Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

Artesana: Iaurturile tecucene au început să prindă piaţa

Publicat: 08 mai 2014 - 10:03
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Pentru moderna unitate de procesare a laptelui de la Tecuci, administrată de Anişoara Donici, această perioadă este una de bun augur. Produsele sub brandul Artesana – arta brânzeturilor sănătoase -  sunt din ce în ce mai prezente pe rafturile marilor lanţuri de magazine: Auchan, Mega Image, Cora sau Carrefour. 

„Am început anul mult mai bine, comparativ cu 2013, au început să apară comenzile, cresc în continuare aprovizionările cu materia primă – laptele. Dar ceea ce este mai important e că publicul larg consumator a început să conştientizeze că pot găsi la noi alimente sănătoase, naturale, fără aditivi, fără conservanţi şi la preţuri cel puţin decente”, ne-a declarat şefa fabricii.

Necesarul de lapte, în creştere
În continuare ritmul livrărilor are o dinamică ascendentă. „Oferim pe piaţa de consum o largă gamă de iaurturi simple de vacă, de capră, iaurt de oaie, un produs care a devenit foarte căutat, iaurt de vacă probiotic, iaurt de capră probiotic, chefir şi sana din lapte de vacă, de capră, de oaie. În plus, cu mai bine de o lună de zile în urmă, am început fabricarea brânzeturilor cremoase”, a adăugat Donici.
Cu toate că unitatea de procesare din Tecuci încă nu a ajuns să lucreze la întreaga capacitate proiectată, Anişoara Donici priveşte cu optimism şi încredere spre viitorul apropiat. În această perioadă de după Sfintele Paşti a început să crească intrarea unor cantităţi mai mari de lapte de capră, lucru ce va permite producerea brânzeturilor semimaturate şi maturate. Până acum, materia primă - în jur de 2.000 de litri achiziţionată zilnic - pentru procesare nu era în cantitate suficientă. „Urmărim în continuare să mărim cantitatea de lapte pe care o folosim în producţie şi ne dorim să creştem vânzările, pentru că şi crescătorii de animale se dezvoltă pe seama noastră”, explică Anişoara Donici.

Produse naturale fără adaos
Important este că fabrica nu produce marfă pe stoc. Produsele lactate sunt livrate pe reţelele de distribuţie ale celor mai importante companii la nivel naţional. Este semnat un contract de parteneriat cu o firmă de logistică şi transport pentru preluarea ritmică a producţiei. „Preţurile nu sunt foarte mari, raportate la calitatea produsului şi la costurile pe care le avem cu laptele; clasa mijlocie îşi poate permite să cumpere, avem clienţi statornici, mulţumiţi de calitatea iaurturilor şi brânzeturilor pe care le realizăm sub brandul Artesana. Noi folosim lapte şi atât, fără niciun fel de alt adaos sau ingredient”, ne-a declarat Anişoara Donici.

„Ne utilăm pe măsura încasărilor”
La Fabrica Artesana se face din ce în ce mai simţită nevoia unor noi investiţii. Dar, fondurile sunt limitate, doar din încasări dacă se mai poate face ceva.
„În continuare, dorim să ne utilăm, ne-ar mai trebui nişte bani pentru achiziţionarea unor vane pentru brânză şi răcitoare, atât pentru noi, cât şi pentru crescătorii de animale cu care colaborăm şi care au neaparată nevoie. Apoi, ne-ar ajuta foarte mult o linie de îmbuteliere automatizată. Acum intenţionăm să ne utilăm din încasări, încă nu ne permitem investiţii foarte mari”, a susţinut administratorul unităţii de procesare.
Acesta adaugă că se merge pas cu pas, se rulează continuu încasările
pentru reluarea ciclului de producţie.
Despre proiectele de finanţare comunitară nici nu poate fi vorba pentru că în opinia administratorului fabricii „orice proiect atrage după sine cofinanţare, dar şi alte cheltuieli”.

Artesana - o prezenţă activă la târguri
Artesana este o prezenţă activă în târgurile din zona Agronomie – din Bucureşti - sau în cele din ţară. Încă de la sfârşitul anului trecut a fost iniţiat un program de promovare a produselor lactate tecucene, iar în această primăvară s-a demarat o acţiune de sampling, în unele unităţi comerciale, unde publicul larg consumator poate intra direct în contact gustativ cu produsele înainte de a le cumpăra. „Omul gustă, vede despre ce este vorba, merge la raft şi cumpără. Este o formă modernă de comerţ şi promovare. Este o poartă de a intra pe piaţă, o uşiţă pentru produsele de nişă”, ne explică Donici.
Important este că odată cu creşterea comenzilor, a sporit şi numărul angajaţilor de la nouă, câţi erau anul trecut, la 16 salariaţi, conduşi de un inginer tehnolog.

Iaurturile, primii paşi spre omologare
Unitatea de procesare tecuceană vrea să intre pe piaţa comunitară. A început să exporte iaurturile şi brânzeturile din ce în ce mai bine în Spania. În Italia, a expediat câteva mostre din produse realizate pe o reţea de magazine specializate pe comercializarea produselor tradiţionale şi naturiste. Iaurturile şi brânzeturile marca Artesana sunt realizate în regim artizanal - ceea ce implică folosirea unei forţe de muncă manuale - şi destinate unei pieţe de nişă.
De curând, conducerea fabricii a iniţiat discuţii preliminare la Ministerul Agriculturii pentru omologarea unor iaurturi, întrucât reţetele aparţin segmentului tradiţional.

Vizualizat: 4098 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Alte articole in aceasta categorie

Roşiile crescute la umbră au mai mulţi antioxidanţi

Roşiile crescute la umbră au mai mulţi antioxidanţi

19 mai 2020 - 13:28

Revista americană 'Journal of Agriculture and Food Chemistry' a publicat recent un studiu realizat de cercetători ai Universităţii din Almeria (Spania) care ar putea pune pe gânduri mulţi cultivatori şi consumatori de tomate.

