Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Agriplanta - RomAgroTec 2017

SUA şi China vor REGULI MAI PUŢIN STRICTE pentru comerţul cu SEMINŢE MODIFICATE GENETIC

Publicat: 18 mai 2017 - 11:58
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Producătorii de seminţe modificate genetiv ar putea să se bucure de facilitarea comerţului dintre China şi SUA. China s-a arătat dispusă să accelereze procesul de examinare a seminţelor modificate genetic.

Procedurile de înregistrare durează câţiva ani, astfel încât producătorii speră ca lucrurile să se mişte mai repede.
Organizaţia comercială „Biotechnology Innovation Organization”, care reprezintă producătorii de seminţe, este reţinută în a-şi face publică euforia. „Dacă luăm în considerare istoricul acestei probleme, va urma testul final: China trebuie să accelereze procesul şi să emită opt adeverinţe pentru seminţe modificate genetic. În acelaşi timp ar trebui pus la punct, pentru viitor, un proces sincronizat, rapid şi eficient de testare”, a explicat Joseph Damond, responsabil cu afacerile internaţionale ale organizaţiei comerciale.

Preşedintele SUA, Donald Trump, pare dispus să renunţe la retorica acidă din campania sa electorală şi să facă nişte paşi în direcţia China.
Deşi există câteva facilităţi, de pildă în ceea ce priveşte livrarea cărnii de vită din SUA în China, diferenţele mari existente, de exemplu, în comerţul cu oţel şi aluminiu, nu au fost discutate deloc. Faptul că administraţia Trump pare a pune un anumit accent pe colaborare şi deschiderea pieţelor este încurajator pentru comercianţi. Deşi o parte din colaborarea existentă a început în timpul administraţiei Obama, reprezentanţi ai guvernului au lăsat să se înţeleagă că vor avea loc şi alte colaborări cu Pekingul în cursul anului.

Trump riscă, totuşi, ca facilităţile stabilite acum să nu aibă o influenţă prea mare asupra deficitului comercial al SUA faţă de China, de 347 de miliarde USD. Exporturile de carne din SUA în China vor aduce, conform observatorilor pieţei, doar câteva miliarde de dolari Americii în anii următori. În acelaşi timp însă, SUA se obligă să cumpere carne de pui din China, ceea ce ar putea duce, din nou, la un deficit comercial.
Sursa: agrarticker.de

Vizualizat: 770 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Pariul unui tânăr fermier, Cătălin Alb

Pariul unui tânăr fermier, Cătălin Alb

Deşi are numai 24 de ani, Cătălin Alb a acumulat destulă experienţă la ferma pe care o administrează împreună cu tatăl său, în localitatea Şeitin din judeţul Arad. Lucrează 90 de hectare, marea majoritate luate în arendă, şi creşte 40 de vaci pentru lapte. La vârsta de 11 ani a urcat pentru prima oară într-un tractor, dar marea sa pasiune este zootehnia.

Redactor: Liviu Gordea
Imagine: Claudiu Borobei

Cosul cu lavanda IPSO Agricultură la Agraria 2017 MEWI la Agraria 2017

Bancul zilei

Doi peşti

Doi peşti
Doi peşti trăiau într-un acvariu. Detalii