Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

Recoltare în Germania: ORZUL s-a dezvoltat bine, dar GRÂUL şi RAPIŢA au suferit din cauza SECETEI

Publicat: 05 iulie 2017 - 10:44
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În Renania, recoltatul orzului a început. În câmpia Köln-Aachen, 30 la sută din suprafeţe sunt deja treierate. Rezultatele sunt satisfăcătoare. Masa hectolitrică pare să fi crescut, după ce, la începutul recoltatului, se obţinuseră nişte rezultate mai slabe în anumite regiuni.

La târgul burselor din vestul Germaniei ce a avut loc în perioada 26 iunie – 2 iulie, la Köln, pentru câmpia Köln-Aachen s-au numit recolte de până la 10 t/ha pentru orzul de iarnă şi mase hectolitrice de până la 70 - 72 kg/hl. Comercianţii consideră că recoltatul orzului se va sfârşi în câteva zile, odată ce acesta se va usca după ploile recente.

„Grâul şi rapiţa nu vor aduce rezultatele scontate”
Aşeptările comercianţilor cu privire la recolta celorlalte cereale cu spic sunt reţinute. Se aşteaptă pierderi de 20 până la 30 la sută la grâu şi rapiţă. Căldura puternică şi seceta în timpul fazei de creştere se va face simţită la recolta din Renania. Totodată se estimează un conţinut proteic ridicat. Odată cu începutul recoltatului, preţurile vor scădea în continuare.

Preţul rapiţei ar putea atinge 380 euro
În privinţa rapiţei, comercianţii mizează, în acest sezon, din nou, pe bilanţul aprovizionării UE şi pe aditivii permişi la biodiesel. Morile de ulei sunt foarte precaute. Marjele destinate prelucrării sunt reduse şi acest lucru face să nu se încheie contracte multe înainte de recoltat. Nici agricultorii nu prezintă interes pentru antecontracte în acest sezon, deoarece nu sunt mulţumiţi de preţuri.
Comercianţii prezenţi la târgul burselor din Germania de vest estimează, totuşi, că preţurile îşi vor reveni. Este posibil ca preţul să ajungă la 380 euro/t, şi numai pentru faptul că nu se aşteaptă recolte record.
Este posibil însă ca numai în zonele de cultivare din nord să se întâmple acest lucru, unde culturile au avut suficentă apă. Acelaşi lucru este valabil şi pentru grâu. Este posibil să existe diferenţe mari între zonele de nord şi cele de sud în ceea ce priveşte cantitatea şi calitatea cerealelor recoltate.
Sursa: agrarticker.de

Vizualizat: 2019 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Case IH Agronomic Design

Case IH Agronomic Design

În plină campanie de recoltat cereale păioase, Titan Machinery a organizat deplasarea a două combine Case IH la Igriş, în judeţul Timiş, pentru a servi drept material de studiu în cadrul demo tur-ului Agronomic Design, seria de evenimente în câmp dedicate promovării bunelor practici în agricultură. Asta se întâmpla la început de iulie şi marca practic ultima etapă a turului, când, pe parcursul a două zile, fermieri din vestul ţării, dar şi colegi din Serbia şi Croaţia, au fost invitaţi să descopere performanţele şi avantajele combinelor Axial-Flow.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Ţuţuianu a pariat pe New Holland „Ziua grâului” Diosig 2017 - 1000 de participanţi Graul care da intre 8 si 10 tone/ha

Bancul zilei

La doctor

La doctor
Un bâlbâit vine la doctor. Detalii