FERMA, prima revistă INTERCONECTATĂ!

FERMA, prima revistă INTERCONECTATĂ!

08 aprilie 2020 - 17:07

Probabil aţi observat deja, de la prima privire, că FERMA arată complet diferit. Am decis să schimbăm grafica, dar şi modalitatea de redare a conţinutului, cu accent pe informaţiile esenţiale pentru ca totul să fie uşor de citit, mai atractiv, dar şi mult mai rapid - ştim că timpul este esenţial pentru fermieri!

PREMIERĂ: Revista FERMA ONLINE – DESIGN NOU în pas cu AGRICULTURA VIITORULUI!

PREMIERĂ: Revista FERMA ONLINE – DESIGN NOU în pas cu AGRICULTURA VIITORULUI!

07 aprilie 2020 - 23:31

Mereu cu un pas înainte, Revista FERMA revoluţionează designul publicaţiilor agricole româneşti. Subiecte la zi, CELULA DE CRIZA FERMA – constituită special în contextul pandemiei COVID-19 - minut cu minut în contact cu fermierii, CAMPANIE de SUSŢINERE A PRODUCĂTORILOR LOCALI, toate într-un layout unic, special creat pentru dumneavoastră, pentru noi toţi, pentru AGRICULTURA VIITORULUI nostru!

Pintea (APIA): NU E NEVOIE ca FERMIERII SĂ AIBĂ INTERNET pentru DEPUNEREA CERERII! CÂŢI au depus cererile PRIN TELEFON!

Pintea (APIA): NU E NEVOIE ca FERMIERII SĂ AIBĂ INTERNET pentru DEPUNEREA CERERII! CÂŢI au depus cererile PRIN TELEFON!

07 aprilie 2020 - 18:42

CERERI SUBVENŢII APIA 2020. Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) anunţă că, în cele două zile de depunere electronică, s-a depus deja un număr de 16.698 cereri de plată, pentru o suprafaţă de 111.448 hectare, pentru subvenţiile aferente anului 2020.

Expoziţia AGRIPLANTA-ROMAGROTEC 2020, REPROGRAMATĂ din cauza COVID-19!

Expoziţia AGRIPLANTA-ROMAGROTEC 2020, REPROGRAMATĂ din cauza COVID-19!

06 aprilie 2020 - 19:35

DECIZIE PANDEMIE COVID-19. DLG InterMarketing, organizatorul celor mai mari expoziţii agricole în câmp din România, anunţă reprogramarea expoziţiei AgriPlanta-RomAgrotec 2020, din cauza măsurilor de prevenţie împotriva răspândirii coronavirusului COVID-19. 

Producția SUA de biocombustibil va creşte „încet” până în 2050

Producția SUA de biocombustibil va creşte „încet” până în 2050

30 martie 2020 - 16:43

EIA (Energy Information Administration), agenţia Departmentului pentru energie care aministrează informațile energetice ale SUA se așteaptă ca producția de biocombustibili să crească în continuare, dar într-un ritm relativ lent, în perioada 2020-2050, în conformitate cu actualele perspective energetice. Producția de etanol, care reprezintă mai mult de 90% din totalul biocombustibilului consumat, este de o importanță vitală pentru agricultura din SUA, deoarece pentru producţia aceastuia se utilizează mai mult de o treime (34,5%) din producția totală de porumb a Statelor Unite.

Cum va arăta VIITORUL DUPĂ COVID-19?

Cum va arăta VIITORUL DUPĂ COVID-19?

28 martie 2020 - 12:46

În trecerea lui devastatoare prin lume, CoVid-19, inamicul invizibil, va lăsa urme adânci. Obiceiurile alimentare, deprinderile de consum, comerţul, relaţiile sociale şi cele de muncă, transporturile şi multe altele se vor schimba.

ANUNŢ MADR mult AŞTEPTAT: Ce program continuă şi în 2020?

ANUNŢ MADR mult AŞTEPTAT: Ce program continuă şi în 2020?

27 martie 2020 - 11:39

AJUTOR PENTRU TOMATE şi în 2020. În Şedinţa Guvernului din data de 26 martie 2020 a fost adoptată Hotărârea privind aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a produsului tomate în spaţii protejate”, pentru anul 2020.

Ce se întâmplă cu LIVRĂRILE MICILOR FERMIERI? Iată PRECIZAREA MADR!

Ce se întâmplă cu LIVRĂRILE MICILOR FERMIERI? Iată PRECIZAREA MADR!

25 martie 2020 - 12:54

Noile măsuri luate de Guvern i-au neliniştit pe micii fermieri. Pe reţelele de socializare aceştia întreabă: mai putem face livrări de produse alimentare din fermele noastre către clienţi?

Corteva Agriscience lansează Inatreq™ Active pentru cereale, în Europa

Corteva Agriscience lansează Inatreq™ Active pentru cereale, în Europa

24 martie 2020 - 10:49

Fungicid de origine naturală, oferă agricultorilor care cultivă cereale, prima şi unica soluţie pentru Septoria în ultimii 15 ani

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

IQ Robotics, o companie românească cu sediul în Braşov, a adus la INDAGRA o dronă pentru aplicarea tratamentelor fito-sanitare, care a stârnit interesul multor fermieri. Drona este controlată prin calculator, de unde i se stabileşte harta şi misiunea, având o autonomie de zbor între 10 şi 15 minute, în funcţie de complexitatea operaţiunii şi condiţiile de lucru.

Reporter: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

La pescuit

La pescuit
- De două zile tot pescuiesc şi nu am prins nimic. Detalii