Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Agricultura ecologică românească are un ritm de creştere anual de 23%

Publicat: 11 februarie 2013 - 20:45
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

România a fost desemnată ţara anului pe zona de produse bio la expoziţia internaţională BioFach desfăşurată la Nurenberg, Germania, în perioada 13-16 februarie.

Această expoziţie este cea mai importantă din domeniul agriculturii ecologice. „Este de notat că România a obţinut acest statut. Agricultura ecologică în România are un ritm de creştere anual de 23%. Dacă în 2010 existau în România 3.155 de operatori în sistemul de agricultură ecologică, în 2012 avem 26.736 de operatori. Suprafeţele au crescut considerabil în România. În 2012 România a sprijinit sectorul producţiei bio cu plăţi din fondul european de garantare agricolă de 3 milioane de euro, care au crescut în 2013 până la 5 milioane de euro. O creştere importantă pentru sector, dar insuficientă pentru amploarea pe care o are sectorul în momentul de faţă şi ceea ce va urma după 2014”, a declarat Daniel Constantin, ministrul agriculturii în cadrul unei conferinţe de presă.

Din partea României, la Biofach participă 55 de expozanţi. Sunt implicate 4 asociaţii din domeniu şi 3 organisme de control. Firmele care practică agricultura ecologică îşi desfăşoară activitatea în domeniile cerealelor şi oleaginoaselor, fructelor de pădure, ceaiurilor, plantelor medicinale, mierea de albine, vinuri, produse de panificaţie, dulceţuri şi sucuri de fructe, lactate, cosmetice, acvacultură, inputuri, fructe proaspete şi ouă. Suprafaţa ocupată de România la acest târg este de 630 mp.

Vizualizat: 1624 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Cons DDA la Agromalim 2019

Cons DDA la Agromalim 2019

Maşina de erbicidat autopropulsată Grim, încărcătorul telescopic Faresin şi bineînţeles semănătorile Monosem au fost principalele noutăţi expuse de către Cons DDA la Agromalim 2019.
Dan Goldiş, administratorul Cons DDA, ne-a prezentat portofoliul companiei şi impresii privind campania de toamnă şi piaţa utilajelor agricole.

Interviu cu Dan Goldiş - administrator Cons DDA.

 

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe

Operator imagine: Claudiu Borobei

Mewi la Agromalim 2019 ARTEX - Structuri uşoare acoperite Valabri la Agromalim 2019

Bancul zilei

Cadou de la Dumnezeu?

Cadou de la Dumnezeu?
Iubitule, nu-i aşa că eu sunt cadoul lui Dumnezeu pentru tine? Detalii