Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

Bhutan îşi propune să devină prima ţară 100% ecologică

Publicat: 18 decembrie 2012 - 17:42
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Preocuparea continuă pentru mediu şi bunăstarea spirituală a locuitorilor săi, ar putea transforma Regatul Bhutan într-o ţară sută la sută ecologică în următorii zece ani.

Cu ocazia Conferinţei ONU pentru Dezvoltare Durabilă de la Rio, reprezentanţii micului stat din Himalaya au prezentat un plan care vizează exploatarea terenurilor în vederea dezvoltării unei agriculturi bio. Modelul său unic de dezvoltare care se raportează la Indicele de Fericire Internă în loc de Produsul Intern Brut (PIB) a fost apreciat public de către liderii din Marea Britanie şi Franţa.

Micul regat budist, străjuit de două dintre cele mai mari economii ale lumii - China şi India, numără doar 740 mii de locuitori, majoritatea ocupându-se cu agricultura, producurându-şi hrana prin metode tradiţionale care nu includ practicile moderne.

„Agricultura intensivă implică utilizarea de produse chimice, ceea ce nu este în conformitate cu credinţa noastră în budism, care ne îndeamnă să trăim în armonie cu natura”, a precizat ministrul Agriculturii, Pema Gyamtsho. Două treimi din populaţia ţării este dependentă de agricultură, în condiţiile în care numai 3 la sută din suprafaţă este cultivată.

Produsele chimice sunt folosite în principal pentru a stârpi buruienile, care din cauza lipsei de forţă de muncă sunt aproape imposibil de îndepărtat manual. De asemenea, unii fermieri împrăştie uree ca îngrăşământ pentru sol, în timp ce pentru combaterea ruginii grâului se utilizează un fungicid.

Bhutan produce în special pentru piaţa japoneză o varietate de ciuperci extrem de apreciată, alimentează cu legume hotelurile de lux din Thailanda, exportă mere în India şi orez roşu în Statele Unite ale Americii.

Prin faptul că ar deveni o ţară sută la sută ecologică, Bhutanul ar putea asigura un standard de calitate pentru consumatori, pe care nimeni nu o poate garanta în prezent. În multe state, printre care şi Spania, există o problemă de contaminare atunci când fermele organice sunt învecinate cu cele puternic industrializate, care utilizează cantităţi mari de substanţe chimice.

Conform estimărilor Institutului de Cercetare a Agriculturii Ecologice, piaţa mondială de produse ecologice este evaluată la 44,5 miliarde euro.

Bhutan_b

Vizualizat: 2556 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019

În standul producătorul suedez de la Agritechnica 2019 au fost prezentate o serie de noutăţi: semănătoarea de precizie şi de mare viteză - Temp L, grapa pentru pregătirea patului germinativ - NZ Extreme 1425 cu o lăţime de lucru de 14,25m şi sistem inovativ - Tempo WideLining - care oferă posibilitatea realizării de cărări tehnologice păstrând densitatea (plante/ha) şi care este destinat fermierilor care distribuie dejecţii lichide în culturile de porumb siloz.

#agroinfo, #vaderstad

Interviu cu Sorin Radu - reprezentant Väderstad România;

Reporter: Gheorghe Ghişe

Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019 Ce trebuie să ştii înainte să începi un proiect horticol

Bancul zilei

După 25 de ani

După 25 de ani
Două colege de liceu se reîntâlnesc după 25 de ani: Detalii