Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Agriplanta - RomAgroTec 2017

Invitat din greşeală la o conferinţă, dar nu şi la sindrofia de după

Publicat: 29 aprilie 2017 - 16:05
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Cristian Lungu, preşedintele Asociaţiei Fermierilor Utilizatori de Automate pentru Desfacerea Laptelui Crud în România, este singurul fermier invitat la un eveniment organizat de Ministerul Apelor şi Pădurilor spre a sărbători încheierea primei etape a proiectului „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi”. 

Dumnealui este sigur că invitaţia i-a parvenit dintr-o greşeală, pentru că în invitaţie se vorbeşte de o ocazie de a împărtăşi poveşti de succes oficialilor europeni. Oficiali invitaţi şi dincolo de dezbaterile din Bucureşti. Undeva în Deltă, cu cină tradiţională şi plimbări pe canale. Probabil că e dorită continuarea proiectului prin care, din ce mi-a spus Cristian Lungu, s-au realizat până acum 50 de platforme de colectare a gunoiului de grajd cu 55 mil. euro.

Terenuri agricole_b

Evenimentul de comunicare, Conferinţa Internatională organizată în cadrul Proiectului Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi „Blue Waters and Green Agriculture – Romanian Challenges and Perspectives in Nutrients Pollution Control”, va avea loc în Bucureşti, în perioada 10 - 11 mai 2017. Nu numai conferinţa are un titlu pe înţelesul tuturor românilor ci şi toate detaliile oficiale de pe site-ul evenimentului http://inpcp-campanie.ro/conference. Nu ştiu cum şi nici în ce fel se vor realiza în continuare viitoarele etape ale acestui proiect cu ape albastre şi agricultură verde, dar cred că ar fi fost necesar să fie invitaţi şi reprezentanţii fermierilor dacă tot e vorba de măsuri care îi privesc în mod direct. Şi asta nu dintr-o greşeală de transmitere a invitaţiilor!

Cristian Lungu a insistat şi a sunat la ambele numere de telefon. Ba chiar a avut supriza ca cei din spatele receptorului ministerial să fie cam mojici. Nu numai că nu au vrut să se prezinte dar au insistat în dreptul lor de a nu se prezenta deşi fermieriul şi-a declinat din prima identitatea. Până la urmă a vorbit cu ambele contacte din mail şi a rămas că a fost invitat oficial. Totuşi Cristian Lungu nu îşi poate explica cum din multitudinea de lideri ai fermierilor tocmai doar pe el l-au invitat. Cu siguranţă se va duce la eveniment ca să-şi exprime opinia, dar la excursia în Deltă nu a prea avut calificarea necesară!

Vizualizat: 2292 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Pariul unui tânăr fermier, Cătălin Alb

Pariul unui tânăr fermier, Cătălin Alb

Deşi are numai 24 de ani, Cătălin Alb a acumulat destulă experienţă la ferma pe care o administrează împreună cu tatăl său, în localitatea Şeitin din judeţul Arad. Lucrează 90 de hectare, marea majoritate luate în arendă, şi creşte 40 de vaci pentru lapte. La vârsta de 11 ani a urcat pentru prima oară într-un tractor, dar marea sa pasiune este zootehnia.

Redactor: Liviu Gordea
Imagine: Claudiu Borobei

Cosul cu lavanda IPSO Agricultură la Agraria 2017 MEWI la Agraria 2017

Bancul zilei

Doi peşti

Doi peşti
Doi peşti trăiau într-un acvariu. Detalii