Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Bio România organizează conferinţe de informare pentru fermierii mureşeni

Publicat: 15 martie 2012 - 09:37
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Asociaţia Operatorilor din Agricultura Ecologică „Bio România” organizează, în perioada 14-16 martie 2012, în judeţul Mureş, mai multe conferinţe pentru diseminarea informaţiilor privind proiectul „Completarea sprijinului financiar acordat de UE pentru restructurarea agriculturii în România (CESAR)”.

Proiectul urmăreşte îmbunătăţirea serviciilor de orientare pentru fermieri în vederea unei mai bune gestionări a veniturilor şi a bunurilor, acesta fiind destinat tuturor fermelor de subzistenţă.

Asociaţia „Bio România” elaborează „proiecte tip” destinate fermelor de subzistenţă, adaptate specificului zonelor de deal şi de munte, pe care le pune gratuit la dispoziţia fermierilor şi a consultanţilor specializaţi pe măsura 112 – „Instalarea tinerilor fermieri” şi 141 „Încurajarea fermelor agricole de semi-subzistenţă” din PNDR, dar şi în conformitate cu HG nr. 759 din 21 iulie 2010 privind acordarea de ajutoare specifice pentru îmbunătăţirea calităţii produselor agricole în sectorul de agricultură ecologică, acordând în acelaşi timp asistenţă tehnică pentru implementarea acestor proiecte.

Conferinţele organizate de Bio România au avut loc miercuri în localităţile Ibăneşti, Hodac şi Gurghiu, joi vor fi în Solovastru şi Urişiu de Sus, iar vineri în satul Idicel Pădure din judeţul Mureş.
sursa: Agerpres

Vizualizat: 2140 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

IQ Robotics, o companie românească cu sediul în Braşov, a adus la INDAGRA o dronă pentru aplicarea tratamentelor fito-sanitare, care a stârnit interesul multor fermieri. Drona este controlată prin calculator, de unde i se stabileşte harta şi misiunea, având o autonomie de zbor între 10 şi 15 minute, în funcţie de complexitatea operaţiunii şi condiţiile de lucru.

Reporter: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere! APAN Horticultură - Indagra 2019

Bancul zilei

La restaurant

La restaurant
Un restaurant foarte elegant. Detalii