Adama
AGRICOVER

ECO CERT(ificarea), soluția pentru a trece la următorul nivel

Publicat: 15 noiembrie 2022 - 12:30
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Într-o lume în continuă schimbare, în care devenim din ce în ce mai conștienți de necesitatea abordării unor practici ecologice în agricultură și dezvoltarea unor principii de bune practici în industriile agrară și alimentară, un cuvânt tot mai greu de spus îl au produsele organice, rezultate din procese agricole care respectă mediul și natura și lucrează împreună cu ea, nu împotriva ei.

ECO CERT(ificarea) 3_b

Oamenii au înțeles importanța unei alimentații bazate pe produse ecologice în care amestecul factorilor artificiali este minim sau inexistent. Astfel, piețele și sectoarele dedicate acestor categorii de produse câștigă tot mai mult teren și se dezvoltă la nivel global.

Agricultura ecologică este o metodă agricolă de producție și prelucrare care combină cele mai bune practici de mediu cu procese de fabricație cât mai naturale. A opta pentru ecologic înseamnă asigurarea nevoilor de bază ale populației într-un mod inovator și modern prin reconectarea oamenilor cu natura.

De aproape 30 de ani, ECOCERT oferă servicii de certificare, consultanță și formare și continuă să asiste părțile interesate în punerea în aplicare și promovarea practicilor durabile. Dedicat agriculturii ecologice de la crearea sa, ECOCERT își extinde constant eforturile și către alte sectoare conexe.

ECO CERT(ificarea) 1_b

„Ne străduim să suținem procesele de producție care respectă mediul, pentru o mai bună gestionare a energiei disponibile și a resurselor naturale (apă, aer, fertilitatea solului). Aceste sectoare au o responsabilitate socială în privința calității și siguranței produselor. Toate acestea sunt esențiale pentru a aborda provocările economice, sociale și de mediu, pentru a construi lumea de mâine.” ne-a declarat doamna Liliana Ciobanu, Director General ECOCERT.

Certificarea ecologică, recunoscută la nivel global, este următorul pas pentru producătorii din domeniile agricole și conexe, producători interesați și dedicați bunelor practici și obținerii de produse ecologice, care doresc să-și extindă piețele de desfacere. Logo-urile diferitelor tipuri de certificări sunt astăzi vizibile pe ambalajele produselor din rafturile marilor lanțuri de retail din toată lumea dar și în micile magazine de proximitate.

Certificarile ECOCERT precum Cosmos Organic, Fair for life, BioSuisse, Demeter, Naturland cât și altele au devenit garantul produselor de calitate, obținute din procese sustenabile cu impact mic asupra mediului, iar alegerea acestor categorii de produse devine o prioritate pentru tot mai mulți consumatori.

ECO CERT(ificarea) 2_b

Liliana Ciobanu, Director General ECOCERT: “Timp de aproape trei decenii, expertiza noastră în certificarea produselor, sistemelor și serviciilor durabile a fost una dintre cele mai fiabile și riguroase de pe piață si este un lucru de care suntem mândri. Prin intermediul celor 27 de filiale internaționale, putem opera la nivel local în mai mult de 130 de țări. Ca urmare, serviciul nostru de certificare oferă o garanție ridicată de trasabilitate pentru toate sectoarele, din întreaga lume, iar marca ECOCERT este referința pentru etichetarea ecologică și de încredere pentru consumatori.

Îi invităm pe toți producătorii dornici să-și ducă afacerile la următorul nivel să ne viziteze site-ul www.ecocert.ro și acolo pot găsi toate informațiile de care au nevoie pentru a înțelege mai bine beneficiile enorme ce vin odată cu certificările furnizate și  supervizate de noi. Suntem mereu alături de ei și ne pot contacta oricând, pentru că, până la urmă, interesul tuturor este acela de a contribui la o lume sustenabilă și la protejarea mediului înconjurător.”

Vizualizat: 928 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Ionuț Cioranu și-a început studiile cu... Dreptul! Apoi a fugit la Zootehnie! | agroSTORY #11

Ionuț Cioranu și-a început studiile cu... Dreptul! Apoi a fugit la Zootehnie! | agroSTORY #11

Ionuț s-a născut în Vaideeni, județul Vâlcea, locul din care mulți oieri au plecat, pe drumul transhumanței și s-au stabilit în mai toate zonele țării. Chiar dacă ferma de ovine a familiei Cioranu este acum în județul Arad, poveștile copilăriei și amintirile îi sunt legate de această comună frumoasă din Oltenia de sub munte.

Își amintește de bunicul care era tăbăcar, de iernile cu zăpadă și săniușul de pe uliță, de verile cu arșiță când, cu mic, cu mare, mergeau toți la câmp să adune fânul pentru oi. Are și acum pătura din piei de oaie, făcută de bunul său și spune că nu există ceva care să țină mai bine de cald... așa că o ia cu el peste tot când pleacă la drum lung.

E pasionat de utilaje și, împreună cu fratele și tatăl său, Nicu Cioranu țin bine frâiele fermei de ovine populată cu Țurcane, Cap negru german și metișii dintre acestea, dar și un efectiv din rasa Assaf, specializată pe producția de lapte. Este Ionuț Cioranu, tânărul fermier care ne spune la #agroSTORY care sunt provocările și bucuriile pe care i le aduce viața de crescător de oi. Vrei să afli toată povestea? Urmărește integral podcastul #agroSTORY: VINERI, 10 martie 2023, de la ora 19.00, pe canalul de youtube “revista Ferma”!

Cu Nicoleta Dragomir și Ionuț Cioranu la o discuţie ALTFEL despre AGRICULTURĂ, CIOBĂNIE şi VIAŢĂ!

Mulțumim sponsorului BUSINESS AGRO CONSULTING din Girov, jud. Neamț!

Soiul de grâu IRIS, producţie de peste 11 tone la hectar, cu genetica ITC Seeds! Cich: îngrășăminte chimice azotoase și fosforice produse la Năvodari! Cum se pastrează merele peste iarnă!

Bancul zilei

Moda de azi

Moda de azi
Tineretul şi moda de azi Detalii