Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Comisia pentru agricultură a PE a adoptat raportul „O strategie a UE în domeniul biodiversităţii pentru 2020”

Publicat: 29 februarie 2012 - 13:23
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Comisia pentru agricultură şi dezvoltare rurală (AGRI) din cadrul Parlamentului European a adoptat raportul eurodeputatului Viorica Dăncilă referitor la „Asigurarea noastră de viaţă, capitalul nostru natural: o strategie a UE în domeniul biodiversităţii pentru 2020”.

„Patrimoniul nostru natural reprezintă un capital ecologic important, care contribuie la bunăstarea omenirii; motiv pentru care consider că, toate statele Uniunii Europene trebuie să coopereze şi să îşi coordoneze eforturile pentru o mai bună utilizare a resurselor naturale şi limitarea degradării biodiversităţii. Şi când vorbim de biodiversitate, trebuie să ne referim atât la biodiversitatea extraordinară, inclusă în parcurile şi rezervaţile naturale, care sunt deja protejate sau sunt în curs de includere pe această listă, dar şi la biodiversitatea ordinară, cunoscută şi sub numele de biodiversitate funcţională. Aceasta joacă un rol major pentru menţinerea habitatului faunei de mici dimensiuni şi a insectelor, în special a celor care contribuie la polenizarea plantelor”, susţine Viorica Dăncilă.

Raportul atrage atenţia asupra necesităţii unei cooperări mai bune la nivel european în domeniul diversităţii resurselor genetice animale şi vegetale pentru păstrarea lor şi pentru a ameliora capacitatea acestora de adaptare la schimbările climatice.

Documentul subliniază necesitatea sprijinirii, de către statele membre şi Comisia Europeană, a iniţiativelor cetăţenilor europeni în favoarea protejării biodiversităţii, precum şi angajamentul acestora prin intermediul serviciului civic pentru biodiversitate şi ecovoluntariat, cu scopul de a identifica modele şi bune practici ce pot fi aplicate ulterior la nivel european, precum şi necesitatea derulării de campanii de informare şi sensibilizare pe tema biodiversităţii, pentru toate vârstele şi categoriile sociale.
sursa: Agerpres

Vizualizat: 1954 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Valabri la Agromalim 2019

Valabri la Agromalim 2019

Compania Valabri este un furnizor recunoscut de tractoare, combine şi utilaje agricole noi şi second hand, precum şi piese de schimb. În ultimii trei ani, Valabri a început să comercializeze şi echipamente pentru sectorul zootehnic: hrănitori, adăpători, fronturi de furajare, separatoare şi cuşete, standuri contenţie animale şi alte elemente pentru dotarea fermelor.
Interviu cu Gregory Ladure, administrator Valabri SRL
Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe
Operator imagine: Claudiu Borobei

Mewi la Agromalim 2019 ARTEX - Structuri uşoare acoperite Oferta Guttler la Agromalim 2019

Bancul zilei

Prin Londra

Prin Londra
Doi prieteni, un englez şi un chinez, se plimbau împreună prin Londra şi se bucurau de privelişte: Detalii