Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Miniştrii Mediului din UE analizează utilizarea eficientă a resurselor şi protejarea biodiversităţii

Publicat: 19 decembrie 2011 - 09:18
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Miniştrii Mediului din Uniunea Europeană vor analiza, în cursul zilei de astăzi, o strategie pentru îmbunătăţirea utilizării eficiente a resurselor şi o alta pentru protejarea biodiversităţii, precum şi rezultatele recentei reuniuni de la Durban (Africa de Sud), privind schimbările climatice.

Consiliul pentru Mediu face aceste demersuri cu scopul de a sprijini un consum mai eficient al resurselor naturale şi de a face ca economia europeană să fie sustenabilă în perspectiva anului 2050.
Prin această strategie vor fi identificate sectoarele economice care consumă cele mai multe resurse şi se va realiza o serie de propuneri privind crearea de companii şi oportunităţi de locuri de muncă în domenii precum reciclarea.

Consiliul de Mediu va analiza strategia pentru stoparea pierderii biodiversităţii până în 2020
Cele 27 de state membre vor analiza şi strategia europeană pentru stoparea pierderii biodiversităţii până în 2020, prezentată în mai de CE şi deja analizată în Consiliul de Mediu din iunie, când o serie de ţări şi-a manifestat preocuparea pentru lipsa concretizării acesteia.

Strategia comunitară se centrează pe conservarea speciilor şi habitatelor, menţinerea şi recuperarea ecosistemelor şi arii acoperite de măsuri de biodiversitate relaţionate cu Politica Agricolă Comună, precum şi pe îmbunătăţirea gestionării pădurilor, pescuitului şi ameninţarea pe care o reprezintă speciile invadatoare.

Schimbările climatice – pe lista temelor de discuţii
Reuniunea privind schimbările climatice, de la Durban, ce s-a încheiat pe 11 decembrie, după 12 zile de dezbateri, va reprezenta o altă temă a discuţiilor, miniştrii urmând să-şi prezinte punctele de vedere privind rezultatul acesteia.

Alte teme ce vor fi dezbătute în cadrul reuniunii sunt importurile şi exporturile de substanţe chimice periculoase, precum combustibilii fosili, un instrument pentru evaluarea emisiilor de gaze cu efect de seră şi progrese ale sistemului de comercializare a drepturilor de emisie pentru aviaţie (ETS), care va intra în vigoare la 1 ianuarie 2012.
sursa: Agerpres

Vizualizat: 1961 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

T6 cu Dynamic Command

T6 cu Dynamic Command

Edoardo Ronco, product marketing manager la New Holland pentru tractoare de putere medie, ne-a acordat un interviu cu ocazia expoziţiei Agriplanta - RomAgroTec, în care ne explică avantajele noilor tehnologii cu care sunt echipate tractoarele New Holland din gama T6.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Maschio Gaspardo la Agromalim 2019 Cons DDA la Agromalim 2019 Mewi la Agromalim 2019

Bancul zilei

Cugetări

Cugetări
Întrebare: Ce este iubirea? Detalii