FMC-pus direct
KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Bio România pune în vânzare produsele ecologice şi pe internet

Publicat: 03 mai 2012 - 15:47
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Asociaţia Operatorilor din Agricultura Ecologică „Bio România” pregăteşte lansarea unui magazin online de vânzare a produselor ecologice iar la certificarea fermierilor care realizează aceste produse va colabora cu TUV Austria.

„Încă nu am semnat contractul, dar pot anunţa public, pentru că bazele colaborării au fost discutate şi ne-am pus de acord: Bio România va colabora pentru implementarea acestui standard privat adresat fermierilor pentru produse recomandate de Asociaţie cu TUV Austria, în parteneriat. Ei sunt un organism de certificare cu o reputaţie foarte bună şi de aceea ne-am şi orientat către ei. Cu asta se ocupă, au proceduri, au oameni instruiţi, iar noi venim cu standardele noastre. Întotdeauna echipele de audit vor fi mixte, formate dintr-un auditor de la TUV Austria şi un membru al Asociaţiei Bio România, care vor audita aceşti producători şi produsele recomandate de România”, a precizat Marian Cioceanu.

Potrivit preşedintelui Bio România, membrii acestei asociaţii, dar şi membrii simpatizanţi, vor putea achiziţiona produsele de pe acest site, cu discounturi cuprinse între 15% şi 20%.

Referitor la stadiul în care se află acest magazin online de produse ecologice, Marian Cioceanu a spus că acesta se află în lucru, o mare problemă reprezentând-o distribuţia. În acest sens, sunt în curs o serie de negocieri cu câteva firme de curierat rapid, mai ales pentru zonele mai îndepărtate. „Proiectul a demarat deja, însă avem multe probleme tehnice, plus că producătorii trebuie auditaţi după standardul Bio România. Practic, tehnic, platforma de site este gata, dar gama de produse pe care am putea-o oferi mâine este de 10 - 15 şi ne-am gândit că ar fi bine ca măcar de la 20 - 30 de produse în sus să oferim. Un termen realist pentru finalizarea proiectului este, probabil, luna iunie. În iunie sperăm că va deveni funcţional şi se va dezvolta pe măsură ce tot mai mulţi producători se vor alătura acestui program, dar şi în măsura în care cumpărătorii îl vor folosi. Din semnalele pe care le avem, cred că site-ul va fi un succes”, a conchis Marian Cioceanu.

Realizarea magazinului de vânzare online a produselor recomandate de Bio România face parte dintr-un proiect cu fonduri europene, care a demarat în octombrie 2011. Proiectul, care vizează promovarea produselor ecologice în România şi în Germania, are o perioadă de implementare de trei ani şi un buget de 1,3 milioane de euro. Contribuţia Uniunii Europene este de 50%, cea a Ministerului Agriculturii, prin APIA, este de 30%, iar Bio România contribuie cu 20%.
sursa: Agerpres

Vizualizat: 2467 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Bio România: Sperăm ca noul şef al MADR să finalizeze contractul pentru Biofach 2013

Bio România: Sperăm ca noul şef al MADR să finalizeze contractul pentru Biofach 2013

Semnarea contractului prin care România devine oficial ţara anului în 2013 (Country of the Year) la cel mai mare târg de produse bio din lume - Biofach, organizat anual în luna februarie la Nurenberg (Germania), este una dintre aşteptările pe care preşedintele Asociaţiei Operatorilor din Agricultura Ecologică "Bio România", Marian Cioceanu, le are de la ministrul desemnat al Agriculturii, Daniel Constantin.

PE: Reforma PAC trebuie să susţină biodiversitatea

PE: Reforma PAC trebuie să susţină biodiversitatea

Reforma politicii agricole a Uniunii Europene trebuie să susţină biodiversitatea, iar conservarea şi refacerea ecosistemelor afectate trebuie să devină o prioritate politică centrală, relevă o rezoluţie adoptată recent la Strasbourg, de Parlamentul European.

Alte articole in aceasta categorie

Program şi condiţii de acces la Agromalim 2021

Program şi condiţii de acces la Agromalim 2021

31 august 2021 - 23:54

Condiţii de acces pentru vizitatori la Agromalim, cel mai mare târg de agricultură din vestul ţării, care se desfăşoară în perioada 2 - 5 septembrie 2021, la Expo Arad. 

150 milioane de euro doar pentru legumicultori prin submăsura 4.1 din PNDR!

