Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

Bio România: Sperăm ca noul şef al MADR să finalizeze contractul pentru Biofach 2013

Publicat: 02 mai 2012 - 15:45
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Semnarea contractului prin care România devine oficial ţara anului în 2013 (Country of the Year) la cel mai mare târg de produse bio din lume - Biofach, organizat anual în luna februarie la Nurenberg (Germania), este una dintre aşteptările pe care preşedintele Asociaţiei Operatorilor din Agricultura Ecologică "Bio România", Marian Cioceanu, le are de la ministrul desemnat al Agriculturii, Daniel Constantin.

„Sperăm ca actualul Guvern să finalizeze contractul prin care România va fi ţara anului la Biofach Nurenberg. Este cea mai mare manifestare de agricultură ecologică din lume şi să fii acolo ţara anului înseamnă că eşti în lumina tuturor celor preocupaţi de acest sector”, a apreciat Marian Cioceanu, în conferinţa „Agricultura ecologică - sensul divin al agriculturii?”, organizat la Salonic.

Potrivit acestuia, iniţiatorul acestui program de „ţara anului” la Biofach Nurenberg a fost fostul ministru al Agriculturii Valeriu Tabără, la „propunerea şi insistenţele” Asociaţiei Bio România.
„Din această fluctuaţie de guverne, domnul Tabără a iniţiat acest program de ţara anului, la propunerea şi insistenţele noastre. Apoi, dânsul nu a mai fost ministru şi domnul Fuia (ministru al Agriculturii care i-a succedat lui Valeriu Tabără - n.r.) a dat acordul verbal printr-un secretar de stat, care a discutat cu cei de la Nurenberg. Dar trebuie semnate documentele şi sperăm ca viitorul ministru al Agriculturii, Daniel Constantin, să finalizeze, pentru că neamţul este neamţ. Trebuia să avem cu un an înainte semnate documentele. Acum, mai avem doar opt luni şi este cam târziu pentru ei”, a explicat Marian Cioceanu.

Preşedintele Bio România a adăugat că, în 2012, România a fost ţară parteneră la târgul de la Berlin, aceasta fiind, în opinia sa, una dintre reuşitele agriculturii româneşti de a se face cunoscută pe plan mondial.

recolta-de-legume_b

Potrivit datelor furnizate de Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA), suprafaţa de culturi bio în România reprezintă 2,25% din totalul terenului agricol, în 2010 fiind în creştere de 17 ori faţă de anul 2000, iar în 2011, faţă de 2010, aceasta a crescut cu 13,5%.
sursa: Agerpres

Vizualizat: 1988 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019: sistemul TrueView şi semănătoarea PL 5800. Sistemul TrueView este format dintr-un set de senzori electronici (montaţi pe colţi grapei de la Turbo Max) prin care sunt colectate, în timp real, date privind: umiditatea, temperatura, masă organică, pH-ul şi structura solului. Astfel se face o cartografierea solelor şi sunt alcătuite hărţi care pot fi apoi folosite pentru semănat cu rată variabilă pe semănătoarea Great Plains PL 5800, dotată şi cu sistemul AccuShot.

 

Interviu cu Alexandru Berghin, reprezentant Great Plains în România.

Reporter: Gheorghe Ghişe

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Ce trebuie să ştii înainte să începi un proiect horticol

Bancul zilei

La cumpărături

La cumpărături
Un tip făcea cumpărături într-un supermagazin cu un cărucior în care era şi băieţelul său de doi ani. Detalii