Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

PRIMA SUBVENȚIE care INTRĂ la PLATĂ și în CÂT TIMP AJUNGE la FERMIERI!

Publicat: 17 februarie 2017 - 08:33
1 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

MINISTRUL AGRICULTURII ANUNȚĂ. Petre Daea, ministrul agriculturii, a anunțat prima subvenție care intră la plată din 28 februarie 2017 și în cât timp ajunge această subvenție la fermierii români. Șeful de la Agricultură a făcut un grafic cu traseul pe care-l urmează banii până ajung la agricultori.

Înarmat cu un teanc de dosare, în care sunt explicate pas cu pas programele de sprijin financiat din agricultură, flancat de șeful APIA, Adrian Pintea, și de secretarul de stat, Daniel Botănoiu, ministrul agriculturii a prezentat joi, 16 februarie 2017, într-o conferință de presă, prima subvenție cu care va fi reluată plata către fermieri în 2017 și în câte zile ar trebui să ajungă banii la fermieri.

Ministrul agriculturii a afișat pe un ecran, cu ajutorul videoproiectorului, planificarea făcută pentru plata ajutorului național tranzitoriu pentru culturile în teren arabil, ANT 1.

Numărul de fermieri care va beneficia de această subvenție este 680.964. Suprafața determinată la plată este de 6.739.263 ha.

Pașii de urmat: Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură solicită fonduri Ministerului Agriculturii. Potrivit previziunilor șefului de la Agricultură, pentru rezolvarea acestei solicitări e nevoie DE O SINGURĂ ZI.
Deschiderea creditelor bugetare de către MADR SE REZOLVĂ ÎN DOUĂ ZILE.
Pentru alimentarea conturilor APIA, aparatul central e nevoie de O ZI.
Transferul sumelor prin ordine de plată către fermieri, în funcție de bancă, modalitate ordinul de plată în cont durează circa DOUĂ ZILE.

Totalul făcut de ministrul agriculturii este: 6 zile lucrătoare+2 zile nelucrătoare+1-2 zile în care pot apărea alte probleme= 10 zile calendaristice până la intrarea primelor sume la primii beneficiari.

Petre Daea a spus că acest traseu va fi urmat de bani dacă totul decurge conform scenariului pe care l-a făcut. Concret, hotărârea de Guvern care prevede cuantumul pe hectar pentru ANT 1 a fost aprobată ieri, joi, 16 februarie 2017 în ședința Executivului. Primul punct  din scenariu a fost rezolvat.

Ministrul agriculturii a apreciat că această hotărâre va fi publicată în Monitorul Oficial, deci va intra în vigoare astăzi, pe data de 17 februarie 2017. S-a întâmplat chiar mai bine! Hotărârea de Guvern care prevede cuantumul ajutorului național tranzitoriu pentru culturi în teren arabil, pentru anul 2016, a fost publicată cu o zi înainte decât aprecia ministrul agriculturii. Hotărârea a fost publicată aseară, pe 16 februarie 2017, în aceeași zi în care a fost și adoptată în ședința Guvernului. Astfel că, fermierii s-ar putea să aibă toate șansele ca ANT 1 să le ajungă în buzunare în  10 zile de la reluarea plăților de către APIA.

Vă reamintim, cuantumul ANT 1 pentru 2016 este 17,72035 euro/ha.

cuantum-ant-monitor_b
Hotărârea de Guvern publicată în Monitorul Oficial din 16 februarie 2017 

Vizualizat: 16580 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
chitic sorin
|
02. 18, 2017. Saturday 09:00
As vrea sa ne spuna DL MINISTRU de ce am intocmit inpreuna cu primaria si apia proces verbal de seceta ?,unde a fost 50% si 25% pierderi ? Se mai ocupa cineva ?sau fiinca a fost seceta doar in Moldova si Oltenia se trce cu vedera ?
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Gavrila Tuchilus asteapta investitii în infrastructura de irigatii

Gavrila Tuchilus asteapta investitii în infrastructura de irigatii

Gavrila Tuchilus a luat pulsul celei mai mari expozitii în câmp, Agriplanta - RomAgroTec, si ne-a vorbit despre importanta finalizarii investitiei în sistemul de irigatii din zona unde îsi desfasoara activitatea.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

AgroConcept şi-a prezentat gama de combine şi hedere Colectorul de bolovani Sisteme de recoltat propuse de MEWI

Bancul zilei

Întrebare la şcoală

Întrebare la şcoală
Profesorul: Cum se numesc ultimii dinţi care ne apar în gură? Detalii