Adama
Agreena
AGRICOVER

Președinte italian: Românilor, dormiți?! De ce în România nu se mănâncă românește?!

Publicat: 15 martie 2016 - 11:20
6 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

De ce în România nu se mănâncă românește?! De ce nu se vând produsele fermierilor români? Trebuie să fie prima preocupare a ministrului agriculturii din țara voastră! Spune președintele italian al Slow Food International, Carlo Petrini.

Trebuie să aveți mândria de a fi români! România are doar trei produse cu origine protejată. Ce faceți, românilor, dormiți?! Voi, românii, sunteți de limbă latină. Știți ce înseamnă patrimoniu? Ceea ce ne-au dat strămoșii noștri. Pământul, produsele noastre. Noi trebuie să muncim pentru o economie locală, nu pentru una globalizată. Să ne uităm pe masa din restaurant, să vedem câte produse sunt făcute din materie primă românească? De ce nu dați un nume produselor voastre? Pentru o dulceață autentică de prune, pentru o ceapă făcută în România.

Sunt de ieri in Romania și am fost invitat de prieteni în două restaurante din București, în care am mâncat franțuzește și italienește. De ce? De ce la micul dejun din acest hotel nu există produse românești? De ce aveți doar 3 produse protejate și promovate la nivel european când aveți mii de hectare necontaminate, de înaltă valoare naturală  și țărani, mici producători, care se încăpățânează să lupte pentru produsul românesc. De ce dormiți pe o mină de aur?

Voi, tinerii, puteți să păstrați biodiversitatea din România, satele, tradițiile, produsele voastre și să păstrați identitatea românească. Politica trebuie să o facem toți, pornind de la lucruri mărunte. Pornim de jos și construim. Vă rog și vă cer să faceți acest lucru pentru că ceea ce este în România nu se găsește în multe părți din Europa. Să faceți în așa fel încât să găsiți cheia schimbării. Conștientizați și dați valoare produselor vaoastre.Spune președintele Carlo Petrini.

Este binecunoscut că Italia e o țară puternic naționalistă. Italianul de rând va cumpăra întotdeauna produsele de origine italiană. Italianul spune: cumpărăm ca să mișcăm economia națională.

Trebuie să vină un străin, un norvegian, un italian, să ne spună că avem un pământ mănos, că trebuie să fim mândri de produsele noastre, de valoarea noastră, de tradițiile noastre. Că trebuie să ne vindem întâi produsele noastre, să stimulăm mica noastră economie locală și să nu mai acceptăm invazia importurilor.

Președintele Carlo Petrini participă la un eveniment organizat în București de Fundația Adept Transilvania despre zonele de înaltă valoare din țara noastră. La acest eveniment este prezent și ministrul agriculturii, Achim Irimescu.

carlo-petrini_b

Președintele Carlo Petrini

Vizualizat: 67909 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Parchetul European percheziții ASTĂZI la fermierii români ACUZAȚI de o fraudă de 1,7 milioane euro!

Parchetul European percheziții ASTĂZI la fermierii români ACUZAȚI de o fraudă de 1,7 milioane euro!

18 aprilie 2024 - 19:09

Procurorii europeni, descindere la fermierii acuzați de o fraudă uriașă! Trei fermieri din județul Galați sunt plasați sub control judiciar după ce Parchetul European a deschis pe numele lor un dosar de fraudă cu fonduri europene.

Câți fermieri utilizează semnătura electronică la depunerea cererilor APIA!

Câți fermieri utilizează semnătura electronică la depunerea cererilor APIA!

18 aprilie 2024 - 18:50

Anul 2022 a fost primul an în care a fost introdusă semnătura electronică, aceasta fiind utilizată în prezent de peste 2.500 de fermieri, a declarat astăzi Adrian Pintea, secretar de stat în Ministerul Agriculturii.

Ce a anunțat ASTĂZI Adrian Pintea despre plățile APIA!

Ce a anunțat ASTĂZI Adrian Pintea despre plățile APIA!

18 aprilie 2024 - 15:26

Secretarul de stat MADR, Adrian Pintea, a anunțat astăzi, 18 aprilie 2024, că Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) face zilnic plăți între 5 și 10 milioane de euro.

Listă subvenții APIA virate ASTĂZI în contul fermierilor, crescătorilor animale!

Listă subvenții APIA virate ASTĂZI în contul fermierilor, crescătorilor animale!

17 aprilie 2024 - 19:40

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a virat astăzi în conturile fermierilor aproximativ 900.000 euro, anunță un comunicat al Ministerului Agriculturii transmis Agroinfo.

Plăți AFIR de 18 milioane euro!

Plăți AFIR de 18 milioane euro!

17 aprilie 2024 - 19:26

Ministerul Agriculturii anunță astăzi că Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a făcut luni, 15 aprilie 2024, plăți de peste 18 milioane euro.

Comunicat APIA ASTĂZI!

Comunicat APIA ASTĂZI!

17 aprilie 2024 - 14:12

APIA primește Cereri de plată aferente anului 2024 pentru schema de ajutor de stat „Servicii de silvomediu, servicii climatice și conservarea pădurilor”. 

Condiții APIA, acte ANT pe hectar pentru acest an!

Condiții APIA, acte ANT pe hectar pentru acest an!

17 aprilie 2024 - 12:19

Fermierii beneficiază și anul acesta de ajutorul național tranzitoriu, ANT, pe hectar. Care sunt condițiile anunțate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pentru obținerea acestui ajutor aferent anului 2024?

Termen APIA 15 zile ca să luați subvențiile APIA!

Termen APIA 15 zile ca să luați subvențiile APIA!

