Românii care vor să mănânce de Paşte carne de miel certificată ecologic găsesc deja aceste produse şi în hypermarket-uri.
Produse din carne de miel certificate ecologic sunt disponibile, începând din 27 aprilie 2016, în premieră, în hypermarket-urile Carrefour din întreaga ţară, au anunţat reprezentanţii Asociaţiei Bio-România. Aproximativ 700 de miei vor fi livraţi în magazinele din reţeaua Carrefour în perioada imediat următoare, informează retailerul.
România are un potenţial de producţie foarte bun, iar în reţeaua Carrefour există o cerere ridicată pentru produsele bio, produse care au o calitate excepţională. Această iniţiativă a venit ca urmare a răspunsului favorabil al clienţilor noştri faţă de produsele din carne bio de mânzat, propuse acestora încă din decembrie 2015. În acelaşi timp, suntem bucuroşi şi mândri deopotrivă că reuşim să susţinem furnizorii români de produse ecologice şi că putem oferi clienţilor noştri noutăţi în premieră pe piaţa locală, respectiv produse tradiţionalede cea mai înaltă calitate, a declarat Andreea Mihai, director Carrefour România, citată de Agerpres.
Mieii care vor fi vânduţi în reţeaua Carrefour provin de pe păşunile din Întorsura Buzăului, păşuni certificate bio. Ovinele crecute în sistem ecologic mănâncă doar furaje certificate bio, fără nici un fel de erbicide, pesticide sau alte chimicale. Ambalarea cărnii de miel bio se va face în vid, la cele mai înalte standarde de calitate.
Asociaţia Bio-România, împreună cu Federaţia Naţională de Agricultură Ecologică, a organizat, pe 27 aprilie 2016, la Mănăstirea Brâncoveanu din Sâmbăta de Sus, judeţul Braşov, conferinţa „Produsele bio, brand-ul de ţară al României!”.
Potrivit Agerpres, principalele subiecte dezbătute au vizat constituirea unei singure Asociaţii a sectorului bio din România, respectiv Asociaţia interprofesională Bio-România, propunerea Cluster-ului BioDanubius către Guvernul României, Comisia Europeană şi IFOAM de a lansa Brand-ul European BioDanubius şi constituirea grupului consultativ asupra certificării în agricultura ecologică cu participarea Organismelor de Inspecţie şi Certificare din România.