Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

Agricultura ecologică în UE: Peste 186.000 ferme şi 9,6 milioane ha

Publicat: 03 august 2014 - 23:35
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În 2011, UE 27 avea o suprafaţă de 9,6 milioane ha cultivate în sistem ecologic, de la 5,7 milioane ha în 2002, şi peste 186.000 de ferme ecologice. Deşi în ultimii 10 ani suprafaţa cultivată ecologic în UE a crescut cu aproape 500.000 ha pe an, aceasta reprezintă doar 5,4% din totalul suprafeţei agricole utilizate în Uniunea Europeană.

Datele sunt cuprinse în cel mai recent raport al Comisiei Europene privind agricultura ecologică în UE, publicat la finalul lunii iulie 2014.

Potrivit documentului, 83% din cele 186.000 de ferme ecologice care existau în UE 27 în 2010 şi 78% din suprafaţa cultivată în sistem ecologic se află în statele din UE 15 (statele care au aderat la UE înainte de 2004), state în care legislaţia europeană şi cea naţională au stimulat creşterea acestui sector.

Pajiştile permanente reprezintă 45% din suprafaţa ecologică din UE. 15% din suprafaţa ecologică este cultivată cu cereale, iar 13% cu culturi permanente. Sectorul zootehnic reprezintă doar 1% din agricultura ecologică a UE.

Ferma ecologică în UE: Suprafeţe mai mari şi manageri mai tineri

Raportul Comisiei Europene mai arată că fermele ecologice sunt, în medie, mai mari ca suprafaţă decât cele convenţionale, iar managerii fermelor ecologice sunt mai tineri decât cei ai fermelor convenţionale. În 2010, aveau sub 55 de ani 61,3% din managerii fermelor ecologice şi numai 44,2% din managerii exploataţiilor din agricultura convenţională.

Vizualizat: 1809 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019

FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019

Fendt a obţinut două medalii de argint la Agritechnica 2019. Una pentru "Sistemul de automatizare pentru vehicul şi dispozitive în viticultură" - inovaţie dezvoltată împreună cu Braun Maschinenbau şi care creşte în mod semnificativ performanţele tractoarelor viticole, reducând totodată efortul operatorului de pe tractor. O altă medalie de argint pentru "Fendt IDEALDrive" prin care braţul de direcţie şi volanul este înlocuit cu un joystick plasat pe cotiera din stânga şi care integrează toate funcţiile braţului de direcţie, de la volan la indicator, crescând astfel vizibilitatea şi manevrabilitatea în timpul recoltării. Combina IDEAL Drive este prima maşină agricolă autopropulsată, cu comandă completă prin joystick.

 

Interviu cu Radu Tălpan - brand manager Fendt, MEWI

Reporter: Gheorghe Ghişe

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Doi tractorişti

Doi tractorişti
Doi tractorişti scot pita ,slana, bat o ceapă de roata de la tractor şi se pun să mănânce. Detalii