150 milioane de euro doar pentru legumicultori prin submăsura 4.1 din PNDR!

31 august 2021 - 23:05

Pentru prima dată, sectorul legumicol are alocate sume distincte pe măsura de investiţii în ferme, a anunţat ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

Acte obligatorii pentru sprijinul de 15.000 de euro pe fermă!

Acte obligatorii pentru sprijinul de 15.000 de euro pe fermă!

31 august 2021 - 19:12

AGROINFO vă prezintă lista documentelor necesare pentru a accesa sprijinul european de 15.000 de euro prin submăsura 6.3 - Sprijin dezvoltarea fermelor mici din PNDR 2020.

Tinerii fermieri care au prioritate la banii europeni!

Tinerii fermieri care au prioritate la banii europeni!

31 august 2021 - 08:01

Tinerii cu studii agricole şi care preiau mai multe exploataţii, investesc în agricultura ecologică sau de precizie şi fac pate dintr-o formă asociativă au şanse mai mari la banii europeni puşi la bătaie de AFIR.

Cum calculaţi dimensiunea economică a unei ferme mici!

Cum calculaţi dimensiunea economică a unei ferme mici!

30 august 2021 - 23:35

Ce suprafeţe luaţi în calcul pentru a determina dimensiunea economică a unei exploataţii. Reguli pentru fermele mici care solicită bani europeni!

Cine poate primi sprijinul de 15.000 de euro pe fermă!

Cine poate primi sprijinul de 15.000 de euro pe fermă!

30 august 2021 - 22:45

Condiţii obligatorii pentru fermierii care vor maxim 15.000 de euro pe proiect prin submăsura 6.3 - Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici din PNDR 2020, deschisă de AFIR din 27 august 2021!

Zonele în care se menţine seceta la începutul lunii septembrie

Zonele în care se menţine seceta la începutul lunii septembrie

30 august 2021 - 21:22

Cu toate ploile din ultima perioadă, seceta pedologică moderată şi puternică se menţine în mai multe zone din ţară, arată datele meteorologilor.

Otrăvurile din mâncare: UE introduce standarde alimentare mai stricte!

Otrăvurile din mâncare: UE introduce standarde alimentare mai stricte!

30 august 2021 - 18:00

Uniunea Europeană impune standarde alimentare mai stricte privind nivelul de plumb şi de cadmiu din alimente, ca parte a unui plan de prevenire a cancerului. Noile reglementări se aplică de la finalul lunii august 2021.

Temperaturi sub 10 grade Celsius în mai multe zone din ţară!

Temperaturi sub 10 grade Celsius în mai multe zone din ţară!

30 august 2021 - 16:57

Luna septembrie 2021 începe cu temperaturi scăzute şi ploi în mai multe regiuni din ţară, arată prognoza pentru perioada 30 august - 12 septembrie 2021 realizată de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).  Cum va fi vremea în fiecare zonă!

Anunţ agenţie de plăţi: Peste 230 milioane de euro, bani pentru fermieri!

Anunţ agenţie de plăţi: Peste 230 milioane de euro, bani pentru fermieri!

25 august 2021 - 21:16

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) anunţă deschiderea sesiunii de primire a proiectelor pentru instalarea tinerilor fermieri (sM 6.1), dezvoltarea fermelor mici (sM 6.3) şi pentru cooperare între actorii din lanţul de aprovizionare în sectoarele agricol şi pomicol (sM 16.4/ sM 16.4a) din PNDR 2020.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Ioan Hlavai, exploatează în jur de o sută de hectare iar în 2019 a reuşit să câştige un proiect de finanţare cu fonduri europene în valoare de 74.500 euro, pentru achiziţia de utilaje. Îşi luase atunci un tractor Zetor Forterra CL 140, împreună cu o tocătoare pentru defrişări. „Până la urmă, am comparat mai multe modele de tractoare cu acelaşi număr de cai putere iar concluzia a fost că cea mai bună soluţie pentru mine este acest Zetor. M-a interesat nu doar preţul de achiziţie, ci şi cât m-ar costa întreţinerea tractorului. Serviciile after-sales sunt foarte importante”, îmi spunea fermierul.

Tractorul autonom AgXeed de 156 CP în lucru la Cereals 2021! Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței Povestea porumbului de Cărpiniş

Bancul zilei

Trei amici

Trei amici
Trei amici, evident români, erau într-o barcă şi dădeau la peşte când deodată un înger vindecător apare lânga ei. Detalii