Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Agricultura ecologică în UE: Peste 186.000 ferme şi 9,6 milioane ha

Publicat: 03 august 2014 - 23:35
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În 2011, UE 27 avea o suprafaţă de 9,6 milioane ha cultivate în sistem ecologic, de la 5,7 milioane ha în 2002, şi peste 186.000 de ferme ecologice. Deşi în ultimii 10 ani suprafaţa cultivată ecologic în UE a crescut cu aproape 500.000 ha pe an, aceasta reprezintă doar 5,4% din totalul suprafeţei agricole utilizate în Uniunea Europeană.

Datele sunt cuprinse în cel mai recent raport al Comisiei Europene privind agricultura ecologică în UE, publicat la finalul lunii iulie 2014.

Potrivit documentului, 83% din cele 186.000 de ferme ecologice care existau în UE 27 în 2010 şi 78% din suprafaţa cultivată în sistem ecologic se află în statele din UE 15 (statele care au aderat la UE înainte de 2004), state în care legislaţia europeană şi cea naţională au stimulat creşterea acestui sector.

Pajiştile permanente reprezintă 45% din suprafaţa ecologică din UE. 15% din suprafaţa ecologică este cultivată cu cereale, iar 13% cu culturi permanente. Sectorul zootehnic reprezintă doar 1% din agricultura ecologică a UE.

Ferma ecologică în UE: Suprafeţe mai mari şi manageri mai tineri

Raportul Comisiei Europene mai arată că fermele ecologice sunt, în medie, mai mari ca suprafaţă decât cele convenţionale, iar managerii fermelor ecologice sunt mai tineri decât cei ai fermelor convenţionale. În 2010, aveau sub 55 de ani 61,3% din managerii fermelor ecologice şi numai 44,2% din managerii exploataţiilor din agricultura convenţională.

Vizualizat: 1711 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Zetor Major CL 80, în premieră în Transilvania

Zetor Major CL 80, în premieră în Transilvania

Amprenta celebrei casei de design auto italiene Pininfarina, noul tractor Zetor Major CL 80 a fost prezent anul acesta la AGRARIA şi este privit de către producătorul ceh ca o variantă de înlocuire a vechilor tractoare Universal...
Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Tomit Agri Macchine, colaborare cu Great Plains Trelleborg ţine pasul cu noile provocări din agricultură T6 cu Dynamic Command

Bancul zilei

Un Trabant... modern

Un Trabant... modern
Un tip cu un Trabant vechi se adreseaza unui service modern: Detalii