17 aprilie 2024 - 09:09

Termen APIA foarte important anul acesta pentru a nu pierde subvențiile APIA în cazul transferului de exploatație. Cum se procedează, ce trebuie să faceți? Agroinfo a obținut de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informațiile de care aveți nevoie.

Anunț APIA ACUM plata ANT oi/capre, vaci, pe hectar!

Anunț APIA ACUM plata ANT oi/capre, vaci, pe hectar!

17 aprilie 2024 - 07:39

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a anunțat marți, pe pagina Facebook, că sunt la plată toate ajutoarele naționale tranzitorii, ANT, atât pentru zootehnie, cât și pentru vegetal.

Anunț pentru gospodari, mici fermieri!

Anunț pentru gospodari, mici fermieri!

16 aprilie 2024 - 11:07

Mulţi fermieri din gospodăriile individuale şi-au asigurat necesarul de seminţe de la comercianţi neautorizaţi care au vândut aceste produse în pieţe şi oboare, existând incertitudini asupra calităţii acestora, avertizează Autoritatea Națională Fitosanitară.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [6]  
Pagini: [1]  1   
6.
Rica
|
05. 08, 2016. Sunday 17:44

Pentruca n-e impun alți sa Macam produse lor

5.
patru
|
03. 16, 2016. Wednesday 20:34

iubesc natia asta,condusa in stil fanariot.suntem betegi fara relatii,compromisuri,fite si hotii.nu suntem in stare sa luam exemplul altora mai breji ca noi.ne place balaceala in noroi ,de ce sa ai randuiala,unde ar fii naravul nostru?

4.
Stefan Miron
|
03. 16, 2016. Wednesday 15:17

Daca dorim sa exportam produse romanesti este nevoie sa intelegem cum functioneaza acest mecanism. Inainte de toate trebuie sa invatam sa producem mai intai calitativ si apoi cantitativ, si sa intelegem mecanismul prin care vom reusi sa promovam cu toate mijloacele posibile produsele noastre. Trebuie sa avem cunostinte de marketig si nu aere de experti in comertul de taraba pe care il promoveaza inca unele companii. Exemplu: avem unt produs de Dorna si il vindem cu 3-4 Euro la export- produs necunoscut in Europa- in timp ce untul President produs in Franta cunoscut de intreaga populatie europeana se exporta cu 1 Euro....e o mare diferenta de pret si poate chiar de calitate. Nu cu preturi mari si cu produse necunoscute se poate dezvolta si implementa comertul romanesc pe pietele internationale.
Asadar,doar bunul simt, insusirea cunostintelor si o logica de fier pot garanta reusita in acest domeniu

3.
Havrici
|
03. 16, 2016. Wednesday 08:29

Nu macam romaneste pentru ca am fost si suntem vanduti de dregatorii tarii,

2.
Daraban
|
03. 16, 2016. Wednesday 07:43

Noi suntem săraci dar și comozi. Alegem sa mergem în supermarketuri ca le găsim pe toate, în loc sa cumpărăm DOAR produse românești iar celelalte sa zacă acolo pana expira. E singurul mod prin care tragem un semn de alarma.
NOI TREBUIE SA FIM UNIȚI, O LUNA, DOUA cât e nevoie pentru a le deschide ochii.
Sunt producător de ouă de la găini crescute la sol, investiție uriașă, nu pentru a mă îmbogăți peste noapte, ci doar pentru a oferi un produs de calitate mai bun decât ouăle de Polonia care ne împânzesc toate magazinele, luate de dincolo la preturi foarte mici și vândute în supermarketuri la preturi promoționale. Cum sa vând eu, ca prețul pe care mi-l oferă este sub costul de productie, iar eu nu primesc subvenție de la stat. În Germania, Austria, chiar și în Ungaria au impus anumite costuri de verificare a fiecărui lot de produse care intra în tara lor, astfel încât prețul era mult mai ridicat decât al producătorilor autohtoni și i-a obligat sa renunțe. Așadar toată productia lor este la noi în țară. BRAVO AUTORITĂȚILOR. Și noi ne chinuim sa ne vindem produsul și sa concuram cu al lor, pt ca ROMANII NU CAUTĂ CALITATE, doar PREȚ. Astia suntem și nu ne putem schimba.
NOI SUNTEM DE VINA PENTRU CA PRODUCĂTORII DAU FALIMENT, NOI NU ȘTIM SA NE APRECIEM PRODUSELE, NOI AR TREBUI SA SPUNEM STOP PRODUSELOR CANCERIGENE DIN IMPORT ȘI ....
NOI SUNTEM PREA SLABI SA RECUNOAȘTEM ACEST LUCRU.
Uniți pe toate rețelele de socializare, sa tragem un semnal de alarma, exact ca și în cazul Colectiv.

1.
Adrian99
|
03. 15, 2016. Tuesday 16:49

Ca sa consumam de afara. Sa o duca ei bine. Noi sa nu avem nimic al nostru. Sa ii imbogatim pe europeni. E 2 lei o varza de germania in kaufland,in timp ce varza noastra zace pe camp,pt ca iau atat de putin fermierii romani pe ea,incat chiar nu are rost sa o mai culeaga. Strategii europene. Noi sunt CONSUMATORI,atat avem voie.

Rezultate: [6]  
Pagini: [1]  1   

Video

Noutăţi CLAAS pentru campania de recoltat 2023

Noutăţi CLAAS pentru campania de recoltat 2023

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Card dispărut

Card dispărut
N-am anunţat poliţia că mi-a dispărut cartea de credit, fiindcă indiferent cine a furat-o cheltuieşte mai puţin decât nevastă-mea. Detalii