Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

SUA şi China vor REGULI MAI PUŢIN STRICTE pentru comerţul cu SEMINŢE MODIFICATE GENETIC

Publicat: 18 mai 2017 - 11:58
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Producătorii de seminţe modificate genetiv ar putea să se bucure de facilitarea comerţului dintre China şi SUA. China s-a arătat dispusă să accelereze procesul de examinare a seminţelor modificate genetic.

Procedurile de înregistrare durează câţiva ani, astfel încât producătorii speră ca lucrurile să se mişte mai repede.
Organizaţia comercială „Biotechnology Innovation Organization”, care reprezintă producătorii de seminţe, este reţinută în a-şi face publică euforia. „Dacă luăm în considerare istoricul acestei probleme, va urma testul final: China trebuie să accelereze procesul şi să emită opt adeverinţe pentru seminţe modificate genetic. În acelaşi timp ar trebui pus la punct, pentru viitor, un proces sincronizat, rapid şi eficient de testare”, a explicat Joseph Damond, responsabil cu afacerile internaţionale ale organizaţiei comerciale.

Preşedintele SUA, Donald Trump, pare dispus să renunţe la retorica acidă din campania sa electorală şi să facă nişte paşi în direcţia China.
Deşi există câteva facilităţi, de pildă în ceea ce priveşte livrarea cărnii de vită din SUA în China, diferenţele mari existente, de exemplu, în comerţul cu oţel şi aluminiu, nu au fost discutate deloc. Faptul că administraţia Trump pare a pune un anumit accent pe colaborare şi deschiderea pieţelor este încurajator pentru comercianţi. Deşi o parte din colaborarea existentă a început în timpul administraţiei Obama, reprezentanţi ai guvernului au lăsat să se înţeleagă că vor avea loc şi alte colaborări cu Pekingul în cursul anului.

Trump riscă, totuşi, ca facilităţile stabilite acum să nu aibă o influenţă prea mare asupra deficitului comercial al SUA faţă de China, de 347 de miliarde USD. Exporturile de carne din SUA în China vor aduce, conform observatorilor pieţei, doar câteva miliarde de dolari Americii în anii următori. În acelaşi timp însă, SUA se obligă să cumpere carne de pui din China, ceea ce ar putea duce, din nou, la un deficit comercial.
Sursa: agrarticker.de

Vizualizat: 852 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Case IH Agronomic Design

Case IH Agronomic Design

În plină campanie de recoltat cereale păioase, Titan Machinery a organizat deplasarea a două combine Case IH la Igriş, în judeţul Timiş, pentru a servi drept material de studiu în cadrul demo tur-ului Agronomic Design, seria de evenimente în câmp dedicate promovării bunelor practici în agricultură. Asta se întâmpla la început de iulie şi marca practic ultima etapă a turului, când, pe parcursul a două zile, fermieri din vestul ţării, dar şi colegi din Serbia şi Croaţia, au fost invitaţi să descopere performanţele şi avantajele combinelor Axial-Flow.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Ţuţuianu a pariat pe New Holland „Ziua grâului” Diosig 2017 - 1000 de participanţi Graul care da intre 8 si 10 tone/ha

Bancul zilei

La doctor

La doctor
Un bâlbâit vine la doctor. Detalii