Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

O nouă prioritate la MADR: agricultura ecologică

Publicat: 14 mai 2012 - 15:10
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Un alt sector prioritar în viziunea noului ministru al Agriculturii, Daniel Constantin, pare a fi agricultura ecologică. Asta se datorează în mare parte faptului că a devenit un important furnizor de produse pe piaţa internaţională, pune acesta.

„Agricultura ecologică este un sector pe care eu îl văd ca fiind prioritar. Este un sector de nişă în care România a excelat în ultimii ani şi trebuie să mergem în continuare cu astfel de produse pe piaţa internaţională. Am văzut şi m-am bucurat foarte mult că şi pe piaţa internă consumul de produsele bio a crescut foarte mult”, a declarat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin.

Noi posturi la MADR pentru agricultura ecologică
Ministrul a precizat că în noua organigramă a MADR vor fi alocate mai multe persoane care se vor ocupa de sectorul agriculturii ecologice.
„În noua organigramă a MADR vom încerca să avem mai multe persoane alocate pentru agricultura ecologică, atât din punct de vedere al promovării, pentru crearea de politici sau pentru schimb de informaţii bio, dar mai ales în zona controlului. În ultimul timp au fost multe scandaluri legate de anumite produse care erau catalogate bio, dar ele nu erau bio”, a subliniat şeful MADR.

Potrivit şefului MADR, în noua organigramă va fi prevăzută şi o direcţie generală de industrie alimentară, care se va ocupa de fiecare ramură în parte. „Prioritatea noastră este ca pe fiecare sector, de la produs la raft, să avem un control, pe două direcţii. Pe de o parte trebuie să ştim ceea ce înseamnă calitatea produsului care ajunge la raft, iar pe de altă parte, să putem combate evaziunea fiscală. Aceste două priorităţi vor fi umărite pe toate ramurile industriei”, a explicat ministrul Agriculturii.

România ar putea exporta produse eco ]n valoare de peste 1,5 miliarde de euro
Potrivit estimărilor făcute de reprezentanţii MADR, România ar putea ajunge la exporturi de produse ecologice de peste 1,5 miliarde euro în următorii cinci ani, dacă acest sector va fi sprijinit de autorităţi, în condiţiile în care exporturile de astfel de produse au fost estimate la 200 de milioane de euro pentru 2011.

În ceea ce priveşte consumul intern de produse ecologice, acesta este estimat de asociaţia patronală Bio România la circa 80 de milioane de euro, jumătate din această valoare provenind din produsele româneşti, respectiv din miere, vin şi panificaţie, iar cealaltă jumătate din importurile realizate în special de marii retaileri.
România continuă să exporte cu precădere materie primă, respectiv cereale, miere, fructe de pădure şi foarte puţin produse procesate, precum brânzeturi, vinuri sau produsele de panificaţie.
sursa: Agerpres

Vizualizat: 1867 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

VALTRA seria F - Agritechnica 2019

VALTRA seria F - Agritechnica 2019

Noua serie de tractoare Valtra F, prezentată la Agritechnica 2019, destinată fermelor pomicole şi viticole poate fi comandată în două variante de ecartament (1,5 şi 1,3m), are o putere de la 75 la 105CP, un motor cu o capacitate cilindrică de 3,4litri şi o transmisie cu 24 viteze înainte/înapoi sau 24/12 înainte/înapoi. Seria F de tractoare Valtra va fi disponibilă pentru piaţa din România în a doua jumătate a anului viitor.

 

Interviu cu George Tănase - brand manager Valtra, MEWI

Reporter: Gheorghe Ghişe

Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019 Ce trebuie să ştii înainte să începi un proiect horticol

Bancul zilei

Sfat prietenesc...

Sfat prietenesc...
Un bărbat îl întreabă pe instructorul de la sala de fitness: Detalii