Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

Comisia pentru agricultură a PE a adoptat raportul „O strategie a UE în domeniul biodiversităţii pentru 2020”

Publicat: 29 februarie 2012 - 13:23
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Comisia pentru agricultură şi dezvoltare rurală (AGRI) din cadrul Parlamentului European a adoptat raportul eurodeputatului Viorica Dăncilă referitor la „Asigurarea noastră de viaţă, capitalul nostru natural: o strategie a UE în domeniul biodiversităţii pentru 2020”.

„Patrimoniul nostru natural reprezintă un capital ecologic important, care contribuie la bunăstarea omenirii; motiv pentru care consider că, toate statele Uniunii Europene trebuie să coopereze şi să îşi coordoneze eforturile pentru o mai bună utilizare a resurselor naturale şi limitarea degradării biodiversităţii. Şi când vorbim de biodiversitate, trebuie să ne referim atât la biodiversitatea extraordinară, inclusă în parcurile şi rezervaţile naturale, care sunt deja protejate sau sunt în curs de includere pe această listă, dar şi la biodiversitatea ordinară, cunoscută şi sub numele de biodiversitate funcţională. Aceasta joacă un rol major pentru menţinerea habitatului faunei de mici dimensiuni şi a insectelor, în special a celor care contribuie la polenizarea plantelor”, susţine Viorica Dăncilă.

Raportul atrage atenţia asupra necesităţii unei cooperări mai bune la nivel european în domeniul diversităţii resurselor genetice animale şi vegetale pentru păstrarea lor şi pentru a ameliora capacitatea acestora de adaptare la schimbările climatice.

Documentul subliniază necesitatea sprijinirii, de către statele membre şi Comisia Europeană, a iniţiativelor cetăţenilor europeni în favoarea protejării biodiversităţii, precum şi angajamentul acestora prin intermediul serviciului civic pentru biodiversitate şi ecovoluntariat, cu scopul de a identifica modele şi bune practici ce pot fi aplicate ulterior la nivel european, precum şi necesitatea derulării de campanii de informare şi sensibilizare pe tema biodiversităţii, pentru toate vârstele şi categoriile sociale.
sursa: Agerpres

Vizualizat: 2026 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Citeste si:

Biocarburanţii ar putea fi competitivi în industria aviatică până în 2020

Biocarburanţii ar putea fi competitivi în industria aviatică până în 2020

Unii biocombustibili ar putea fi o soluţie viabilă pentru industria aeronautică până la sfârşitul acestui deceniu, în cazul în care guvernele vor semnala necesitatea dezvoltării acestui sector, se arată într-un raport Bloomberg New Energy Finance, furnizor de date şi ştiri financiare cu sediul la Londra.

Timiş: Simpozion internaţional

Timiş: Simpozion internaţional "O şansă pădurii"

Primăria Municipiului Timişoara - Direcţia de Mediu organizează împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, Grupul Şcolar Agricol "Iulian Drăcea" Timişoara, Liceul Teoretic "Iris" Timişoara şi Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului Timişoara, Simpozionul internaţional cu tema "O şansă pădurii" - o activitate de educaţie ecologică din cadrul programului ENO - Enviromental Online.

Primele Highlights la ENREG ENERGIA REGENERABILĂ® 25-27.04.2012

Primele Highlights la ENREG ENERGIA REGENERABILĂ® 25-27.04.2012

Cea de-a IV-a ediţie a târgului de energie regenerabilă şi eficienţă energetică ENREG ENERGIA REGENERABILĂ® vă aşteaptă între 25-27 aprilie 2012, la Expo Arad Internaţional cu inovaţii de la companii naţionale şi internaţionale.

RoEnergy București 2012: Companiile străine, atrase de certificatele verzi din România

RoEnergy București 2012: Companiile străine, atrase de certificatele verzi din România

Analiștii susțin că actualul context economic este favorabil continuării investițiilor în energiile regenerabile din România. Conform unor semnale, în 2012 este posibil ca injecțiile de capital în obiective RES din partea unor companii occidentale,  să fie mai mari decât în 2011, în special datorită aplicării sistemului de subvenții prin acordarea de certificate verzi, conform Legii numărul 220 din 2008.

Franţa optează pentru energia ieftină dată de centralele nucleare

Franţa optează pentru energia ieftină dată de centralele nucleare

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy a decis prelungirea perioadei de funcţionare a centralelor nucleare, peste termenul actual de 40 de ani, pentru a beneficia în continuare de energie ieftină, a declarat ministrul Industriei, Eric Besson.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!