Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Agraria

USDA: Recolta de oleaginoase este în scădere

Publicat: 18 martie 2017 - 13:14
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Ministerul agriculturii din SUA, USDA, prevede în prognoza sa lunară (WASDE) o producţie mondială de oleaginoase 2016/17 de 554,2 milioane de tone, ceea ce reprezintă o mică scădere faţă de prognoza din ianuarie. 

Producţia mai scăzută de boabe de soia a fost contrabalansată doar parţial de o producţie mai bogată de seminţe de floarea soarelui, rapiţă şi seminţe de bumbac.
Recolta globală de soia a fost corectată în jos, fiind estimată, acum, o recoltă de 336,6 milioane de tone (minus 1,2 milioane de tone).

La baza acestei modificări stă prognoza unei recolte mai slabe în Argentina, unde se aşteaptă o recoltă de soia cu 1,5 milioane de tone mai scăzută, aceasta urmând să ajungă la 55,5 milioane de tone. În acest stat sudamerican, ploile abundente au avut un impact negativ asupra culturilor.
În schimb, o producţie mai bună a făcut ca estimarea pentru Ucraina să crească cu 0,3 milioane de tone.

Prognoza privind producţia mondială de floarea soarelui a fost ridicată cu 0,5 milioane de tone, la 44,8 milioane de tone, deoarece Ucraina, Kazahstanul şi UE urmează să producă mai mult.

Stocurile mondiale de soia la finalul sezonului 2016/17 au scăzut mai mult decât fusese de aşteptat, cu 1,9 milioane de tone, ajungând la 80,4 milioane de tone. Analiştii estimaseră stocuri globale de 81,3 milioane de tone.

În plus, a fost redusă şi estimarea privind rezervele de rapiţă din Canada. Comerţul mondial cu oleaginoasele ar urma să atingă 161 milioane de tone, această estimare depăşind-o pe cea din ianurie. Ucraina ar urma să exporte mai multe boabe de soia, Canada mai multă canola şi Argentina mai multă floarea soarelui.
USDA şi-a menţinut estimarea privind stocurile de soia din SUA la finalul anului fiscal 2016/17. Se prevăd stocuri de 420 mio buşeli. Neschimbate faţă de luna ianuarie au rămas şi prognozele privind producţia, suprafaţa, prelucrarea şi consumul, dar şi cifra importurilor şi exporturilor. Prognoza pentru exporturile de soia din SUA este de 2,05 mrd bu, cu 1144 milioane de buşeli mai mare faţă de sezonul 2015/16.
(sursa:agrarticker.de)

Vizualizat: 1553 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

LAPTE DE MĂGĂRIŢĂ DE LA STÂNĂ

LAPTE DE MĂGĂRIŢĂ DE LA STÂNĂ

Familia Andrieş, din Mănăştur, judeţul Arad, sunt crescători de oi din tată-n fiu. Au 500 de oi Ţurcane, 4 vaci şi 18 măgari. Pe vremea lui Ceauşescu, din banii primiţi pe lână şi brânză, Ioan Andrieş şi-a luat Dacie. Acum, a ajuns să dea lâna pe nimic. Când totul mergea greu, familia Andrieş a descoperit că are totuşi ceva ce merge foarte bine: laptele de măgăriţă.

INTERVIU cu Ioan şi Ionuţ Andrieş, fermieri din jud. Arad

Naturevo - noi provocări tehnologice Trasabilitatea laptelui la Agrocomplex Lunca Paşcani Ferma în care vacile dau 37 litri de lapte pe zi

Bancul zilei

54

54
Ion: Mă Gheo, aseară aproape că l-am văzut pe tată’tău. Detalii