Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

Cioloş: În România nu vor fi probleme cu aplicarea măsurilor de 'înverzire' propuse in noua PAC

Publicat: 11 decembrie 2012 - 15:17
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

România nu va avea probleme în aplicarea măsurilor de 'înverzire' propuse în noua Politică Agricolă Comună (PAC) pentru că deţine deja zone de interes ecologic, care vor putea fi eligibile la plată, începând cu 2014, a declarat recent comisarul european Dacian Cioloş.

“Cred că în România nu o să fie o problemă aplicarea acestei măsuri de înverzire, respectiv păstrarea unui procent de 7% din suprafaţa fermei în interes ecologic pentru că acolo s-au păstrat bine anumite reflexe şi din acest punct de vedere. Numai în zona de sud a ţării, unde suprafaţa arabilă e cea mai compact, se găsesc benzi forestiere care există deja sau sunt în curs de plantare. La fel pe marginea canalelor de irigaţii sunt benzi care nu se pot cultiva şi margini de parcele care nu se pot utiliza tot timpul”, a precizat comisarul european Dacian Cioloş.

Potrivit oficialului, aceste suprafeţe nu sunt eligibile la plată în prezent, însă după 2014, prin propunerea de înverzire, va exista un sprijin financiar prin noua Politică Agricolă Comună. “Nu numai că suprafeţele acestea vor fi eligibile pentru plată din 2014, în limita a 7% din dimensiunea fermei, dar chiar vom încuraja agricultorii să le menţină. Chiar dacă nu au o valoare agronomică pentru cultură, aceste zone verzi au o valoare legată de biodiversitate şi de mediu”, a adăugat comisarul european.

După 2014, agricultorii vor avea posibilitatea unei echivalări cu alte măsuri de agromediu din Pilonul II, dacă nu vor alege să acceseze fonduri pe aceste măsuri de înverzire propuse pe Pilonul I, iar Cioloş a subliniat că vor exista propuneri ca jumătate din procentul de înverzire de 7% să poată rămâne individual la nivelul fermei, iar cealaltă jumătate să poată fi gestionată la nivel regional, de mai multe ferme sau comune, pentru a se pune în valoare astfel de suprafeţele verzi care există în zona respectivă. Sursa: Agerpres

Vizualizat: 2233 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ferma Pomicolă Curtici

Ferma Pomicolă Curtici

În vizită la Ferma Pomicolă Curtici, administrată de Marian Rotaru... O mândrie de livadă, pusă pe rod în urmă cu opt ani. O afacere în toată regula, de la producţie până la procesare!

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei
Fond muzical: Liviu Vasilică - Codrule mărite domn; Maria Lătăreţu - Cireşule, frunză rară

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

După 25 de ani

După 25 de ani
Două colege de liceu se reîntâlnesc după 25 de ani: Detalii