Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Mielul ecologic, de pe păşunile bio, în hypermarket

Publicat: 28 aprilie 2016 - 12:41
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Românii care vor să mănânce de Paşte carne de miel certificată ecologic găsesc deja aceste produse şi în hypermarket-uri.

Produse din carne de miel certificate ecologic sunt disponibile, începând din 27 aprilie 2016, în premieră, în hypermarket-urile Carrefour din întreaga ţară, au anunţat reprezentanţii Asociaţiei Bio-România. Aproximativ 700 de miei vor fi livraţi în magazinele din reţeaua Carrefour în perioada imediat următoare, informează retailerul.

România are un potenţial de producţie foarte bun, iar în reţeaua Carrefour există o cerere ridicată pentru produsele bio, produse care au o calitate excepţională. Această iniţiativă a venit ca urmare a răspunsului favorabil al clienţilor noştri faţă de produsele din carne bio de mânzat, propuse acestora încă din decembrie 2015. În acelaşi timp, suntem bucuroşi şi mândri deopotrivă că reuşim să susţinem furnizorii români de produse ecologice şi că putem oferi clienţilor noştri noutăţi în premieră pe piaţa locală, respectiv produse tradiţionalede cea mai înaltă calitate, a declarat Andreea Mihai, director Carrefour România, citată de Agerpres.

Mieii care vor fi vânduţi în reţeaua Carrefour provin de pe păşunile din Întorsura Buzăului, păşuni certificate bio. Ovinele crecute în sistem ecologic mănâncă doar furaje certificate bio, fără nici un fel de erbicide, pesticide sau alte chimicale. Ambalarea cărnii de miel bio se va face în vid, la cele mai înalte standarde de calitate.

Asociaţia Bio-România, împreună cu Federaţia Naţională de Agricultură Ecologică, a organizat, pe 27 aprilie 2016, la Mănăstirea Brâncoveanu din Sâmbăta de Sus, judeţul Braşov, conferinţa „Produsele bio, brand-ul de ţară al României!”.

Potrivit Agerpres, principalele subiecte dezbătute au vizat constituirea unei singure Asociaţii a sectorului bio din România, respectiv Asociaţia interprofesională Bio-România, propunerea Cluster-ului BioDanubius către Guvernul României, Comisia Europeană şi IFOAM de a lansa Brand-ul European BioDanubius şi constituirea grupului consultativ asupra certificării în agricultura ecologică cu participarea Organismelor de Inspecţie şi Certificare din România.

Vizualizat: 2544 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

NHR Agropartners la Agromalim 2019

NHR Agropartners la Agromalim 2019

Portofoliul NHR Agropartners de maşini şi utilaje agricole la Agromalim 2019 a cuprins combine şi tractoare Deutz-Fahr, încărcătoare telescopice JCB şi utilaje agricole Poettinger, Hardi, Bogballe şi Einboeck.
Interviu cu Florin Neacşu - director general adjunct NHR Agropartners.
Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe
Operator imagine: Claudiu Borobei

Cons DDA la Agromalim 2019 Mewi la Agromalim 2019 ARTEX - Structuri uşoare acoperite

Bancul zilei

La bar

La bar
Merge un bărbat cu un pistol într-un club şi începe să strige: Detalii