Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

TERMEN PRELUNGIT pentru AJUTOR de STAT ACORDAT FERMIERILOR!

Publicat: 17 mai 2017 - 15:36
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

MODIFICĂRI SUBVENȚIA DE 3.000 EURO! Printr-un proiect de hotărâre, ministrul agriculturii, Petre Daea, prelungește termenul de depunere a actelor justificative pentru ajutorul de minis la tomate de la 1 iunie la 15 iunie. Cultivatorii care nu au reușit până la 1 iunie să iasă cu roșiile pe piață mai au o șansă pentru încasarea ajutorului de 3.000 de euro.

Potrivit acestui proiect de act normativ, valorificarea producției de tomate se face în perioadele ianuarie-15 iunie, inclusiv și/sau noiembrie - 20 decembrie, inclusiv.

Producătorii agricoli înscriși în Registrul unic pentru accesarea Programului de susţinere a produsului tomate în spaţii protejate, care vând tomatele în spații de vânzare precum piețe agroalimentare, târguri și piețe ambulante vor purta elemente de identificare.

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin direcţiile pentru agricultură judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, asigură și pune la dispoziția producătorilor agricoli elementele de identificare.Elementele de identificare și procedura de distribuire a acestora, precum și tipul cheltuielilor aferente se aprobă prin ordin al ministrului agriculturii și dezvoltării rurale.

Cheltuielile aferente identificarii producătorilor beneficiari ai Programului de susţinere a produsului tomate în spaţii protejate se asigură din resursele financiare aprobate Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Proiectul modifică și completează prevederile Hotărârii Guvernului nr. 39/2017 pentru aprobarea schemei ,,Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a produsului tomate în spații protejate”, beneficiarilor, condițiilor de eligibilitate, modului de acordare a ajutorului de minimis, a valorii anuale totale a acestuia, precum și modalitățile de verificare și control.

În argumentarea deciziei de prelungire a termenului se spune că prin modificările și completările propuse se urmărește eficientizarea activităţii sectorului tomate produse în spații protejate, asigurarea necesarului de consum intern din producția autohtonă de produse agricole, respectiv tomate, realizarea unei proceduri de identificare a producătorilor autohtoni de tomate și o corectă informare a consumatorilor. De asemenea, se urmărește obținerea unor produse de calitate, competitive cu cele de pe piața europeană și numai, precum şi o eficienţă economică în realizarea şi valorificarea acestora.

Bugetul alocat acestui program de sprijin pentru cultivatorii români de tomate este de 179.752 mii lei, contravaloarea în lei a 40.000 mii euro şi se asigură de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate cu această destinaţie Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2017.

Sursa: MADR

Vizualizat: 5118 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Case IH Agronomic Design

Case IH Agronomic Design

În plină campanie de recoltat cereale păioase, Titan Machinery a organizat deplasarea a două combine Case IH la Igriş, în judeţul Timiş, pentru a servi drept material de studiu în cadrul demo tur-ului Agronomic Design, seria de evenimente în câmp dedicate promovării bunelor practici în agricultură. Asta se întâmpla la început de iulie şi marca practic ultima etapă a turului, când, pe parcursul a două zile, fermieri din vestul ţării, dar şi colegi din Serbia şi Croaţia, au fost invitaţi să descopere performanţele şi avantajele combinelor Axial-Flow.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Ţuţuianu a pariat pe New Holland „Ziua grâului” Diosig 2017 - 1000 de participanţi Graul care da intre 8 si 10 tone/ha

Bancul zilei

La doctor

La doctor
Un bâlbâit vine la doctor. Detalii