Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Germania nu face faţă cererii de produse ecologice

Publicat: 10 aprilie 2012 - 17:40
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Guvernul federal al Germaniei şi-a propus să crească ponderea agriculturii ecologice la aproximativ 20% din piaţă, de la circa 6 procente cât este în prezent.

Deoarece cererea de alimente ecologice este în continuă creştere, iar producţia internă nu poate susţine dinamica pieţei, Germania este obligată să importe o cantitate însemnată de produse ecologice. Anul trecut, cifra de afaceri generată de comerţul cu alimentele ecologice a crescut cu 9%, la aproximativ 6,6 miliarde de euro. Producătorilor germani le revin însă doar o mică parte din profit.

În acelaşi timp, suprafaţa utilizată pentru agricultură ecologică a crescut cu 2,3 procente, la aproximativ un milion de hectare, în timp ce numărul exploataţiilor a sporit cu 4,8 la sută, fiind înregistraţi peste 23.000 de producători. Pe teritoriul Germaniei, există în jur de 370.000 de ferme, dintre care numai 14% sunt specializate pe producţia vegetală.

Volumul importurilor de produse ecologice a crescut în ultimii ani tocmai din cauza deficitului de producţie internă. Cei mai mari furnizori de legume organice pentru piaţa germană sunt Italia, Spania şi Olanda. Cartofii provin, în principal, din Egipt şi Israel, laptele este importat din Austria şi Danemarca, iar carnea din Olanda şi Italia. Aproximativ 25 la sută din cartofii organici care sunt vânduţi în Germania sunt de import, iar jumătate din merele organice sunt de provenienţă externă.

mere-ecologice_b

Vizualizat: 2405 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Fertilizarea cu rata variabila

Fertilizarea cu rata variabila

Distributia îngrasamintelor cu rata variabila deschide o noua era în practicile de cultivare a solului si managementul resurselor naturale. Dezvoltarea si implementarea acestui nou concept are drept scop promovarea unei agriculturi durabile, îmbunatatirea calitatii produselor agricole si a mediului.
Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Tomit Agri Macchine, colaborare cu Great Plains Trelleborg ţine pasul cu noile provocări din agricultură T6 cu Dynamic Command

Bancul zilei

Ce face un nou angajat...

Ce face un nou angajat...
Un tânăr absolvent al secţiei de Management era foarte încântat de postul pe care se angajase într-o importantă companie multinaţională. Detalii