Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

Circa 700 de voluntari participă la împăduririle din Timiş, prin mişcarea „Plantăm fapte bune în România”

Publicat: 18 noiembrie 2011 - 13:24
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Începând cu data de 19 noiembrie, circa 700 de voluntari din judeţul Timiş vor planta 8.000 de specii de frasin pe două ha de terenuri agricole degradate aparținând Consiliilor Locale Livezile şi Dudeştii Vechi, din judeţul Timiş.

Mişcarea „Plantăm fapte bune în România!” are ca beneficii creşterea suprafeţei împădurite din ţara noastră, implicarea publicului larg într-o iniţiativă de anvergură în beneficiul comunităţii, valorificarea prin împădurire a terenurilor agricole degradate cât şi prevenirea alunecărilor, deşertificării sau inundării prin plantarea pe terenuri cu astfel de riscuri.

În judeţul Timiş, mişcarea „Plantăm fapte bune în România!” este coordonată de Asociaţiile Timişoara.ro şi Eco Club Timişoara şi beneficiază de implicarea Eventeam UK. Partenerii instituţionali sunt: Instituţia Prefectului Judeţului Timiş, Consiliul Local Livezile, Consiliul Local Dudeştii Vechi, Institutul de Studii şi Proiectări Energetice, Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Timiş, Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Timiş, ITRSV Timiş, Facultatea de Economie şi de Administrare a Afacerilor din Universitatea de Vest Timişoara.

Miscarea-Plantam-fapte-bune-in-Romania_b

ONG-urile participante la această acţiune în Timiş sunt: Noua Acropolă, Liga Studenţilor Chimişti din Universitatea Politehnica, Fundaţia Bethany, Centrul Local Licos.

De asemenea, la acţiune vor participa şi studenţi ai Facultăţii de Horticultură şi Silvicultură, specializarea Silvicultură şi Peisagistică din cadrul USAMV, elevi ai Şcolii generale 13, precum şi oameni din Timişoara şi din cele două comune.

Vizualizat: 2281 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Citeste si:

InfoNatura 2000 ia România la pas

InfoNatura 2000 ia România la pas

Astăzi, 16 noiembrie 2011, se lansează InfoNatura2000 „Campanie națională de conștientizare privind importanța conservării Biodiversității prin Rețeaua Natura 2000 în România”. 

PE face apel urgent la o acţiune pentru salvarea albinelor

PE face apel urgent la o acţiune pentru salvarea albinelor

Parlamentul European, reunit în sesiune plenară la Strasbourg, a adoptat marţi o rezoluţie care cere o acţiune la nivel comunitar pentru protejarea albinelor şi suplimentarea investiţiilor în cercetarea de noi medicamente pentru această specie.

Ministrul Mediului: Pădurile tăiate ilegal s-au redus în ultimii doi ani

Ministrul Mediului: Pădurile tăiate ilegal s-au redus în ultimii doi ani

Cantitatea de masă lemnoasă tăiată ilegal în România s-a redus cu 15% în 2010 şi 2011, comparativ cu anii 2008 şi 2009, a declarat ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely.

Mişcarea „Plantăm fapte bune în România” demarează împăduririle în Timiş

Mişcarea „Plantăm fapte bune în România” demarează împăduririle în Timiş

Împăduririle demarate prin programul „Plantăm fapte bune în România” vor avea loc în localităţile Livezile si Dudestii Vechi, începând cu data de 19 noiembrie, iar la acţiune vor participa 750 de voluntari.

O nouă invenţie ECO: „Greenbottle” - sticla de vin produsă din hârtie

O nouă invenţie ECO: „Greenbottle” - sticla de vin produsă din hârtie

Inventatorul britanic Martin Myerscough a inventat sticla din hârtie. Acesta se află în tratative cu supermarket-uri în privinţa comercializării sticlei sale ecologice „Greenbottle”, începând de anul viitor.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Dealer Italia la Indagra 2019

Dealer Italia la Indagra 2019

Dealer Italia este filiala din România pentru trei societăţi constructoare de utilaje agricole din Italia: Angeloni - utilaje pentru prelucrarea solului, Forigo - utilaje specializate pentru legumicultură şi utilaje pentru cultura mare şi Caffini - producător de maşini de erbicidat tractate şi autopropulsate.

Interviu cu George Gui, manager Dealer Italia.

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe

Operator imagine: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Cugetări

Cugetări
Întrebare: Ce este iubirea? Detalii