficialul european.
sursa: Agerpres

Vizualizat: 2535 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Dealer Italia la Indagra 2019

Dealer Italia la Indagra 2019

Dealer Italia este filiala din România pentru trei societăţi constructoare de utilaje agricole din Italia: Angeloni - utilaje pentru prelucrarea solului, Forigo - utilaje specializate pentru legumicultură şi utilaje pentru cultura mare şi Caffini - producător de maşini de erbicidat tractate şi autopropulsate.

Interviu cu George Gui, manager Dealer Italia.

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe

Operator imagine: Claudiu Borobei

Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA OROS Linamar la AGRITECHNICA 2019 AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR

Bancul zilei

La psihiatru

La psihiatru
- Medicul meu a insistat să trec pe la dumneavoastră, spuse pacientul către psihiatru. Detalii