Adama
Vinasa Rompak

Cererile pentru sprijinul acordat în agricultura ecologică pot fi depuse până la 17 octombrie 2011

Publicat: 05 septembrie 2011 - 21:40
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În perioada 1 septembrie - 17 octombrie 2011, inclusiv, agricultorii pot depune cererile de solicitare a ajutorului specific acordat pentru îmbunătăţirea calităţii produselor agricole în sectorul de agricultură ecologică, informează Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

Ajutorul specific se acordă pentru exploataţiile din producţia vegetală şi animalieră care sunt înregistrate în sistemul de agricultură ecologică şi care se află în perioada de trecere de la agricultura convenţională la agricultura ecologică, numită conversie.

Ce condiţii trebuie să îndeplinească agricultorii care solicită sprijinul pentru agricultură ecologică?

Beneficiarii ajutorului specific pot fi persoane fizice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale sau familiale constituite conform O.U.G. nr. 44/2008 sau persoane juridice care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:

- sunt înregistraţi în fiecare an pentru care solicită ajutorul specific, în sistemul de agricultură ecologică, la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), prin Direcţiile Agricole de Dezvoltare Rurală judeţene;
- deţin un contract încheiat cu un organism de inspecţie şi certificare acreditat pe teritoriul Uniunii Europene /aprobat de către MADR;
- deţin un document justificativ / certificat de conformitate / master certificat / certificat de confirmare a conversiei (în care se menţionează statutul exploataţiei în conversie - anul 1, anul 2, anul 3, cultura, suprafaţa, numărul de animale, numărul de familii de albine) emis de organismul de inspecţie şi certificare cu care a încheiat contractul;
- se menţin în sistemul de agricultură ecologică pe o perioadă de 5 ani;
- nu au datorii restante la bugetul de stat sau bugetul local;
- în cazul beneficiarilor din producţia vegetală, suprafaţa agricolă în folosinţă trebuie să fie de cel puţin 0,30 ha, ocupată cu culturi anuale, culturi perene sau păşuni şi fâneţe permanente.

Sprijinul este acordat pentru o singură activitate în sectorul agriculturii ecologice

Beneficiarii ajutorului specific pot depune o singură cerere de solicitare a ajutorului specific, fie pentru o exploataţie din producţia vegetală, fie numai pentru una din speciile din producţia animalieră sau numai pentru o exploataţie din apicultură.

Unde trebuie depuse cererile de plată?

În cazul în care beneficiarul exploatează mai multe terenuri aflate pe raza mai multor judeţe, cererea va fi depusă la centrul judeţean APIA pe raza căruia se află suprafaţa mai mare pentru exploataţiile din domeniul vegetal.

Pentru exploataţiile din domeniul creşterii animalelor, beneficiarul va depune cererea la centrul judeţean APIA pe raza căruia se află înregistrat sediul social pentru persoane juridice/PFA/ÎI/ÎF, respectiv domiciliul pentru persoane fizice.

Pentru acest tip de ajutor specific, România beneficiază de fonduri europene de 3,098 milioane euro din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA).

Vizualizat: 3154 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Mierea ecologică românească pleacă spre Occident

Mierea ecologică românească pleacă spre Occident

România produce în jur de 3.500 tone de miere ecologică, dar cea mai mare parte din producţie se vinde în străinătate pentru că românii sunt interesaţi de marfă cât mai ieftină şi nu de mafă calitativ superioară.

Caraş-Severin: Agricultura ecologică se extinde, de 15 ori mai mulţi producători

Caraş-Severin: Agricultura ecologică se extinde, de 15 ori mai mulţi producători

În acest an, la Direcţia Agricolă Caraş-Severin, s-au înscris 618 producători care se ocupă cu agricultura ecologică, de 15 ori mai mulţi faţă de numărul celor de anul trecut.

Eticheta ecologică UE costă doar 200 euro

Eticheta ecologică UE costă doar 200 euro

Firmele care solicită acordarea etichetei ecologice UE, pentru a-şi promova astfel în faţa clienţilor mărfurile sau serviciile furnizate, vor plăti o taxă fixă de 200 euro/produs pentru procesarea cererii, vărsată integral la bugetul de stat, fără însă să mai achite şi o taxă anuală de utilizare.

Hotărâre de Guvern privind etichetarea ecologică

Hotărâre de Guvern privind etichetarea ecologică

În şedinţa de miercuri, 29 iunie 2011, Guvernul României a adoptat, o hotărâre de guvern privind stabilirea unor măsuri pentru asigurarea aplicării la nivel naţional a prevederilor Regulamentului (CE) nr.66/2010 al Parlamentului European şi al Consiliului din 25 noiembrie 2009 privind eticheta UE ecologică. 

Agricultura ecologică a primit peste 2 milioane de euro

Agricultura ecologică a primit peste 2 milioane de euro

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că a efectuat plăţile aferente ajutorului specific pentru îmbunătăţirea calităţii produselor agricole în sectorul de agricultură ecologică, finanţat din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA).


Scrie parerea ta

Pentru a vizualiza pagina dorita, trebuie sa intrati in acontul dumneavoastra!
Utilizator inregistrat

Sunt deja un utilizator inregistrat.

Utilizator nou

Sunt utilizator nou, inregistrez

Doar utilizatorii inregistrati pot vizualiza pagina.

Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii